U bent hier

Bedrijfsleider Tim - mei 2014

schoenenSommige mensen zijn uitzonderlijk goed in iets, zonder daarom een goed mens te zijn. Ik verklaar mij nader. Johnny Cash wordt, zelfs na zijn dood, nog bejubeld om zijn schitterende liedjes met echtgenote June Carter. Dat hij de lieftallige June ook af en toe een paar meppen gaf, wordt in de wereld van idolen onder de mat geveegd. Diego Maradona, een van de beste voetballers aller tijden, was dan weer verslaafd aan witte en andere poeders. En die Justin Bieber ken ik niet persoonlijk, maar met zijn hautaine houding zou hij niet meteen mijn beste vriend kunnen worden.

Kan je dergelijke uitspattingen echter ook in een bedrijfsomgeving toelaten? De aangehaalde voorbeelden kunnen uiteraard niet. Maar in hoeverre hou je de teugels strak of laat je mensen een zekere vrijheid? Kledijvoorschriften? Hun favoriete muziek op kantoor? Eenheidsworst, of kleurrijke figuren die schwung in je bedrijf brengen? En als je een lijn trekt, waar dan precies?

In sommige jeugdvoetbalploegen verbieden de trainers al te blits gekleurde schoenen. Op die manier willen ze de spelers bescheidenheid bijbrengen en waken over de gelijkheid onder de ploegmaats. Absoluut een nobel doel. Maar beknotten we soms ook niet teveel? Die talentvolle linksbuiten van tien jaar oud gaat misschien nog net iets beter (en liever) voetballen met zijn favoriete zilverfluorescerende schoenen? Tienjarigen wordt aangeleerd om hun kledij perfect in orde te houden. Maar Maradona deed zijn opwarming met hun veters los. Een beetje vrijheid stimuleert. En kan het echt zoveel kwaad, die gekleurde schoenen?

Als bedrijfsleider kan en mag je het gedrag van je werknemers op de werkvloer bijsturen. Maar daarbuiten ligt het allemaal wat delicater. In hoeverre hou je als werkgever een oogje in het zeil bij privé-aangelegenheden? De bankbediende die in zijn vrije tijd de politie weleens durft uitdagen als voetbalhooligan? De receptioniste die optreedt als paaldanseres? Als iemand privé gelukkig is, heeft dat een positieve invloed op het werk. Maar is het altijd combineerbaar?

De afdeling personeelszaken zal steeds belangrijker zal worden binnen de bedrijfswereld. We leven in een tijd waarin mensen zichzelf willen ontplooien, zichzelf uiten. Het menselijk kapitaal moet in de watten worden gelegd én ondersteund. Niet simpel! Samen op zoek naar de ideale manier om een langdurig parcours af te leggen. En dan mag er gekleurd worden, maar wel binnen samen vastgelegde lijntjes. Hand in hand, oog in oog! Alle kleuren van de regenboog.
 

Gepost op 19 mei 2014