U bent hier

Cupido@Work

  • De liefde moet van twee kanten komen! Kiss your employer, kiss your employee! Om nieuwe kandidaten aan te werven of oudere werknemers langer in dienst te houden moeten werkgever én (kandidaat) werknemer een stap naar mekaar zetten en met het nodige inlevingsvermogen naar mekaar luisteren. Omarm mekaar wat heviger en langer!
  • Zorg dat je aantrekkelijk bent! Er bestaat pas een goede kans op verbinding wanneer beide partijen goed voor de dag komen en hun ware troeven tonen: de (kandidaat)werknemer met zijn talenten én competenties; de werkgever met zijn goed uitgebouwd HR-beleid.
  • Verliefdheid maakt blind, echte liefde niet! Laat je niet verleiden door de eerste indruk die vaak ontstaat op grond van een CV of een vacaturebericht maar kijk dieper en ontdek mekaars ware passie, talenten en missie.
  • Oude liefde roest niet! Als het goed zit in een open relatie waar alles bespreekbaar is, kan de liefde lang duren. Dan zullen werkgever en werknemer niet vlug moeten overgaan tot een scheiding maar samen werken aan een lange, leuke loopbaan.
  • Houd het vuur brandend! Zie je je job, jouw werkgever of jouw werknemer nog graag? Toon het dan en zorg voor inspirerende uitdagingen, geef scharrelruimte en vertrouwen, innoveer samen, zoek nieuwe contexten op en daag mekaar uit.
  • Liefde is een werkwoord! Een lange loopbaanrelatie komt enkel tot stand door een goede en permanente dialoog tussen werkgever en werknemer. Alleen door samen te praten en toekomstperspectieven te ontwikkelen kan de relatie bloeien en is ze een lang leven beschoren maar dat betekent elke dag investeren in deze loopbaanrelatie.
  • Een bloemetje doet het altijd! Een uiting van wederzijdse waardering houdt de band nauw, sterk en interactief. Dat kan met een bloemetje, een praline, een waarderend schouderklopje, een onverwachte maar aangename verrassing…. The sky is the limit… voor waarderend leider- en werknemerschap.
  • Verstandig daten! Ben je op zoek naar een nieuwe werkgever of werknemer gebruik dan een goede dating site. Een site die je toelaat je profiel uitgebreid en ernstig in te vullen zodat er geen mensen met oneerbare voorstellen op je af komen. Hoe beter het profiel gekend is, hoe meer slaagkansen op een goeie match, op een goeie date.