U bent hier

“Spreek alleen als je de stilte kan verbeteren”

tekstballonEen citaat dat kan tellen. Zij die goed opgelet hebben op school of gewoon een kwis-neus voor weetjes hebben, weten van wie deze wijze uitspraak komt. Zoek het gewoon even op, voor de sport. Misschien kom je op nog andere wijsheden uit!

Als je als blogger met deze zinsnede opent, moet je eigenlijk gewoon je document afsluiten en doorsturen. Een statement als het ware. Maar een blogger, ja die blogt natuurlijk. Gelukkig is hij niet alleen. Iedereen doet het. Over eten, over seks of over seks met eten. Over tuinieren en klussen, over de vreemde ziekte van de kleine. Je zoekt het, je vindt het. Naar goede traditie wordt vooral de gal gespuwd. Iedereen kwekt zijn opinie in het rond. Heb ik misschien een mening besteld?  (Frank Vanderlinden red.) Ik vind dat, ik ben er zeker van dat… Oogkleppen op en bazelen maar!

Hugo Camps wordt overal omschreven als een notoire brompot, maar kent iemand die man echt? Misschien is het gewoon zijn job om kritisch onze wereld te bekijken en daar zijn stukje over te schrijven? We hebben dus zelfs al een mening over mensen die een mening hebben. Volg je nog? Op de Nederlandse televisie duurt de voor- en nabespreking van een voetbalwedstrijd dubbel zo lang als de wedstrijd zelf. Lezersbrieven vullen nog steeds de kranten. Om nog maar te zwijgen van de reacties die je vandaag de dag op online krantenartikels kan geven.

Op het tv-nieuws mogen toevallige passanten hun kijk op de dingen ongebreideld verkondigen. Ze krijgen bijna evenveel tijd als de premier die zijn begroting uit de doeken wil doen. ‘Ik vind het niet kunnen dat mijn kindjes worden voorbijgestoken in de wachtrij van Walibi.’ De koters zouden er een trauma aan kunnen overhouden volgens de verongelijkte mama. Dat er ook kindjes zijn die helemaal niet naar Walibi kunnen gaan is even in de lege gedachtegang blijven steken.

Op Facebook vinden we alles leuk! En de tegenbeweging zegt dan weer dat ze geen greintje interesse heeft in de domme statussen van hun vrienden. Misschien de verkeerde mensen vriend gemaakt?

Zo worden we elke dag weer overspoeld door een tsunami aan meningen en opinies. Wat er zo fijn, maar ook gevaarlijk aan is: om een mening te verkondigen heb je geen kennis van zaken nodig. Iedereen kan het en mag het. Binnen brede normen dan toch. Het is een beetje zoals seks. Misschien dat er nu wel wat reacties gaan binnenkomen op het feit dat er meer dan één keer het woord seks in deze blog voorkomt? We lezen en horen het graag. We beamen of gaan in de clinch.

Het zorgt ervoor dat we aan de praat blijven in de kroeg, langs het voetbalveld of aan de schoolpoort.

Of een verzuurde mening geven over iets beter is dan niet met mekaar praten? Dat is dan weer iets om op een zomers terras met een goede fles wijn over te palaveren.

Spreken is zilver, zwijgen is goud, maar zij, zij lacht diamanten. (Rick De Leeuw)

Binnen een paar weken weer een volgende mening. Geniet van de zomer!