U bent hier

Infosessie loopbaanbegeleiding - wat kan er beter in je job

Primaire tabs

Wat is het?

Blijf jij voortkabbelen of aanmodderen zoals je bezig bent? Of ben je klaar voor de volgende stap? Met loopbaanbegeleiding ga je benoemen wat er in jouw job beter kan en hoe je dit kunt doen. Voortkabbelen wordt dan nieuwe mogelijkheden zien en groeien. Je huidige werk anders aanpakken of veranderen van job.

Wanneer had jij je laatste update?

Een bedrijf herbekijkt zijn prioriteiten om de 3 jaar. Heel wat werknemers vergeten dit. Zo ontstaan er vragen zoals: wil ik dit nu echt? Wat kan ik nog? Wat doe ik echt graag? Hoe hou ik dit werkritme vol? Hoe zorg ik er voor dat mijn baas mij wel meer kansen geeft? Want geef toe: als jij van jezelf niet weet wat je goed kunt en dit niet communiceert, hoe kun je dan verwachten dat je werkgever hier rekening mee houdt? Loopbaanbegeleiding is dus veel meer dan begeleiding naar een nieuwe job. Je kunt ook begeleiding volgen om persoonlijk te groeien en andere prioriteiten te ontdekken.

Wat zijn jouw minder goede punten?

Als mijn leidinggevenden 20 jaar geleden mij gewezen hadden op mijn tekortkomingen, dan was ik veel sneller in mijn jobs gegroeid. Mensen denken vaak 'dat is typisch Michel' en iedereen zwijgt omdat men denkt dat je bent wie je bent. Toch kun ook jij aan je minder goede punten werken waardoor je een aangenamere collega wordt, zodat je meer sneller meer kansen krijgt. Wellicht is jouw leidinggevende niet bezig met jouw verbeterpunten, ziet hij ze zelf niet of trekt hij het zich gewoon niet aan. Dat is zo'n zonde. Iedereen die bij mij loopbaanbegeleiding volgt, ontdekt zijn werkpunten waardoor hij echt beter wordt in zijn job.

In het webinar wat is loopbaanbegeleiding, ontdek je wat loopbaanbegeleiding is, wat je mag verwachten en hoe je de loopbaancheque aanvraagt.

Inhoud webinar Loopbaanbegeleiding:

 • Waarom volg je best om de 7 jaar loopbaanbegeleiding?
 • Wanneer kan loopbaanbegeleiding iets voor jou betekenen?
 • Waaruit bestaat een traject
 • Wat mag je verwachten? Welk resultaat komt er voor mij uit?
 • Hoeveel kost het?
 • Hoe bestel ik de loopbaancheques op VDAB
 • Wat als ik geen recht heb op loopbaancheques van VDAB

Wie organiseert het?

Algida Loopbaanbegeleiding

Voor wie?

Iedereen die wil stilstaan bij zijn job, een andere job zoekt of wil groeien

Waar en wanneer?

Online
 • 4 augustus 2021 van 20u tot 20u30

  Voeg dit evenement toe aan je agenda via ICal
 • 12 augustus 2021 van 20u tot 20u30

  Voeg dit evenement toe aan je agenda via ICal
Schrijf je in:
Voor meer info: