U bent hier

Webinar: Lokale Besturen en VDAB Samen Sterk voor Werk

Primaire tabs

Wat is het?

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Mensen worden getroffen door ontslag of tijdelijke werkloosheid, bedrijven vinden zich opnieuw uit om te overleven en vele burgers geven hun loopbaan noodgedwongen een nieuwe wending. Daarnaast zijn er nog steeds vacatures die niet ingevuld geraken.

Steden en gemeenten zitten mee op de eerste rij en zijn dagelijks getuige van deze trends op de arbeidsmarkt. Ze blijven ambitieus strijden voor een gezonde, inclusieve samenleving waar het goed is om te leven voor burgers, bedrijven en organisaties. Werk is daarbij een belangrijke hefboom. Daarom ligt het voor de hand dat steden en gemeenten en VDAB de handen in elkaar slaan om elkaar te helpen.

Minister Hilde Crevits duidt tijdens dit webinar het belang van samenwerking om de uitdagingen op onze arbeidsmarkt lokaal aan te pakken. Ze praat met Wim Dries, voorzitter van VVSG, en Wim Adriaens, gedelegeerd bestuurder bij VDAB, maar ook met het publiek. Dankzij polls en de mogelijkheid om vragen te stellen, maken we er een interactief webinar van.

We staan stil bij de gemeenschappelijke ambities, tonen je enkele good practices en reiken je de nodige instrumenten aan om de uitdagingen, met je stad, gemeente of intergemeentelijk aan te pakken.

Wie organiseert het?

Minister Hilde Crevits in samenwerking met VDAB en VVSG

Voor wie?

Lokale besturen

Waar en wanneer?

Online
  • 9 maart 2021 van 19u tot 20u

    Voeg dit evenement toe aan je agenda via ICal
Schrijf je in: