U bent hier

Infosessie opleiding monteur metaalconstructies en pijpfitter

Primaire tabs

Wat is het?

Infosessie over de opleiding monteur metaalconstructies en pijpfitter.

Als monteur metaalconstructies werk je in een metaalconstructiebedrijf op de werf en/of in de werkplaats. In de werkplaats zal je vooral de verschillende constructieonderdelen voorbereiden en op de werf zal je met je collega's de onderdelen samenbouwen tot een geheel. Je staat ook in voor de correcte samenbouw en toepassen van de veiligheidsregels. Kleine afwijkingen of technische storingen leer je ter plaatse oplossen zodat het samenstellen van de constructie ongestoord kan blijven verder lopen. Je rapporteert aan de betrokken werfleider. Je leert op geregelde tijdstippen kwaliteitscontroles uitvoeren en werken volgens kwaliteitsnormen. Afhankelijk van de grootte en de aard van het bedrijf waar je aan het werk zal gaan, zal het takenpakket uitgebreider of enger zijn en kan je meer verantwoordelijkheden krijgen.

Als pijpfitter sta je in voor onderhouds- en nieuwbouwwerken aan pijpleidingsystemen en de bijhorende apparatuur. Je werkt bij montagebedrijven die vooral werkzaam zijn in de grote industrieën en havengebieden,petrochemische nijverheid, farmaceutische nijverheid , voedings-en zuivelindustrie ,elektrische centrales, gasterminals, scheepsbouw, off-shore,enz

Wie organiseert het?

VDAB

Voor wie?

Deze opleiding staat open voor iedereen die interesse heeft in het beroep en bereid is om na de opleiding in het aangeleerde beroep aan het werk te gaan.

Waar en wanneer?

De infosessies vinden plaats in het VDAB-opleidingscentrum van Sint- Niklaas, Baron Dhanisstraat 40-44, 9100 Sint- Niklaas.

- 25 juni 2018
- 20 augustus 2018
- 21 september 2018
- 19 oktober 2018
- 26 november 2018
- 19 december 2018

Meer info

Meer informatie vind je in onze opleidingengids:

Klik hiervoor meer info over pijpfitter

Klik hier voor meer info over monteur metaalconstructies
 

Contactpersonen:

Claudia Braem, 03 780 67 71
Ester Van Den Abbeele, 03 780 66 66
ovl17@vdab.be