U bent hier

Infosessie opleiding vertegenwoordiger

Primaire tabs

Wat is het?

Als vertegenwoordiger hou je ervan deuren te openen en mogelijkheden te ontdekken, van nieuwe klanten te maken door prospectie en netwerking. Je maakt van een probleem een opportuniteit, voor jou én voor de klant. Hiervoor zijn je bestaande klanten je dankbaar. Dit vertaalt zich in nieuwe bestellingen of samenwerkingen. Je kan actief luisteren en houdt ervan mensen te overtuigen. Bovendien vind je het een uitdaging om een 'nee' om te buigen in een overtuigende 'ja'. Je ultieme doel is business opportuniteiten te spotten en de omzet- en winstdoelstellingen van je organisatie te realiseren.

Kennis verwerf je via methodemix, dwz er is mogelijkheid tot thuisstudie via online modules onder begeleiding en coaching van een instructeur. 
Wil je ontdekken of een commerciële functie iets voor jou is? Neem dan zeker dit digitaal infopakket al eens door!

Wat leer je?
algemene commerciële vaardigheden;
klantgerichte en commerciële telefoongesprekken;
onderhandelingstechnieken;
marketing;
commerciële contracten;
telefonische prospectie;
administratieve vaardigheden;
pc-training;
sollicitatietraining.

Tijdens de opleiding doe je stage. Zo krijg je praktijkervaring.

Hoelang duurt de opleiding?
8 weken (voltijds) + 4 weken stage

Deze cursus veronderstelt dat je een stuk commerciële feeling en aanleg hebt, hetgeen wordt nagegaan in een selectieonderzoek. In deze online groepsgerichte cursus wordt vooral aandacht besteed aan de praktijk. Specifieke sollicitatietechnieken worden jou ook aangereikt. Afgaande op de resultaten van de voorbije jaren, resulteert deze opleiding in een tewerkstellingsdoorstroming van meer dan 80% in de salesafdelingen van de bedrijven.

De opleiding vertegenwoordiger loopt over 30 effectieve lesdagen, gespreid over de volledige opleidingsduur a rato van 4 opleidingsdagen per week + 20 stagedagen.
De lesdagen lopen van 8.15 u. tot 12 u en van 12.30 u. tot 15.45 u.

Opleidingen in de commerciële sfeer worden projectmatig georganiseerd. Voor deze opleidingen worden maximaal 15 deelnemers toegelaten.
Deze cursus start in Wevelgem op 15/3/2021.

Infosessies (selectiegesprek) vinden plaats op 23/02 en 04/03/2021 in Wevelgem (opgelet: vooraf inschrijven is noodzakelijk, onze locatie is enkel toegankelijk op afspraak)

Wie organiseert het?

VDAB i.s.m. The House of Change

Voor wie?

Deze opleiding is erkend door VDAB. Je kan ze volgen als je ingeschreven bent als werkzoekende en als ze past in je traject naar werk.

Waar en wanneer?

VDAB Competentiecentrum Wevelgem
Vlamingstraat 10
8560 Wevelgem
  • Dit evenement is afgelopen: 23 februari 2021 van 9u tot 16u

  • Dit evenement is afgelopen: 4 maart 2021 van 9u tot 16u

Schrijf je in:
Voor meer info: