U bent hier

Dag van de underdog

Wij Belgen, om al maar te starten met een veralgemening, hebben een dubbelzinnige verhouding met succes. In de wekelijkse ‘boekskes’ worden de helden van vandaag genadeloos in hun blootje gezet. Smeuïge verhalen vergezeld van tenenkrullende titels, met details van details uit de mond van anonieme bronnen in de omgeving van. Tegelijkertijd worden de nietsnutten met een tandpasta-glimlach en een figurantenrol in reality-tv er, zelfs jaren na datum, opgehemeld. Vreemde dualiteit.

Maar wie ben ik om de bladen het succes niet te gunnen. Verkoopcijfers liegen niet. Respect voor het concept. Ze doen dat goed, dat kan niet anders. En toch worden ze niet echt serieus genomen die ‘boekskes’. In deze optiek wil ik enkele miskende talenten een ere-gallerij aanbieden. In andere landen zou Ben Crabbé met een dagelijkse succesvolle quiz én een geweldige carrière in een populaire rockband na al die jaren een ster en een icoon zijn. Meewarigheid is vaak zijn deel. Geert Hoste hoort bij Nieuwjaar zoals de kalkoen bij Kerstmis, maar ook over hem wordt wat lacherig gedaan. En niet in de zin die een komiek zou wensen. Olivier Deschacht is misschien wel de enige voetballer voor wie het begrip clubliefde geen lege doos is. Hoewel velen dromen van een carrière als de zijne (en een vrouw als die van hem) krijgt ook hij weinig krediet voor zijn prestaties. Succesvolle, maar miskende, underdogs!

Los van het feit of Marc Coucke nu teveel of te weinig belastingen betaalt. Een man die zoveel voor de tewerkstelling en het imago van ons land betekent, moet geen standbeeld krijgen, maar enige respect lijkt me toch niet misplaatst.

En zo verlenen wij vaak sympathie aan diegenen die niet de beste zijn, hebben wij weinig adoratie in huis voor de allergrootste toppers en halen we onze toppers zelfs vaak naar beneden. Iemand wat fierheid? Vreemd, want we hebben toch ooit allemaal gedroomd van de beste te zijn in iets? Of toch minstens van een keer de lotto winnen? Is het dan zo moeilijk om iemand anders iets te gunnen? Wetenschappelijke experimenten hebben trouwens bewezen dat het niveau van voldoening bij een loonsverhoging, in de lijn ligt van dat van een loonsverlaging bij iemand anders. Verontrustende eigenschap van het rare wezen de mens.

Maar terug over naar de succesvolle underdogs. Ook in de bedrijfswereld lopen ze rond. Plichtsbewuste medewerkers die geweldig goed zijn in wat ze doen. Vaak onopgemerkt wegens geen behoefte aan veel bombarie. Soms verstopt achter andere, meestal niet zo positieve eigenschappen die in het oog springen. Soms actief gebarricadeerd of gesaboteerd door een naaste collega. Het is als leidinggevende je plicht om het op te merken, maar makkelijk is dat niet. Alertheid is vereist.

Aangezien elke heilige en elke minderheidsgroep ondertussen wel een ‘de dag van’ heeft, pleit ik bij deze voor een gloednieuwe ‘Dag van de underdog’. Gun iedereen het succes, heb oog voor ieders prestaties, klein en groot. We kunnen niet allemaal de beste zijn, maar even het gevoel krijgen dat je goed bezig bent, geeft een mentale boost van jewelste. En ja, smaken verschillen. Maar dat was toch hetgeen waar we niet over konden twisten?

Dag van de underdog! Waarom nog wachten, doe het vandaag!