U bent hier

Koffie met de Toekomst: Loopbaantest bij VDAB

Primaire tabs

Wat is het?

Koffie met de Toekomst is jouw hapklare dosis inspiratie in de Work out Room.

VDAB wil een trusted advisor worden op vlak van loopbanen. Daarom werkten we recent nieuwe tools uit om loopbaanreflectie te ondersteunen: een nieuwe Loopbaantest en drie online cursussen: Kwaliteiten, Waarden en Netwerken. 

David Meulemans brengt hiervan  'the making of…': welk bronmateriaal en modellen vormen de basis voor deze nieuwe loopbaantools en waarom? Hoe linken deze tool onderling en wat is bijvoorbeeld de overlap tussen de soft skills uit de online cursus Kwaliteiten met de bekende set van 21st century skills? 

Maar we blikken ook vooruit. Online loopbaantools leveren indirect heel veel data op waarmee we de burger kunnen helpen hun loopbaan gerichter vorm te geven. En VDAB is natuurlijk niet de enige organisatie die hierin actief is. Hoe brengen we lijn in alle beschikbare tools zodat we het aanbod kunnen verbreden én de kwaliteit verbeteren? 

We zijn ook heel benieuwd naar jullie ervaringen met de digitale loopbaantools. 

We roepen alle deelnemers alvast op om deze tools op voorhand door te nemen.

Loopbaantest
Jouw kwaliteiten
Jouw waarden
Jouw netwerk

De laatste drie tools zitten in de persoonlijke leeromgeving van VDAB en verlopen  via de opleidingsgids van VDAB. Je dient je eerst  inloggen en dat doe je via een VDAB account, Itsme of eID reader. De loopbaantest daarentegen start meteen.

Deelnemen kan via deze link: https://meet.google.com/jyr-tjjs-nwu.
Inschrijven (via de link onderaan deze pagina) is aangeraden, dan krijg je achteraf de presentatie en de opname van de talk.  

Wie organiseert het?

Work out Room

Voor wie?

Voor iedereen met interesse in de evolutie van tools om loopbaanreflectie te ondersteunen

Waar en wanneer?

Online
  • 9 december 2020 van 13u tot 14u

    Voeg dit evenement toe aan je agenda via ICal
Schrijf je in:
Voor meer info:
0477 43 04 22