U bent hier

Bedrijfsleider Tim - november 2014

Gekke wereld! We steken auto’s in brand omdat we moeten inleveren. Wat zou ons actieplan zijn als we hier Griekse toestanden krijgen? We lobbyen ons gek omdat ‘veel’ voor velen niet genoeg is. Sterke schouders willen nog sterker worden. Maar... als de Rode Duivels aantreden, is het ‘tous ensemble’. Gekke wereld.

Geen nood, verder hou ik het luchtig in deze blog. :-) Werpt die opleiding mindfulness dan toch al vruchten af?

Tegenwoordig krijg ik op geregelde tijdstippen studenten over de vloer van mijn onderneming. Voor een projectje hier, een stage daar. Soms is dat tijdrovend -ben ik zelf ooit ook zo onbeholpen geweest? Soms verfrissend -ben ik zelf ooit zo kritisch en ondernemend geweest?

Met stages en uitwisselingen is het zoals met fluohesjes op de fiets. Voor kinderen en studenten vinden we het allemaal belangrijk. Maar eenmaal we denken volwassen te zijn… blijven we veilig zonder fluohesje in ons vertrouwde hokje zitten. Dan hoeven we niets meer bij te leren. Dan willen we niet meer over muurtjes gluren. Als we 18 zijn, willen we op Erasmus andere culturen leren kennen. Als we ouder zijn, verkiezen we een Vlaamse poetsvrouw boven een Roemeense. En op vakantie? Dan zoeken we net zolang tot we een café met Belgisch bier vinden, of een Mc Donalds. Want dan weten we wat we op ons bord -excuus, plateau- krijgen.

Maar wat als de directeur eens mee zou poetsen op de werkvloer? De ambitieuze IT’er mee de budgetten van HR zou bewaken? De ‘gierigaards’ van de boekhouding mee de baan op gingen, richting klanten. Ik ben ervan overtuigd dat er een ganse wereld voor hen zou opengaan. Inzicht en verlichting? Toch zeker meer begrip, en een overvolle ideeënbus! Als we allemaal langer aan de slag moeten blijven, is het nog een fijne afwisseling ook. De tijd dat een mens 40 jaar dezelfde job wil doen, ligt achter ons. Psycho-sociaal welzijn, noemt dat in de huidige terminologie. Ook daar goede punten over de ganse lijn.

Wie weet is zo’n doorgedreven uitwisseling ook een oplossing voor veel sociaal onbegrip. Karel zoekt drie initiatieven die de modale medewerker ten goede komen, en Rudy en co leveren een plan om ondernemen aangenamer te maken en positiever voor te stellen. Durven ze de uitdaging aan? Kunnen ze het aan om anders te denken?

In afwachting van verlichting voor iedereen, blijf ik keihard aan de weg timmeren. Met plannen voor honderdduizend jaar -dankjewel Rick De Leeuw- en in het kader van psycho-sociaal welzijn ook af en toe ontspanning. Sportief het bos in, of zorgeloos op een after-work feestje. De wereld is eigenlijk zo gek nog niet...