U bent hier

Blogger aan boord

Deze blogger koos bijna twintig jaar geleden voor een diploma communicatie boven het regentaat, een rijkswachtopleiding -“je bent te jong”- en het sportkot. Tot op heden heb ik me die keuze absoluut nog niet beklaagd. Mijn studietijd was meer dan boeiend en praktijkgericht, en al snel had ik in de mot dat ik met deze opleiding nog steeds alle richtingen uitkon. Net zoals Miss Aardbei wilde ik graag iets doen in de media, maar ondertussen ben ik zeer verheugd dat ik ook op andere stoelen kan zitten met dit diploma.

Tijdens een van de eerste lessen op de Frankrijklei kwam er ene ‘Watzlawik’ aan bod: “Je kan niet niet-communiceren!” Klopt als een bus. In deze doldwaze Twitter-Facebooktijden zelfs meer dan ooit. Toch zijn er zaken waar deze communicatiegediplomeerde niet altijd met zijn verstand bijkan.

Autostickers! Ik snap niet wat sommigen ermee hebben. Blijkbaar willen mensen zich graag uiten en zich op allerlei manieren een soort identiteit aanmeten. Onlangs las ik: “Als ze me missen, dan ben ik vissen”. Of op een vrachtwagen: “Opgepast dames, de mijne is 18 meter lang”. De ene sticker al ludieker dan de andere. Het zegt wel iets over de betrokken chauffeur. Dan koop je al eens een mooie wagen van tien maandlonen…

En wat gezegd van de meldingen van een achterbank vol nageslacht? Oorspronkelijk was er de brave versie met “Baby aan boord”, vooral bedoeld om chauffeurs tot voorzichtig rijden aan te manen -in het verkeer horen immers geen slachtoffers te vallen, en zeker geen kinderen. Nu evolueren de tijden sneller dan het aantal partners van Guy Van Sande, en liggen de varianten vlotter in de mond: Warre in den Otto, Lien en Leen on tour, Kylian aan het cruisen… en ga zo maar door.

Nu heb ik zelf nog geen kinderen -en dan is het een ongeschreven wet dat je ouders niet mag veroordelen op vreemde gedragingen met betrekking tot hun kinderen- maar het lijkt mij ver weg te staan van verkeersveiligheid. Het is eerder een communicatie van trots aangaande hun kroost. Niet dat daar iets mis mee is, maar het idee erachter ontgaat me volledig. Passen mensen deze stickers aan als er een kind bijkomt? Vanaf welke leeftijd willen de koters dat hun naam verwijderd wordt van de blinkende carrosserie, wegens niet cool als je zo naar school wordt gebracht? Ik heb geen flauw benul. Eisen de kids -want zo heten kinderen tegenwoordig- een eigen sticker? Of kan het samen met het kleine zusje op dezelfde sticker?

Het zijn zomaar wat overpeinzingen in de file op de Antwerpse ring. Welke slagzin zou ik op mijn wagen plaatsen? Iets grappig? Iets fijnzinnigs? Iets choquerend? Een telefoonnummer voor geïnteresseerde jongedames? Suggesties zijn welkom! Ik ben reuzebenieuwd!