U bent hier

Infosessie opleiding huishoudhulp te Roeselare

Primaire tabs

Wat is het?

In de opleiding leer je praktische kennis en vaardigheden (technieken, materialen en producten) om in de particuliere schoonmaak te kunnen werken. Inhoud:

85 uren praktische theorie: - onderhoud van interieur en sanitair - gebruik van materialen en producten - technieken: stofwissen, moppen, vegen, dweilen, schuren, stofzuigen - was en strijk - ruitenreiniging - gezonde voeding - veiligheids- en hygiƫneaspecten - ergonomisch werken - beroepshouding en deontologie
15 uren individuele competentie-ontwikkeling, sollicitatie-ondersteuning en - begeleiding
60 uren stage in de particuliere schoonmaak Gedurende de hele opleiding worden de sleutelcompetenties en de beroepstechnische competenties gemeten en, waar nodig, bijgestuurd. Dit resulteert voor elke deelnemer in een competentieCV. Je wordt actief begeleid totdat je in de geschikte job aan het werk bent!

Wie organiseert het?

Vokans Oostende

Voor wie?

Voor wie een beperkte kennis van het Nederlands heeft, kan taalcoaching tijdens de opleiding worden voorzien Kortgeschoolden, 50-plussers en allochtonen worden aangemoedigd om zich in te schrijven voor de opleiding. Deze opleiding is toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen. Personen met een handicap kunnen ondersteuning krijgen als ze hierom verzoeken.

Waar en wanneer?

Info en selectie op 28 augustus 2018 en 21 september 2018 in de werkwinkel te Roeselare, Guido Gezellelaan 7. Inschrijven op voorhand verplicht bij emilie.vandenbussche@vokans.be

Meer info

Planning en organisatie

De opleiding vindt plaats in de raadzaal van het oude gemeentehuis, Kerkplein 15 te Roeselare.
Opleiding van 01/10/2018 tot en met 14/12/2018: 160 uren opleiding, waarvan 85 uren praktische theorie, 60 uren stage binnen de particuliere schoonmaak en 15 uren individuele begeleiding (competentieontwikkeling en sollicitatieondersteuning) Voor wie een beperkte kennis Nederlands heeft, kan taalcoaching tijdens de opleiding worden voorzien.

Emilie Vanden Bussche
059 55 25 45
emilie.vandenbussche@vokans.be