U bent hier

Infosessie opleiding tweedekansonderwijs procesoperator chemie

Primaire tabs

Wat is het?

Heb je om één of andere reden geen diploma secundair onderwijs behaald, dan kan je daar als volwassene via tweedekansonderwijs toch nog aan beginnen. Hierin combineer je een diplomagerichte beroepsopleiding met algemene vorming. En dat op 10 maanden tijd (1 schooljaar)!

De opleiding die je krijgt is vooral theoretisch (enkel 6 weken stage zorgen voor praktische kennis). Je moet een wetenschappelijk inzicht verwerven in het verloop van chemische en fysische processen. Je leert de werking kennen van destillatiekolommen, absorptietorens, warmtewisselaar, pompen, ... Je wordt vertrouwd gemaakt met onderhouds- en hersteltechnieken, elektrotechniek en regeltechniek, meetsystemen en de sturing van productieprocessen.

De opleiding start 09/09/19

Tijdens de info worden het beroep en de opleiding toegelicht. Er worden ook testen afgenomen (wiskunde, taal, inzicht) en er is een motivatiegesprek met de kandidaten.

Wie organiseert het?

VDAB ism PCVO Scheldeland

Voor wie?

Werkzoekenden, die niet meer in beroepsinschakelingstijd zitten, minstens 1 jaar de schoolbanken hebben verlaten, geen middelbaar diploma hebben en interesse hebben in techniek.
Bereid zijn 10 maand naar school te gaan en de algemene vorming ook willen volgen (Nederlands; functioneel/alledaags Engels; wiskunde; wetenschappen; ICT; maatschappij, cultuur, organisatie en samenwerking).

Waar en wanneer?

PCVO
aanmelden aan onthaal
Durmelaan 34
9160 Lokeren
  • Dit evenement is afgelopen: 29 augustus 2019 om 13u

Schrijf je in: