U bent hier

Online Koffie met de Toekomst: Data voor werkvreugde?

Primaire tabs

Hans Donckers JiGSO

Wat is het?

Koffie met de Toekomst is jouw hapklare dosis inspiratie in de Work out Room. Deze sessie vindt online plaats.

Een efficiënt HR-beleid dat burn-out, bore-out en ziekte voorkomt? Volgens Hans Donckers, oprichter van start-up JiGSO, is dat met alle reeds bestaande HR tech & data geen toekomstmuziek. "Wat als we ‘people data for good’ zouden inzetten?", vraagt Hans zich af. "Beeld je in: een medewerker die op zijn tandvlees zit (de algoritmes hebben dat gezien) krijgt een automatische voucher in zijn mailbox voor een extra dag verlof, op te nemen binnen de week. Kwestie van even de druk eraf te halen. 

Of wat denk je hiervan? Jij krijgt op geregelde tijdstippen gepersonaliseerd advies over wanneer te werken en waar? Want het algoritme heeft vastgesteld dat je productiever bent wanneer je ’s ochtends mails beantwoordt en ’s namiddags in meetings zit, of omgekeerd. En wat wordt er niet allemaal mogelijk wanneer we je werkagenda (semi)automatisch laten aanpassen aan het verkeer? Het systeem zegt dan: 'Blijf maar thuis en bel in via deze link. Want het verkeer zit vast.' " 

Hans geeft ons tijdens deze Koffie met de toekomst inzicht in toepassing van technologie en data. Daarna is er ruimte voor een groepsgesprek. Want Hans stelt ook: "Het is niet omdat het allemaal mogelijk is, dat het ook allemaal wenselijk is."

Volg hier deel deze Koffie met de Toekomst

Wie organiseert het?

VDAB Work out Room

Voor wie?

Iedereen die wil bijleren over toepassingen van data en technologie voor welzijn op het werk.

Waar en wanneer?

Online
  • 6 mei 2020 van 13u tot 14u

    Voeg dit evenement toe aan je agenda via ICal
Schrijf je in:
Voor meer info: