U bent hier

Info opleiding torenkraanbestuurder en bouwplaatsmachinist

Primaire tabs

Wat is het?

Kies voor een uitdaging in de bouw: volg een opleiding torenkraanbestuurder of bouwplaatsmachinist bij VDAB!

VDAB organiseert een opleiding torenkraanbestuurder en bouwplaatsmachinist in Roeselare. Na je opleiding bij ons kan je snel aan het werk. Op het einde van je opleiding loop je stage bij een bedrijf. Een extra troef, want zo maak je meteen kennis met het beroep én misschien wel met je toekomstige werkgever. 

Een torenkraanbestuurder zorgt ervoor dat allerlei lasten op de werf precies op de plaats van bestemming terechtkomen. Ook zware bouwelementen als funderingen, trappen, balken, vloerplaten enz. kunnen met behulp van de torenkraan verplaatst en gemonteerd worden. Deze job vraagt de nodige durf en behendigheid. De torenkraan en snelopbouwkraan werken vaak op afstandsbediening en wanneer die even niet nodig is, werkt de torenkraanbestuurder mee met de bekisters. Daarom geven we aanvullend bij deze opleiding ook een opleiding bekisten. 

Als bouwplaatsmachinist werk je met grote, sterke en zware machines. Je voert werken uit in de grond-, water- en wegenbouw. Je leert de verschillende machines kennen en beheersen in onze opleiding. Het is een enorm afwisselend beroep. Wanneer de bouwplaatsmachines even niet nodig zijn op de werf, moet je bereid zijn om mee te werken met de wegenbouwers. Daarom geven we aanvullend bij deze opleiding ook een opleiding wegenbouw.

Schrijf hier je in voor de infosessie van 3 juli

Wie organiseert het?

VDAB

Voor wie?

Niet werkende werkzoekenden

Wanneer?

Dit evenement is afgelopen: 3 juli 2018 van 13u tot 16u

Waar?

Haven
Container
Pildersweg 7
8800 Roeselare

Meer info