U bent hier

Solliciteer niet te veel

Vooraleer Fons Leroy himself me hier van deze blog smijt, een verduidelijking van ondergetekende over bovenstaande titel: kan je in je zoektocht naar werk te gretig zijn? Te graag willen? Te niet-kieskeurig zijn? Ik denk het wel.

In de categorie sollicitanten hadden we het eerder al over werkzoekenden die tijdens hun sollicitatiegesprek compleet foute dingen op tafel smijten. Vandaag gaat het over een andere groep: zij die absoluut snel aan de slag willen, en van solliciteren hun job maken.

De ideale kandidaat is bekwaam, heeft een fijne persoonlijkheid en toont enthousiasme, goesting en grinta. En net bij dat laatste wringt nogal eens het schoentje. Je schrijft brieven, mailt dat het een lieve lust is en je dagplanning zit vol gesprekken verspreid in het Vlaamsche land. Want 'hoe meer sollicitaties, hoe meer kansen op een job.' Vervolgens krijg je bijzonder weinig positieve reacties op al die sollicitaties. En dat is misschien niet onlogisch. Bestaan er immers duizendpoten die voor zoveel verschillende vacatures écht aan het profiel voldoen? Het aantal afwijzingen -per brief, mail, postduif of door een ‘we will call you…’- vreet op den duur aan je. En na verloop van tijd, durft een mens al eens fatalistisch worden. Weg goesting, bye bye gedrevenheid. Begrijpelijk. Het zal wel weer niets zijn. Is het vriendjespolitiek? Zoeken ze wel echt iemand? En die HR-verantwoordelijken, dat zijn toch rare mensen.

Mijn advies? Solliciteer niet teveel! 93% van onze communicatie gebeurt non-verbaal. Hou de spirit er dus in. Zorg voor een positieve en gedreven indruk. En solliciteer juist. Je kan misschien wel ‘faken’ dat die rotjob op jouw lijf geschreven is, maar hoelang houdt dat lijf dat vol als je er 40 uren per week mee opgescheept zit? HR-mensen zijn misschien raar, maar ze halen de nep-enthousiastelingen er wel vaak uit.

Maar zij, zij was dus anders. Levendig! Met flair! Op een zaterdagavond in de lokale kroeg zou deze jongeman haar ongetwijfeld ten dans vragen. Zij was geen schoonheidskoningin, en ook niet de beste van haar klas. Het was niet wat ze vertelde, maar hoe ze het vertelde. Absoluut naïef, en absoluut te weinig ervaring. Maar de ruimte vulde zich met enthousiasme en morgen tekent ze haar contract. Voila! Niet teveel, juist genoeg en met overtuiging!