U bent hier

Bijblijven, HR topics voor werkgevers: Valkuilen bij ontslag + Online diensten voor bedrijven

Primaire tabs

Wat is het?

Naast een uitgebreid dienstenpakket voor werkgevers organiseert VDAB infosessies om jouw personeelsbeleid te versterken.
In 2018 werken we samen met zeven sociaal secretariaten. Gespreid over het jaar bieden we elk thema op meerdere locaties in de provincie Antwerpen aan.

In oktober 2018 komt het thema VALKUILEN BIJ ONTSLAG (door Easypay Group) en het extra thema ONLINE DIENSTEN VOOR BEDRIJVEN (door VDAB) aan bod.

Programma

10.45 uur - Ontvangst met koffie

11.00 uur - ONLINE DIENSTEN VOOR BEDRIJVEN (door VDAB)
Hoe kunnen ervoor zorgen dat de juiste mensen naar hen komen én dat ze bij hen blijven? Je goed voelen in je job hangt zelden af van je takenpakket. Je bent immers gelukkiger wanneer het klikt met je werkgever. Upgrade daarom je samenwerking met VDAB en ontdek hoe onze nieuwe online Business pakketten daar in een handomdraai voor kunnen zorgen. Een VDAB commerciële dienstverlening op jouw maat.
Nathalie Vicic is accountmanager bij VDAB.

11.30 uur - VALKUILEN BIJ ONTSLAG (door Easypay Group)
Als je van plan bent om een werknemer te ontslaan, loeren er heel wat verplichtingen en aandachtspunten om de hoek. Werkgevers worden hierbij vaak met talloze vragen geconfronteerd. Heb je alle formaliteiten correct nageleefd? Hou je rekening met alle eventueel verschuldigde vergoedingen? Welke afwezigheden schorsen de opzeggingstermijn? Verlies je de ontslagmotivering niet uit het oog? Wanneer kan je spreken van een dringende reden tot ontslag? Is er misschien een ontslagbescherming in het spel? Easypay Group helpt je tijdens deze praktische sessie om een aantal vaak voorkomende valkuilen te vermijden.
Kim Servaege is juriste bij Easypay Group.

12.45 uur - Broodjeslunch, met mogelijkheid tot netwerking (tot 13u30)

Wie organiseert het?

VDAB in samenwerking met Easypay Group.

Voor wie?

Bedrijven, werkgevers, KMO's, ondernemers, personeelsverantwoordelijken en -medewerkers.

Waar en wanneer?

Je kan deze sessie op 2 data en locaties volgen:
Donderdag 11 oktober 2018 in Ranst - GC Den Boomgaard, Antwerpsesteenweg 43, 2520 Ranst
Donderdag 18 oktober 2018 in Geel - BEMT, Kleinhoefstraat 6, 2440 Geel