U bent hier

Mens erger je niet!

Werkgevers ergeren zich aan nep-sollicitanten. Werknemers-organisaties ergeren zich aan vacatures die er geen zijn, en aan werkgevers die niet reageren op sollicitaties. En ik erger me aan sollicitanten die zelfs de naam van ons bedrijf verkeerd schrijven. Om nog maar te zwijgen van de regels van dt. Het is al enige tijd geleden dat ik ben afgestudeerd, maar worden die regels eigenlijk nog toegepast? Of heb ik ergens iets gemist?

Mag een mens zich eigenlijk ergeren aan dt-fouten? Als de loketbediende van de bank gewoon erg vriendelijk is en mij op tijd en stond correct op de hoogte houdt van mijn aanvraag voor hypothecair krediet, is dat dan niet voldoende? Is die dt-fout dan een doodzonde? Natuurlijk niet. Maar als bedrijf wil je toch wat professionaliteit uitstralen. Of is enige imperfectie wel sympathiek?

Misschien waren de kandidaten die bij onze bedrijfsnaam de mist ingingen de betere van het lot. Maar je moet ergens beginnen bij een selectie. Meer dan honderd waren het er deze keer weer. Een teken aan de wand dat de economie nog altijd niet op volle kracht aantrekt. En hopelijk ook een signaal dat we een erg aantrekkelijk bedrijf zijn om voor te werken.

Of er nog dingen zijn waar deze blogger zich aan ergert? Vier richtingaanwijzers! Egoïsme in de meest onversneden vorm. Alle anderen zullen wachten omdat ik te lui ben om een echte parkeerplaats te zoeken. Even snel sigaretten halen… en dan zijn die sigaretten nog slecht voor de gezondheid ook.

Er zijn mensen die zich aan alles ergeren. Aan kermiswagens en dj’s. Of aan ijverige advocaten die pleiten voor de ergerende medemensen. Verdraagzaamheid iemand? Niet te vinden in mijn eigen achtertuin. Er zijn ook mensen die zo onverschillig zijn dat ze zich nergens aan ergeren. Ergerlijk toch?

Al bij al valt het nogal mee met mijn persoonlijke ergernissen, maar toch. Later dit jaar starten we op het werk met een cursus mindfulness. Minder piekeren, meer ‘zen’ in het hier en nu. Niet omwille van de hype, maar omdat we geloven in alle initiatieven die de wereld -en dus ook ons bedrijf- aangenamer maken.

In afwachting ergeren we ons nog wat aan veel te trage chauffeurs, koude chocomelk met ijsblokjes (not done!), de onvriendelijke madame van de broodjesbar (neen, geen slechte dag, ik kom er vaak), de files, mensen die hun beloftes niet nakomen, mensen die nooit iets zomaar doen, mensen die zichzelf niet kunnen relativeren…

Zo eens goed ergeren, eigenlijk doet het ook wel een beetje deugd. Dus aan allen hiervoor beschreven: een serieuze dankjewel! Geniet van de zomer!