U bent hier

Studie-informatiedagen (SID-in)

Primaire tabs

Wat is het?

Als laatstejaars secundair onderwijs kan je op een studie-informatiedag (SID-in) kennismaken met een brede waaier aan studie- en beroepsmogelijkheden.

Ook wij van VDAB zijn natuurlijk van de partij: aan onze stand krijg je inzicht in de arbeidsmarkt en verneem je wat je als jonge werkzoekende te doen staat.

 

Op de scooter, het strand of het festival
Ons verhaal over jongeren en competenties, hun droomjob, vragen over studierichtingen en arbeidsmarkt kent geen grenzen.   
Bezoek onze stand en kies zelf waar en wanneer je je zoektocht naar werk start met ons digitaal startpakket. Je belevenis op de scooter, het strand of op het festival wordt vastgelegd in een krachtige zwart/wit foto.

Je kan deze foto onmiddellijk afprinten en delen via sociale media.

Sterke punten en slimme cijfers
We zijn er nu al voor jou: vanop de schoolbanken kan je al aan je CV werken door je sterke punten te vertalen in ‘werkgerelateerde competenties’. Hoe je dit doet vind je ook op vdab.be/startpakket.

Ons sterk verhaal brengen we samen met de slimme cijfers van de studiedienst. Welke studierichting biedt het meeste kans op werk? Hoeveel studenten studeerden af? Dit en nog veel meer kun je zelf vinden via het interactieve schoolverlatersrapport of ga naar vdab.be/jongeren, rubriek ‘In de kijker’.

Wie organiseert het?

De centra voor leerlingenbegeleiding (CLB) en het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming

Voor wie?

Laatstejaars secundair onderwijs

Meer info