U bent hier

Inforeeks 'Starten met een eigen zaak na je vijftigste!'

Primaire tabs

Wat is het?

Starten met een eigen zaak op oudere leeftijd: er komt heel wat bij kijken! Een grondige voorbereiding en goede informatie zorgen alvast voor een vlotte start!
Daarom organiseert Integraal VZW in samenwerking met VDAB we een praktische opleidingsreeks over hoe starten met een zaak na 50.
Dankzij dit startersinitiatief kunnen vijftigplussers die dromen van een eigen zaak (in hoofd- of bijberoep) hun droom verwezenlijken en een nieuwe carrière als ondernemer uitbouwen.
Kandidaat-ondernemers 50+ kunnen gratis deelnemen aan de informatiecyclus ‘Starten met een eigen zaak na je 50ste’. De reeks bestaat uit vier namiddagsessies waar u de kans krijgt praktische kennis op te doen over de belangrijkste zaken die bij de opstart om de hoek komen kijken.

• Sessie 1: Hoe start ik op als zelfstandige?
Een zaak starten en wat nu? UNIZO Startersservice vertelt wat u als een starter 50+ moet weten om een goeie opstart te organiseren: van startmodaliteiten en -formaliteiten en juridische vormen tot boekhoudkundige verplichtingen. Maar zelfstandig worden is meer dan enkel de bedrijfsmatige invalshoek. Uw ingesteldheid, persoonlijke drijfveren en persoonlijkheidskenmerken zijn minstens even belangrijk. Zenitor geeft uitleg over hoe van uw idee naar de werkelijkheid te gaan . (Gastsprekers: UNIZO Startersdienst en Loopbaancentrum Zenitor).

• Sessie 2: Optimalisatie van uw sociale zekerheid en bescherming bij starten na 50.
De Studiedienst van Zenito Sociaal Verzekeringsfonds gaat dieper in op de gevolgen van een overgang naar een zelfstandige activiteit voor uw sociale rechten en sociale bescherming (bijdragen hoofd- bijberoep, gevolgen pensioen, ziekteverzekering, aanvullende sociale bescherming,…). (Gastspreker Studiedienst Zenito Sociaal Verzekeringsfonds).

• Sessie 3: Op ondernemen staat geen leeftijd! Ondernemerscompetenties.
Inzicht in de eigen ondernemerscompetenties en het persoonlijk ontwikkelingsproces als beginnende 50+ zelfstandige ondernemer vormen het onderwerp van deze sessie (Gastspreker: Evolvero Starters- en Loopbaancoaching).

• Sessie 4: Ondersteuning, begeleiding en kredietmogelijkheden.
Een startende ondernemer kan beroep doen op verschillende (financiële) steunmaatregelen, deskundig advies, subsidies tot zelfs individuele begeleiding. Tijdens deze infoavond ontdekken 50+ kandidaat-ondernemers het ruime pallet van ondersteuning voor startende ondernemers! Ook de mogelijkheden tot een eventuele overname van een zaak komt aan bod. (Gastsprekers: VDAB, Agentschap Innovatie & Ondernemen en Overnamemarkt.be).

Wie organiseert het?

Integraal VZW (werking UNIZO Ondernemen 50+) met de medewerking van het Agentschap Innoveren & Ondernemen, VDAB, UNIZO, Zenito Sociaal Verzekeringsfonds en Syntra Limburg

Voor wie?

Alle 50-plussers (werkzoekenden en werkenden) die een eigen zaak wensen op te starten.

Waar en wanneer?

Informatiereeks te Brussel
•  Wanneer: maandag 26/11/18, woensdag 28/11/18, maandag 03/12/18 en woensdag 05/12/18. Aanvang 4 sessies: telkens 13u30 – Einde voorzien ca. 16u30. 
• Waar:  UNIZO hoofdkantoor, Willebroekkaai 37, 1000 Brussel. 
-    Openbaar vervoer: gemakkelijk te bereiken via het openbaar vervoer (afstappen treinstation Brussel Noord – 8-tal minuten wandelen tot aan de Willebroekkaai.
-    Wagens: openbare parking Da Vinci  op 30 meter van het UNIZO gebouw

Informatiereeks te Gent
• Wanneer: dinsdag  27/11/18, donderdag 29/11/18, dinsdag 04/12/18 en donderdag 06/12/18. Aanvang 4 sessies: telkens 13u30 – Einde voorzien ca. 16u30. 
•  Waar: VAC Gent (Virginie Loveling gebouw), Koningin Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent; 
Openbaar vervoer: Het Virginie Lovelinggebouw ligt vlak bij het NMBS-station ‘Gent-Sint-Pieters’. Wandel het station uit langs de hoofdingang. Het gebouw ligt onmiddellijk links, boven de bus- en tramhaltes.
Met de wagen: Het Virginie Lovelinggebouw ligt aan het Koningin Maria Hendrikaplein, niet ver van de Ring (R4) rond Gent. VAC Gent heeft een betalende parking voor bezoekers onder het station ‘Gent-Sint-Pieters’ aan Sint Denijslaan 244  (niveaus -1 en -2).

Meer info

Info en inschrijven: stuur een mail met je adresgegevens naar marc.gommers@integraalvzw.be of surf naar www.ondernemen50plus.com