U bent hier

Infosessie opleiding torenkraanbestuurder

Primaire tabs

Wat is het?

Kies voor een uitdaging in de bouw!
Volg eerst een opleiding torenkraanbestuurder bij VDAB

VDAB organiseert een opleiding torenkraanbestuurder in Roeselare. Na je opleiding bij ons kan je snel aan het werk, want op vdab.be hebben we in West-Vlaanderen tientallen vacatures voor torenkraanbestuurder. Op het einde van je opleiding loop je stage bij een bedrijf. Een extra troef, want zo maak je meteen kennis met het beroep én misschien wel met je toekomstige werkgever.

Een torenkraanbestuurder bedient al lang niet meer alleen de kraan, maar krijgt steeds vaker andere taken op de werf. De torenkraan en snelopbouwkraan werken vaak op afstandsbediening en wanneer die even niet nodig is, werkt de torenkraanbestuurder mee met de bekisters. Daarom geven we aanvullend bij deze opleiding ook een opleiding bekisten. Zo sta je sterker in je schoenen en is de kans op een job groter. In nauwelijks drie weken tijd krijg je een doorgedreven opleiding: basis bekisten, skeletbouw en systeembekisting. Wanneer er meerdere kranen op de werf zijn, gebeurt voor de veiligheid en het overzicht de bediening vanuit de cabine. Daarbij komt heel wat verantwoordelijkheid kijken. Ook dat aspect komt tijdens de opleiding aan bod.

Praktisch
De opleiding duurt maximaal 16 weken.
De opleiding vindt plaats in Roeselare haven.
Het is een voltijdse dagopleiding (van 8.30 uur tot 16 uur).
Je behoudt je stempelgeld en je verplaatsingskosten betalen we terug.
Op het einde van je opleiding loop je stage bij een bedrijf.

Wie organiseert het?

VDAB

Voor wie?

Wat we van jou verwachten:

Grote verantwoordelijkheidszin.
Je kan tegen een stootje.
Je hebt inzicht in het bouwproces.
Je spreekt voldoende Nederlands.

Wanneer?

Dit evenement is afgelopen: 29 mei 2018 van 13u tot 16u

Waar?

Opleidingscentrum Roeselare Haven
Container opleidingscentrum Haven
Pildersweg 8800 Roeselare (industrieterrein afrit Roeselare/Haven, de site bevindt zich op het einde van de Pildersweg = kleine weg naast groot rood gebouw Poco Loco)
8800 Roeselare

Meer info