U bent hier

Bijblijven, HR-topics voor werkgevers: Work life balance + Gent stad in werking

Primaire tabs

Wat is het?

Gemotiveerd en deskundig personeel geeft uw bedrijf meer slagkracht. 
Naast een uitgebreid dienstenpakket voor werkgevers biedt VDAB met infosessies advies op maat om uw personeelsbeleid te versterken. 
In 2019 werken we samen met 9 sociale secretariaten. Gespreid over het jaar bieden ze hun thema op verschillende locaties in de provincie Oost-Vlaanderen aan.
Op 6 juni 2019 komt het thema “Work life balance” en het extra thema “Gent stad in werking” aan bod.

Programma

10.45 uur - Ontvangst met koffie

11.00 uur - Gent stad in werking
Hoe zit het nu met de vraag en het aanbod op de arbeidsmarkt in de havens? Het project Skills Navigator onderzoekt welke de gevraagde skills van nu en in de toekomst zijn en hoe werkgevers op een creatieve manier hun vraag naar technische profielen kunnen invullen. Tessa en Astrid brengen hun bevindingen na 1 jaar en leggen inspirerende voorbeelden van nieuwe toeleidings- en opleidingsinitiatieven voor.

11.30 uur – Work life balance, biedt tijdskrediet een oplossing?
Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, we hebben ongelofelijke haast! Een lied uit 1980 met futuristische inhoud; Herman Van Veen was een visionair. Digitalisering zorgt voor een bijkomende druk  in het gezin én op de werkvloer. Hoe kan je als werkgever inspelen op werknemers die tot steeds latere leeftijd moeten werken? Een langere loopbaan, hoe concretiseer je dit op de werkvloer? Voor vele werknemers lonkt een andere loopbaan, een leefbare loopbaan, met quality time in het hier en nu… Voor werkgevers wordt het puzzelen. Uiteraard wil elke werkgever tevreden, niet uitgebluste werknemers… Hoe ga je om met werknemers die hun werkritme aanpassen? Hoe vang je het sneeuwbaleffect op? 
Pasklare oplossingen zijn er helaas niet, maar misschien kan een aflijning van rechten en plichten in deze materies de nodige ademruimte bieden voor het realiseren van een economisch verantwoorde werkvloer bemand door tevreden  werknemers. Jij komt toch ook?

12.45 uur - Broodjeslunch, met mogelijkheid tot netwerking (tot 13.30 uur)

Wie organiseert het?

VDAB in samenwerking met Accuria

Voor wie?

Ondernemers, werkgevers, KMO’s, personeelsverantwoordelijken, HR-professionals

Waar en wanneer?

Gent VAC - Virginie Lovelinggebouw
Romain Deconinck - Auditorium
Koningin Maria Hendrikaplein 70
9000 Gent
  • Dit evenement is afgelopen: 6 juni 2019 van 11u tot 13u

Schrijf je in:
Voor meer info: