U bent hier

Preview resultaten en workshop: Hoe kijken jongeren naar (de toekomst van) werk?

Primaire tabs

Wat is het?

Tijdens Expeditie Werk ging De Ambrassade in samenwerking met VDAB op zoek naar hoe jongeren kijken naar (de toekomst van) werk. Dat bleek niet zo'n gemakkelijke opgave. De ene jongere is de andere niet. Bovendien bleek het niet gemakkelijk voor jongeren om ver in de toekomst te kijken.

Een participatief project waaraan meer dan 50 jongeren deelnamen én een grote studie bij 1000 jongeren later, onthullen Sara de Potter en Kris Snick van De Ambrassade graag wat ze leerden. 

Werk jij zelf met jongeren? Of vraag je je af waarom het soms zo moeilijk is om jongeren aan te werven en in je bedrijfscultuur te laten passen? Benieuwd wat zij verwachten van de toekomst van werk?

Volg dan deze online sessie waarin we de belangrijkste conclusies van ons onderzoek 'Noden, behoeftes en toekomstperspectieven van jongeren op de arbeidsmarkt' in primeur met je delen. We starten met een presentatie waarin we enkele opvallende resultaten aan je voorstellen. Daarna openen we het gesprek en denken we in break out sessies na over hoe de arbeidsmarkt meer 'jongerenproof' kan worden. Deze workshop wordt gefaciliteerd door jongeren die zelf meededen aan het project Expeditie Werk. Zij zijn benieuwd naar jullie meningen en willen er graag een interessant uitwisselingsmoment van maken.

De workshop gaat volledig online door en is in eerste plaats bedoeld voor bedrijfsleiders, leidinggevenden, recruiters en arbeidsconsulenten. Opgelet! Gezien het participatieve karakter ervan kunnen er maar 15 personen inschrijven. Snel zijn is de boodschap....

Wie organiseert het?

Work out Room

Voor wie?

Bedrijfsleiders, leidinggevenden, recruiters en arbeidsmarktconsultenten die met jongeren (willen) werken.

Waar en wanneer?

Online
  • Dit evenement is afgelopen: 16 november 2020 van 14u tot 16u

Schrijf je in: