U bent hier

Bedrijfsleider Tim - februari 2016

Later dit jaar wordt deze bedrijfsleider 40, de midlifecrisis in volle aantocht! Met een beetje geluk is dat halfweg. Dan rijst de vraag: is de mooiste dag van mijn leven al gepasseerd?

Voor heel wat mensen is die mooiste dag hun trouwdag, of de dag dat ze een kind kregen. Ik kan over beide dingen nog niet meespreken. Als het er ooit van komt schrijf ik er een blog over en laat ik weten of dat ook voor mij opgaat. Ik hoop in elk geval dat er in de komende 40 jaar nog een pak mooiste dagen op het programma staan.

Eind januari blies ons bedrijf 10 kaarsjes uit. Dat deden we in stijl, met een heus feestweekend. Onze aandeelhouders blonken uit in afwezigheid, maar dat was niet erg. Het was de bedoeling om onze collega’s -die elke dag keihard werken-  in de watten te leggen,  een goed gevoel  te geven en te motiveren om samen met ons nog lang door te gaan. En ik durf te zeggen, uit te schreeuwen zelfs: missie geslaagd!

Het was een heel weekend helemaal top, ondanks het slechte weer. Waren die drie dagen nu de mooiste? En zo ja, welke was dan de beste dag? Vrijdag, met het vuurwerk? Zaterdag, met de waterpret, het diner en de muzikale ambiance? Of zondag, met kabouter Klus en 600 blije kinderen? Het is moeilijk kiezen!

Eigenlijk waren die drie dagen de apotheose van de voorbije 10 jaar. Dus misschien was de dag dat het idee van ons bedrijf op tafel kwam wel de mooiste. Dit idee durven bespreken en uitvoeren is eigenlijk mooier dan het feestweekend zelf. Dat zegt iets over de visie waarmee we elke dag opnieuw onze onderneming doen groeien en bloeien. Ik ben er trots op!

Of was de dag na het feestweekend de mooiste? Toen werden we overstelpt met bloemen en taarten en mailtjes en sms’jes vol woorden van dank. Een mens zou er helemaal week van worden. En eerlijk, dat is ook gebeurd, al op de laatste avond van het feest. Doodop, trots en emotioneel. Ja, ook bedrijfsleiders zijn maar mensen.

Hopelijk waren het niet de mooiste dagen van ons leven of van ons bedrijf en moet het beste nog komen. Als we samen kunnen feesten, kunnen we ook samenwerken en minder mooie momenten het hoofd bieden. Als dat geen teambuilding is?

Mooiste dagen of niet, het feestweekend heeft ons in ieder geval goed gedaan. We kregen extra vitamines, om keihard te blijven werken aan nog meer mooie dagen. Nog minstens 10 jaar langer!