U bent hier

Infosessie: jongerenproject vrachtwagenchauffeur

Primaire tabs

Wat is het?

Tijdens deze infosessie krijg je uitleg over het jongerenproject vrachtwagenchauffeur in samenwerking met Kiem. Dit project, waarbij Kiem samenwerkt met VDAB en een aantal transportbedrijven, biedt jongeren de mogelijkheid om het beroep van vrachtwagenbestuurder aan te leren op de werkvloer.

Hoe verloopt dit jongerenproject?
Er is een voortraject bij Kiem voorafgaand aan de theorie. Theoretisch examen gebeurt bij VDAB. Rijlessen en praktisch examen gebeurt via de rijschool. Zowel rijbewijs C/CE als de bijkomende attesteringen zoals ADR en vakbekwaamheid kunnen behaald worden. De verdere praktijkopleiding (oefenen met rijbewijs en andere vaardigheden in het beroep) gaat door in één van de deelnemende bedrijven. De cursist wordt zowel tijdens als na het opleidingstraject ondersteund door een jongerencoach van Kiem.

Wie zijn de mogelijke deelnemende bedrijven? Apton te Mechelen; van Gansewinkel te Boom; Vervoer Van Dievel te Mechelen; Trafuco te Schelle;
Joossen te Antwerpen; Verhaegen te Lier; Gheys te Mol; ...

Wie organiseert het?

De infosessie wordt georganiseerd door Kiem.

Voor wie?

Laaggeschoolde werkzoekenden, jonger dan 26 jaar en in het bezit van rijbewijs B, gemotiveerd om als vrachtwagenchauffeur aan de slag te gaan.

Wanneer?

Dit evenement is afgelopen: 24 januari 2018 van 9u30 tot 12u30

Waar?

Kiem
Langstraat 102
2140 Borgerhout

Meer info

Meer informatie kan verkregen worden bij Kiem te Borgerhout op het nummer 03/270.36.95.