U bent hier

Happening voor hoger afgestudeerden

Primaire tabs

Wat is het?

Heb je een master-, bachelor- of HBO5-diploma, dan wil je deze dag beslist niet missen. We hebben voor jou een gevarieerd, leerrijk en tof event uitgewerkt met interessante gastsprekers. Bovendien kies je zelf uit heel wat boeiende workshops! Uiteraard is dit uniek aanbod gratis.

Programma
 
09.00u - 09.30u ontvangst met koffie
09.30u - 10.00u verwelkoming
10.15u workshops
12.00u - 13.00u lunch (frietjes)
13.15u workshops
17.00u einde

De workshops

In de voor- en namiddag kan je uit een aantal workshops kiezen:

De West-Vlaamse arbeidsmarkt
Veronique Elskens | Robert Half

Vanuit haar jarenlange ervaring licht Veronique de trends toe op de West-Vlaamse arbeidsmarkt. Tijdens deze sessie krijg je een overzicht van de meest gevraagde functies, sociale en technische vaardigheden. Tot slot krijg je sollicitatietips en carrièreadvies. Robert Half is de wereldwijde marktleider op het gebied van gespecialiseerde rekrutering. Via de divisies Accountemps, Robert Half Finance & Accounting en OfficeTeam plaatst Robert Half in West-Vlaanderen de meest gekwalificeerde professionals op tijdelijke en permanente basis.

Vertrek vanuit jezelf
Vanden Broele Group

Vanden Broele Group, a home for your talent. Maak kennis met de 4 bedrijven van de Vanden Broele group en ontdek een inspirerende employee journey. Tijdens deze workshop leer je hoe een werkgever talent matching aanpakt en wat jij kan doen om indruk te maken. Tegelijk ontdek je hoe belangrijk het is dat er een match is tussen jouw waarden en deze van het bedrijf.

Mijn persoonlijkheid
Bram Vergote | Connexis

Connexis is een gespecialiseerd talent advieskantoor met focus op de bank- en verzekeringssector. Vanuit jouw interesse, kennis en/of vaardigheden kijken we samen met jou welke mogelijkheden er zijn binnen deze boeiende en dynamische sector. Om een sterke indruk te maken tijdens het solliciteren is goede zelfkennis essentieel. Voortbouwend op 8 jaar ervaring brengt Bram Vergote graag jouw persoonlijkheidsprofiel in kaart. Hij bekijkt samen met jou wat je sterktes en zwaktes zijn en hoe je die tijdens het solliciteren kan gebruiken.

Creatief denken in actie
Tina Delobel | Straal!

Wil je ervaren hoe je jouw creatief en out of the box denken kan stimuleren op een spontane en speelse manier? Neem dan deel aan deze interactieve workshop! Ervaar met al je zintuigen - je hebt er meer dan je denkt - hoe het voelt om je oogkleppen af te doen en de verwondering en intuïtie die ondergesneeuwd zijn te activeren. Je zult naar buiten stappen en meer mogelijkheden zien dan daarvoor. Dit werpt zijn vruchten af in je persoonlijke ontwikkeling: je krijgt helder wat je missie en doel zijn in je leven. Je ontdekt in welke jobs je mogelijks kan floreren. Je straalt authenticiteit uit op elk sollicitatiegesprek. Je krijgt handvaten aangereikt voor een voller en vrijer leven: creativiteit is a way of life!

Werken en solliciteren in de IT-sector
Koen Verlinde | Secure-IT

Het is fijn om te weten dat je in een knelpuntberoep als IT’er toch vrij snel aan een job kan geraken. Maar… is het de juiste job? Graag geef ik je, als zaakvoerder van een kleine onderneming, tekst en uitleg over wat belangrijk is in de IT-sector. Welke (gevoelige) snaren je moet raken om toch het voordeel te hebben tegenover je medekandidaten. Tot slot van rekening wil jij wel net die job hebben bij dat bedrijf dat jouw voorkeur draagt.

Tewerkstelling in de zorg
Zorggroep H. Hart Kortrijk

De Zorggroep H. Hart Kortrijk stelt op vandaag 1.300 personeelsleden te werk in diverse zorgsectoren zoals onder andere de ouderenzorg, kinderopvang, gehandicaptenzorg, thuiszorg, … Als Zorggroep zijn ze ook actief in heel wat zorgnetwerken en projecten. Op basis van hun ervaringen worden de tewerkstellingskansen in de zorg geduid en de aanknopingspunten tussen diploma en werk geschetst.

Solliciteren: de werkgever vindt mij te jong
Sylvie Sarlet | VDAB

Je bent jong, schoolverlater en/of je hebt weinig of geen werkervaring? Heb je het gevoel dat werkgevers je hierdoor onvoldoende kansen geven? Deze workshop geeft je een aantal tips hoe je hierop kan inspelen. Maak van dit vooroordeel een voordeel en verkoop jezelf.... in je cv en op het sollicitatiegesprek. 

Solliciteren: de werkgever vindt mij te oud
Anne Migom | VDAB

Tijdens deze interactieve workshop bespreken we samen het vooroordeel "te oud". Argumenten en tips kunnen je in jouw zoektocht naar werk helpen om de werkgever te overtuigen dat je wél een geschikte kandidaat bent! 

Mijn loopbaan
Sylvie Sarlet & Daisy Deschrijvere | VDAB

Zorg dat werkgevers je vinden: ontdek onze tips om een sterk profiel aan te maken op de VDAB-website! Belangrijk: maak vooraf een paswoord aan zodat je onmiddellijk in je dossier kan tijdens de workshop. 

Mijn talenten
Wilfried De Schepper | VDAB

Wilfried organiseert op regelmatige basis de erg gesmaakte 3-daagse 'booster' speciaal op maat van hoger afgestudeerden die op zoek zijn naar werk. We lichten tijdens deze sessie een serieuze tip van de sluier. Leer samen met ons hoe je jouw talenten kan ontdekken. We bekijken verder hoe je vanuit je talenten meer jobopportuniteiten ziet. Heb je een boost nodig in je zoektocht naar werk? Dan is deze workshop echt iets voor jou.

Netwerken
Kristel Pauwels | VDAB

Schreeuw het van de daken dat je op zoek bent naar werk! ​Zet je netwerk in om jouw zoektocht naar werk een boost te geven.​ Trigger jezelf tijdens deze interactieve workshop.

Elevator pitch en spontaan solliciteren
Kristel Pauwels & Stefanie Verbeke| VDAB

Trigger the employer, make him curious and catch the job! Overtuig een werkgever en presenteer jezelf op een korte, veelzeggende manier. Men zegt altijd 'spontaan solliciteren'. Maar hoe begin je daar in hemelsnaam aan?

Sociale media
Iris Vileyn | VDAB

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit de arbeidsmarkt! Hoe maak je een eigen sterke online branding? Waarom is het zinvol om deze in te schakelen bij het solliciteren? Je komt het allemaal te weten in deze workshop.

Do's and don'ts bij het solliciteren
Iris Vileyn | VDAB

Yes! Je mag op gesprek! Hoe bereid je je voor? Wat mag je verwachten van zo'n gesprek en wat na het gesprek?

Solliciteren met een beperking
Kristel Pauwels & Hilde Meere | VDAB

Vertel ik mijn toekomstige werkgever over mijn beperking of niet? Zo ja, hoe en wanneer vertel ik het hem? Wat kan ik extra in de strijd gooien? Hoe belangrijk is mijn netwerk voor mij?

ELAO-Testen
Peter Van Elk | VDAB

Wil je weten welk niveau je haalt voor schrijven, lezen en luisteren in het Nederlands, Frans, Engels en Duits? Doe de online ELAO-taaltest! Deze test gebruikt een algemeen erkende Europese schaal en is wetenschappelijk onderbouwd. Aarzel niet en neem deel aan deze uitdagende taaltest. 

ICT screening
Jurgen Lamsens | VDAB

Aan de hand van een testbatterij bepalen we of jij het potentieel in je hebt om een goede IT-er te worden. Het blijft een knelpuntberoep dat vaak ideaal aan te leren is aan hoger afgestudeerden. Een boeiende wereld in verandering schuilt misschien wel om de hoek? We testen jouw kennis van wiskunde, soft- en hardware, algemene IT-basisvaardigheden, logisch denken en basiskennis netwerken. Na de test bespreken we met jou het resultaat en bekijken we samen wat jouw mogelijkheden zijn.

Wie organiseert het?

VDAB

Voor wie?

Werkzoekenden met een master-, bachelor- of HBO5-diploma.

Wanneer?

Dit evenement is afgelopen: 24 mei 2018 van 9u tot 17u

Waar?

VDAB-Opleidingscentrum
Vlamingstraat
8560 Wevelgem

Meer info

Schrijf je hier in

Meer info krijg je bij Daisy Deschrijvere of 056 43 80 93