U bent hier

Barstje

In mijn bureau zit een barstje. Het lijkt alsof het een stofje is of een vuil plekje. In het begin liet ik er mij telkens weer aan vangen. Ik probeerde het barstje weg te wrijven. Intussen ben ik er aan gewoon, het maakt mijn tot mijn bureau.

Het is grappig om te zien dat andere mensen dat barstje ook opmerken. Ik zie ze erover wrijven, ze proberen het eraf te krabben. Anderen bedekken het om het niet te hoeven zien, alsof onvolmaaktheden niet kunnen in deze wereld.

Dit is mijn laatste blogpost. Als uitsmijter wil ik enkele sollicitatietips met jullie delen.

Iedereen heeft barstjes. Je moet er natuurlijk niet mee te koop lopen, maar je hoeft ze ook niet voortdurend te bedekken. Blijf jezelf als je gaat solliciteren. De werkgever verwacht misschien wel de beste versie van jezelf, maar dat betekent nog niet dat je helemaal perfect moet zijn.

Een goede voorbereiding wordt vaak onderschat. Zoek voor je gaat solliciteren alles op: waar je moet zijn, wat het bedrijf precies doet, wat hun waarden en normen zijn. Kijk ook eens rond of je meer informatie vindt over de recruiter bij wie je op gesprek mag. Misschien delen jullie wel dezelfde interesses en ken je het daarover even hebben?

Wed niet op één paard. Ik zie soms mensen die zich zo focussen op één sollicitatie dat ze niet meer verder zoeken. Ook al lijkt het erop dat je de droomvacature hebt gevonden: het is beter om te blijven solliciteren, op verschillende vacatures. Logisch ook: hoe meer je solliciteert, hoe meer kans dat je effectief een job binnensleept.

En tot slot: ja, het is soms moeilijk. Maar geef niet op. Die job komt er wel. De aanhouder wint, je komt er wel.

Ik wens iedereen veel succes, en bedankt om mijn blog de voorbije weken te lezen!

Reageer