U bent hier

Bijblijven, HR-topics voor werkgevers: Re-integratie langdurige zieke werknemers + Vlaams opleidingsverlof

Primaire tabs

Wat is het?

Gemotiveerd en deskundig personeel geeft uw bedrijf meer slagkracht.
Naast een uitgebreid dienstenpakket voor werkgevers biedt VDAB met infosessies advies op maat om uw personeelsbeleid te versterken.
In 2019 werken we samen met 9 sociale secretariaten. Gespreid over het jaar bieden ze hun thema op verschillende locaties in de provincie Oost-Vlaanderen aan.
Op 15 oktober 2019 komt het thema “Re-integratie langdurige zieke werknemers” en het extra thema “Vlaams opleidingsverlof” aan bod.

Programma
10.45 uur - Ontvangst met koffie
11.00 uur – Hervorming van betaald educatief verlof naar Vlaams opleidingsverlof (VDAB)
Momenteel hebben werknemers recht op betaald educatief verlof als zij een bepaalde opleiding volgen. Vanaf schooljaar 2019-2020 zullen enkel arbeidsmarktgerichte opleidingen recht geven op het nieuwe Vlaams opleidingsverlof. Deze hervorming brengt veranderingen mee voor zowel werkgever, werknemer als opleidingsverstrekker. In deze sessie lichten we de hervorming toe vanuit het standpunt van de werkgever, voor wie vooral de digitalisering van het proces van belang zal zijn.
11.30 uur – Re-integratie langdurige zieke werknemers (Partena Professional)
Aan afwezigheid door langdurige ziekte hangt een hoog prijskaartje, dit voor zowel de werkgever als de werknemer. En hoe langer de werknemer afwezig is, hoe hoger de drempel om het werk terug aan te vatten. Het doorlopen van een re-integratietraject is dan ook van uitermate groot belang. In deze sessie worden - naast het wat en waarom - ook ingegaan op de trends en evolutie in dit gegeven.
12.45 uur - Broodjeslunch, met mogelijkheid tot netwerking (tot 13.30 uur)

Wie organiseert het?

VDAB in samenwerking met Partena Professional

Voor wie?

Ondernemers, werkgevers, KMO’s, personeelsverantwoordelijken, HR-professionals

Waar en wanneer?

Aalter - Gemeentehuis Aalter
Europalaan 22
9880 Aalter
  • Dit evenement is afgelopen: 15 oktober 2019 van 11u tot 13u

Schrijf je in:
Voor meer info: