U bent hier

Bijblijven, HR-topics voor werkgevers: Opleiden op de werkvloer, hoe begin je eraan | Hoe optimaliseer je jouw loonkost

Primaire tabs

Wat is het?

VDAB organiseert elke maand een gratis informatiesessie samen met een sociaal secretariaat. Daar gaan we dieper in op actuele en interessante onderwerpen die je personeelsbeleid versterken. We organiseren de sessie van dinsdag 18 februari 2020 in Kortrijk samen met Besox.

Deze opleiding wordt erkend door het BIBF met referentienummer 101128 voor een vorming van 2 uur. Gelieve na elke opleiding een vormingsattest aan te vragen.

De onderwerpen:

VDAB | Opleiden op de werkvloer, hoe begin je eraan?
VDAB ondersteunt ondernemingen bij het opleiden van kandidaten op de werkvloer. Tijdens deze praktische sessie lichten we enkele wijzigingen toe bij de klassieke formules van werkplekleren. Christine Ramon, instructeur bedrijfsvoering, geeft een toelichting over het leerbedrijf Archideli. We schetsen hoe we cursisten opleiden tot administratief medewerker, medewerker in de boekhouding of medewerker personeelszaken. In ons simulatiebedrijf leren cursisten de bedrijfsprocessen kennen en stomen we ze klaar voor de arbeidsmarkt op maat van de cursist én de werkgever.

Besox |  Hoe optimaliseer je jouw loonkost
De loonkost in België ligt erg hoog. Zomaar een opslag geven, kan je duur te staan komen als werkgever. Aan de andere kant blijft het belangrijk om je medewerkers te motiveren en dat kan vaak door een extraatje te geven. Maar welke mogelijke alternatieve verloningen bestaan er nu? Winstpremie, warrants, loonbonus, verhoogde kinderbijslag, innovatiepremie, pc-privéplan, … Tijdens deze bijblijfsessie geeft Lieveke Van Tieghem je graag enkele interessante, minder bekende mogelijkheden tot alternatieve verloning.

Programma:

10.30 uur: ontvangst met koffie
11.00 uur: opleiden op de werkvloer (VDAB)
11.45 uur: hoe optimaliseer je jouw loonkost (Besox)
13.00 uur: broodjeslunch en netwerkmoment

Wie organiseert het?

VDAB ism Besox

Voor wie?

Ondernemers, werkgevers, KMO’s, personeelsverantwoordelijken, HR-professionals.

Waar en wanneer?

Xpo Kortrijk
meeting center ; neem parking 6
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk
  • Dit evenement is afgelopen: 18 februari 2020 van 10u30 tot 14u

Schrijf je in:
Voor meer info: