U bent hier

Bijblijven, HR topics voor werkgevers: Digitalisering rond HR

Primaire tabs

Wat is het?

Ook in onzekere tijden organiseert VDAB, naast een uitgebreid dienstenpakket voor werkgevers, infosessies om jouw personeelsbeleid te versterken. 

In november 2020 komt het thema digitalisering rond HR (door SD WORX) en het extra thema is onze arbeidsmarkt coronaproof? (door VDAB) aan bod.

Programma:

  • Is onze arbeidsmarkt coronaproof? (door Bjorn Cuyt van VDAB)

2020 is een bijzonder jaar: van een krappe arbeidsmarkt naar een onzekere en onstabiele arbeidsmarkt. Hoe staan we er voor en wat brengt 2021? Geen glazenbol maar enkele inzichten in de stand van zaken van onze arbeidsmarkt. 

  • Digitalisering rond HR (door Jan Laurijssen van SD Worx)

Digitalisering heeft een impact op werk, de manier waarop we werken en de wijze waarop we met elkaar samenwerken. Twee ontwikkelingen zijn van belang. Er is in de eerste plaats een toenemende behoefte aan het flexibiliseren van werk. Dat vertaalt zich bijvoorbeeld in een toename van het tijd- en plaatsonafhankelijk werken maar ook in samenwerking met freelancers, interim-medewerkers en consultants. Daarnaast merken we dat de arbeidsrelatie meer en meer wordt gepersonaliseerd door o.a. mogelijkheden van flexibel verlonen aan te bieden. Hoe voeren we in deze context een proactief HR-beleid? Een open visie op talent is hierbij cruciaal: welke talenten hebben we in de nabije toekomst nodig, waar gaan we ze vinden en op welke manier kunnen we ze inzetten voor onze organisatie.

Tijdens deze workshop gaat Jan Laurijssen dieper in op deze trends en gaat met jou in gesprek over een mogelijke aanpak op basis van het onderzoek dat sinds enkele jaren worden gevoerd met Prof. Ans de Vos van Antwerp Management School.

Je kan deze sessie volgen op volgende data: 

  • Dinsdag 10 november, online van 11u tot 11u50
  • Woensdag 18 november 2020 in Wilrijk - 't Rekreatief -  Doornstraat 71/B 2610 Wilrijk van 10u45 tot 12u45 (onder voorbehoud van de corona-maatregelen)
     

Wie organiseert het?

VDAB ism SD Worx

Voor wie?

Bedrijven, werkgevers, KMO's, ondernemers, personeelsverantwoordelijken en -medewerkers

Waar en wanneer?

Online
  • Dit evenement is afgelopen: 10 november 2020 van 11u tot 11u45

't Rekreatief
Doornstraat 71/B
2610 Wilrijk
  • Dit evenement is afgelopen: 18 november 2020 van 10u45 tot 12u45

Schrijf je in: