U bent hier

Bijblijven, HR topics voor werkgevers: tijdelijke werkloosheid

Primaire tabs

Wat is het?

Gemotiveerd en deskundig personeel geeft jouw bedrijf meer slagkracht. Naast een uitgebreid dienstenpakket voor werkgevers organiseert VDAB infosessies om jouw personeelsbeleid te versterken.

In 2019 werken we opnieuw samen met zeven sociaal secretariaten. Gespreid over het jaar bieden we elk thema op meerdere locaties in de provincie Antwerpen aan.
Op 17 (en 24) september 2019 komt het thema TIJDELIJKE WERKLOOSHEID, een zuurstoftank voor werkgevers? (door Accuria) en het extra thema RECRUTEREN IN EUROPA (door VDAB) aan bod.

Programma

  • 10.45 uur: Ontvangst met koffie
  • 11.00 uur: RECRUTEREN IN EUROPA (Kyra Veldkamp, bemiddelaar internationale arbeidsmobiliteit bij VDAB)

Naast het gangbare VDAB-aanbod kan je vacature ook bekend gemaakt worden over de grenzen heen. Door het vrij verkeer van werknemers in de Europese Ruimte, wordt de arbeidsmarkt groter en heb je meer kans om een geschikte kandidaat te vinden. Kom te weten wat VDAB kan betekenen en welke rol je zelf speelt in een Europees verhaal.

  • 11.30 uur: TIJDELIJKE WERKLOOSHEID, een zuurstoftank voor werkgevers? (Kathy De Wachter, juriste bij Accuria)

Ongetwijfeld heeft jouw onderneming  wel eens te kampen met de gevolgen van weersomstandigheden, waardoor je genoodzaakt bent om een beroep te doen op tijdelijke werkloosheid. Of misschien word je soms geconfronteerd met een gebrek aan voldoende werk door teruggevallen orders, waardoor je de tering naar de nering dient te zetten. Of een stroompanne, daden van terreur, wegenwerken, staking… een veelvoud van gebeurtenissen waar werkgevers mee te maken krijgen en waar een schorsing van de arbeidsovereenkomst zich opdringt. Gelukkig bieden sommige situaties de mogelijkheid om een beroep te doen op een vorm van tijdelijke werkloosheid, mits het naleven van een aantal formaliteiten. Wist je dat je in bepaalde gevallen niet enkel jouw arbeiders maar ook jouw bedienden tijdelijk werkloos kan stellen? Als je graag meer te weten komt over overmachtssituaties die je met de handen in het haar doen zitten voor jouw werkplanning, dan is deze Bijblijvensessie beslist een aanrader. 

  • 12.45 uur: Broodjeslunch, met mogelijkheid tot netwerking (tot 13u30)

Wie organiseert het?

VDAB ism Accuria

Voor wie?

Ondernemers, werkgevers, KMO’s, personeelsverantwoordelijken, HR-professionals

Waar en wanneer?

VDAB
Hendrik Consciencestaat 5
2800 Mechelen
  • Dit evenement is afgelopen: 24 september 2019 van 10u45 tot 13u30

Schrijf je in: