U bent hier

Sorry We Missed You met Jean-Paul Van Avermaet, CEO bpost group

Primaire tabs

Wat is het?

Hoe geraken online bestelde pakketjes bij ons aan de deur? Met die vraag als leidraad maakte de gevierde regisseur Ken Loach 'Sorry We Missed You', een pakkend portret over een Britse pakjesbezorger en zijn familieleven.

We nodigen jullie uit om samen met ons online naar deze film te kijken. Zelf zitten we louter na het bekijken van de trailer alvast met brandende vragen: is deze veelvoorkomende situatie in Groot-Brittanië ook een veelvoorkomende situatie in België? Is er iets wat we moeten doen, om ervoor te zorgen dat pakjesbezorgers hier bij ons niet in armoede belanden?

Daarom zijn we verheugd aan te kondigen dat na het bekijken van Sorry We Missed You, bpost group CEO Jean-Paul Van Avermaet ons online zal vervoegen voor een interview.

Al een kort woord van Jean-Paul Van Avermaet: “Bij bpost group staat de zorg en het welzijn voor onze medewerkers en klanten centraal. Bij ons hebben de medewerkers een werknemersstatuut met de bijhorende extra bescherming. Wij willen situaties uit de film in België vermijden en pleiten daarom reeds een tijdje bij de Belgische beleidsmakers voor een gelijk sociaal speelveld voor pakjesbezorgers in ons land. Niet alleen is dit beter voor de werknemers maar ook voor de sociale zekerheid”.

Meer over de film:
Ricky (Kris Hitchen) en Abby (Debbie Honeywood) wonen met hun kinderen, hun 15-jarige zoon Seb en 11-jarige dochter Liza Jane, in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient bij met verschillende klussen. In een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin.

Inschrijven voor dit event doe je via de link onderaan deze pagina.
Je krijgt een link toegestuurd om het event te volgen. Let op, het aantal plaatsen is beperkt.

Wie organiseert het?

Work out Room - VDAB

Voor wie?

Voor iedereen die zich op strategisch niveau bezig houdt met de arbeidsmarkt.
Voor wie die nieuwsgierig is naar of bezorgd is om de sociale rechten van pakjesbezorgers in België.
Voor wie een boeiend interview wil volgen met bpost's gedelegeerd bestuurder.

Waar en wanneer?

online
Trapstraat 20
1000 Brussel
  • 2 juli 2020 van 13u15 tot 16u

    Voeg dit evenement toe aan je agenda via ICal
Schrijf je in:
Voor meer info: