U bent hier

Infosessie aspirant luchtvaartonderhoudstechnicus

Primaire tabs

Wat is het?

Met de opleiding aspirant-vliegtuigonderhoudstechnicus in het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum (VLOC) in Oostende verwerf je de nodige kennis en competenties om basisonderhoudstaken aan vliegtuigen uit te voeren. Het vormt meteen een stevige basis om je Europese Categorie A-licentie te halen. Voor het verwerven van je licentie is nog bijkomende praktijktraining en -ervaring (2 jaar) in een Belgisch erkend vliegtuigonderhoudsbedrijf nodig.

De opleiding is een goed uitgebalanceerde mix van theorie en praktijk.
Let op: De opleiding zelf vindt plaats in Oostende, maar de kans op tewerkstelling is het grootst in de regio Brussel. Je krijgt heel wat kansen en de job is bijzonder boeiend. In ruil vragen werkgevers vaak flexibiliteit van je zoals weekendwerk en nachtwerk.

 

Wie organiseert het?

Vives ism VDAB

Voor wie?

Je kan als werkzoekende de opleiding volgen. Specifieke voorkennis is niet vereist. Je moet wel in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs (of gelijkwaardig), of voldoende kennis van wiskunde hebben. Je hebt een blanco attest van goed gedrag.

Waar en wanneer?

Er vinden infosessies plaats op 11/01/2018, 18/01/2018, 25/01/2018 en 06/02/2018 in Oostende.

Inschrijven is noodzakelijk!

Meer info

Wil je meer informatie over deze opleiding of wil je van ons graag een uitnodiging krijgen voor een informatiesessie? Neem snel contact op met Nele Demeersseman op het nummer 056 24 78 56 of via nele.demeersseman@vdab.be.

De opleiding start halverwege februari en is gespreid over ongeveer 36 weken. Er is telkens les van maandag tot vrijdag. Ervaren instructeurs uit de luchtvaartindustrie geven de opleiding in samenwerking met hogeschool VIVES. De lessen zelf vinden plaats in het VLOC in Oostende (Nieuwpoortsesteenweg 945C). Het VLOC is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

De opleiding is erkend door VDAB.