U bent hier

Hoogsensitief en WERK: workshop & individueel gesprek met een expert

Primaire tabs

Wat is het?

15 à 20% van de bevolking is hoogsensitief.

Dat is ongeveer 1 op 5. Een verhouding die vaak terugkomt bij studies rond gezondheidsproblemen door stress op het werk.

HSP's bezitten heel wat talenten en kwaliteiten. Ze zijn o.a. creatief, voelen onrechtvaardigheid sterk aan en hebben veel verantwoordelijkheidszin. Ze zijn zeer empathisch en betrokken maar deze kwaliteiten hebben ook een keerzijde en vormen soms struikelblokken. Het is namelijk aangetoond dat hoogsensitiviteit een risicofactor is voor stressgerelateerde aandoeningen zoals burn-out, depressie, CVS en fibromyalgie. Daarom vonden we het bij VDAB (webb@r) ook hoog tijd om hier rond te werken.

De intentie van deze workshop (+ individueel gesprek) is dan ook om zoveel mogelijk HSP's te helpen om hun plek te vinden op de arbeidsmarkt EN om hen samen te brengen zodat zij de kans krijgen om ervaringen te delen. We zijn er immers van overtuigd dat we samen meer weten dan alleen.

Met veel enthousiasme stellen we je ook voor aan coach en Open Mind HSP-expert Jozefien D'Haeyer van groepspraktijk 'De doorstroming'. Zij legde zelf een lang traject af samen met VDAB (o.a.). Ze vertelt over haar ervaring als Hoogsensitief persoon en hoe ze haar plek vond.

Deze thema's worden aangeraakt in de workshop:

  • Wat is HSP?
  • Hoe kan ik mijn zintuigen beschermen op het werk?
  • Kwaliteiten en grenzen
  • Uitdagingen voor een HSP op het werk, bij het zoeken naar werk en bij het solliciteren

Omdat een groep format voor veel HSP's niet ideaal is, koppelen we deze workshop aan een individueel gesprek. Jozefien maakte op onze vraag haar agenda hiervoor een week vrij voor VDAB en haar cliënten. Na de workshop krijgen alle deelnemers een link doorgestuurd, waar ze de mogelijkheid krijgen om zich in te schrijven voor een GRATIS INDIVIDUEEL GESPREK met expert en ervaringsdeskundige Jozefien. Hier kan je al je vragen stellen in een veilige, rustige omgeving. Voorbereiding Met deze twee tests verzamel je extra informatie over jezelf.

Dit kan een goede voorbereiding zijn op deze workshop. Gratis HSP-test 

Als HSP kan je veel stress ervaren. Daarom gebeurt het wel vaker dan mensen Stress-symptomen verwarren met HSP. Doe hier de gratis stresstest. Hoe werkt het? Wanneer je je inschrijft krijg je automatisch een e-mail toegestuurd ter bevestiging van je inschrijving. Deze mail bevat ook de link die toegang geeft tot de digitale ruimte. Wat heb je nodig? Computer, Tablet,... allemaal oké zolang microfoon en camera werken.

Wie organiseert het?

Jobcoaching O-VL

Voor wie?

  • Alle werkenden en werkzoekenden zijn welkom. Een goede basis Nederlands is wel nodig om de workshop te kunnen volgen.
  • LET OP! Ben je zelf coach en wil je meer info over deze workshop? Dan stuur je best een e-mail naar webbar@vdab.be. Een actieve deelname is vereist en plaatsen zijn dan ook voorbehouden voor cliënten van VDAB.

Waar en wanneer?

Online
  • 11 augustus 2021 van 13u30 tot 15u30

    Voeg dit evenement toe aan je agenda via ICal
Schrijf je in:
Voor meer info: