U bent hier

Koffie met de Toekomst XL - Inclusie: Activisme tegen racisme

Primaire tabs

Wat is het?

In deze Koffie met de Toekomst XL houden we een dubbelinterview met Pravini Baboeram consultant diversiteit en inclusie bij ECHO, filmregisseur en activiste, en Fatima Yassir, adviseur beleid en strategie bij VDAB.
 
Vanuit hun professionele expertise rond inclusie en arbeidsmarkt, hun engagement om tegen racisme op te komen en hun levenservaring als kinderen van gastarbeiders, gaan we met hen in dialoog over allerminst voor de hand liggende vraagstukken.
 
Wat is racisme? Waar komt het vandaan? Waarom wordt er een onderscheid gemaakt tussen individueel en structureel racisme? Wat is de relatie tussen racisme en de arbeidsmarkt? Hoe zijn jullie standpunten over dit onderwerp gegroeid? Van welke toekomst voor de arbeidsmarkt dromen jullie?
 
Tot slot gaan we met Pravini en Fatima op zoek naar handvatten over hoe we racisme kunnen (h)erkennen en er actie tegen ondernemen.
 
Volg de sessie online via Google Meet met deze link: https://meet.google.com/jyr-tjjs-nwu. Inschrijven is aangeraden, dan krijg je achteraf de slides en de opname van de talk.

Wat is Koffie met de Toekomst XL?
Een gelegenheid om met z'n allen dieper te reflecteren over één onderwerp. Vandaag is dat inclusie. De andere sessies gaan over: HR-management van de eenvoud en The Beauty of Being a Misfit.

Wie organiseert het?

Work out Room

Voor wie?

Deze sessie is voor iedereen die wil leren over hoe we moeilijke onderwerpen als racisme en discriminatie bespreekbaar maken om tot een inclusieve arbeidsmarkt te komen.

Waar en wanneer?

Online
  • Dit evenement is afgelopen: 25 november 2020 van 10u tot 11u30

Schrijf je in: