U bent hier

Leiderschap

Er zijn al miljoenen boeken over geschreven. Zoveel verschillende leiders, zoveel verschillende stijlen. Het aantal mensen dat rijk geworden is met boeken schrijven of workshops geven over leiderschapsstijlen? Ontelbaar!

Leiderschap, al is het maar over een bus vol bezoekers aan een uitzending van de Zevende Dag -check dit filmpje van Raymond uit ‘In de Gloria’: het is niet simpel!

Denkfout nummer 1: de beste medewerker moet doorgroeien naar een leidinggevende functie.

Het is niet omdat je als boekhouder alle journaalposten vlotjes uit het hoofd kent, dat je ook een team kan aansturen, kan enthousiasmeren en kan en durft aanmanen tot beter, sneller en meer actie als dat nodig is. Als je een leidinggevende zoekt, zoek dan iemand met leidinggevende inzichten en capaciteiten. Iemand met charisma en oprechte goesting ook. Uiteraard zal de modale werkmens aangeven dat hij bekwaam is voor de job. Maar meestal is die motivatie ingegeven door meer aanzien en betere loonsvoorwaarden. Of zijn we nu te streng voor de ambitieuzen uit ons team?

Denkfout nummer 2: met allerlei boeken en workshops kan je jezelf een leiderschapsstijl aanmeten.

Hoezeer de goeroes en coaches het ook willen doen geloven: een leiderschapsstijl haal je niet uit een boek. Uiteraard kan je tips & tricks meenemen. Misschien zelfs een inspirerend citaat. Maar echt je doen en laten op de werkvloer veranderen? Neen, dat niet.

Daarvoor vond ik één verklaring in één of andere workshop -ja, ik ben schuldig: het effect van een beleid is gelijk is aan de kwaliteit ervan, vermenigvuldigd met de aanvaarding van de medewerkers. Kortom, als je je anders voordoet dan je werkelijk bent, dan gelooft je team je niet. Je medewerkers voelen hoe je denkt en ademt. Onderschat hen niet. Kies dus voor je eigen stijl en blijf jezelf, zoals al die deelnemers aan reality-programma’s weleens durven beweren. Dat geldt trouwens niet enkel op de werkvloer. Ook in relaties komt de ware aard altijd wel boven. Niet dat ik op dat vlak een specialist ben, maar dat is weer een ander verhaal.

Waarom dan die bestsellers van boeken en succesvolle workshops? Ach, het is eens een afleiding van de job van alledag. En het is een kwestie van netwerking. Ook vetbetaalde managers zijn diep vanbinnen gewoon erg onzeker -het is eenzaam aan de top- dus wat over en weer babbelen met gelijkgestemden, en mekaar wat naar de mond praten en bevestigen, heeft iets therapeutisch. En meestal zijn de broodjes of de lunch tijdens zo’n event ook best te doen.

Hoe dan ook, deze jongeman doet het voorlopig zonder coaching, training en workshops. Maar als ik nachtmerries krijg waarin mijn volledige team als in een voetbalstadion ‘Den Tim kan het niet aan’ scandeert, zal ik er eens over nadenken.