U bent hier

Bijblijven, HR-topics voor werkgevers: Tijdelijke werkloosheid + Vlaamse Ondersteuningspremie (VOP) + Duoday

Primaire tabs

Wat is het?

Gemotiveerd en deskundig personeel geeft uw bedrijf meer slagkracht. 

Naast een uitgebreid dienstenpakket voor werkgevers biedt VDAB met infosessies advies op maat om uw personeelsbeleid te versterken. 
In 2018 werken we samen met 8 sociale secretariaten. Gespreid over het jaar bieden ze hun thema op verschillende locaties in de provincie Oost-Vlaanderen aan.

Op 22 februari en 15 mei 2018 komt het thema “Tijdelijke werkloosheid” en het extra thema “VOP - Duoday” aan bod.

Programma

  • 10.45 uur - Ontvangst met koffie
  • 11.00 uur - Als je wil weten wat een persoon met een arbeidsbeperking op jouw werkvloer kan betekenen, schrijf je dan in voor de Duoday. Een VOP-premie wordt toegekend als de arbeidsbeperking een impact heeft op het functioneren in een job.
  • 11.30 uur – Tijdelijke werkloosheid  (Accuria)

Ongetwijfeld heeft uw onderneming ook wel eens te kampen met de gevolgen van weersomstandigheden, waardoor u genoodzaakt bent om een beroep te doen op tijdelijke werkloosheid wegens slecht weer.

Misschien wordt u ook soms geconfronteerd met een gebrek aan voldoende werk door teruggevallen orders, waardoor u de tering naar de nering dient te zetten? Wist u dat u in bepaalde gevallen niet enkel uw arbeiders maar ook uw bedienden tijdelijk werkloos kan stellen wegens gebrek aan werk?
Een stroompanne, daden van terreur, wegenwerken, staking, …een veelvoud van gebeurtenissen waar werkgevers mee te maken krijgen en waar een schorsing van de arbeidsovereenkomst zich opdringt. Gelukkig bieden sommige situaties de mogelijkheid om een beroep te doen op een vorm van tijdelijke werkloosheid, mits het naleven van een aantal formaliteiten.

Als u graag meer te weten komt over bepaalde omstandigheden of overmachtsituaties die u met de handen in het haar doen zitten voor uw werkplanning; dan is deze bijblijfsessie beslist een aanrader.

  • 12.45 uur - Broodjeslunch, met mogelijkheid tot netwerking (tot 13.30 uur)

Wie organiseert het?

VDAB in samenwerking met Accuria

Voor wie?

Ondernemers, werkgevers, KMO’s, personeelsverantwoordelijken, HR-professionals

Waar en wanneer?

Administratief Centrum De Zaat
Frans Boelplein 1
9140 Temse
  • Dit evenement is afgelopen: 22 februari 2018 van 10u45 tot 12u45

Gent (VAC) - Virginie Lovelinggebouw
Romain Deconinck - Auditorium
Koningin Maria Hendrikaplein 70
9000 Gent
  • Dit evenement is afgelopen: 15 mei 2018 van 10u45 tot 12u45

Meer info

Meer info: accountmanagers.ovl@vdab.be

Klik hier om in te schrijven

Deze opleiding is gratis en wordt erkend door het BIBF voor een vorming van 2,5 uur. Gelieve na elke opleiding een vormingsattest aan te vragen.