U bent hier

Dromen

Dromen. We hebben er allemaal wel enkele. Het mooie aan dromen is dat ze werkelijkheid kunnen worden, zeker als het over werk gaat. Heb je een passie waar je volledig voor wilt gaan, maar niet het juiste diploma? Wanhoop niet. Met het nodige geduld, de juiste aanpak en een portie geluk kan je toch je droom waarmaken. Zoals Jon.

Jon was bij mij in begeleiding. Hij had een diploma elektriciteit en werkte als arbeider. Niet slecht, maar hij droomde van iets anders. Het liefst van al wou hij een job waarin hij zijn passie voor computers kwijt kon. Ooit was hij begonnen aan een hogere opleiding, maar die maakte hij door omstandigheden niet af. Noodgedwongen zocht en vond hij ander werk.

Elke dag zette Jon zich volledig in op zijn werk. Hij kwam altijd op tijd, presteerde ongevraagd overuren als hij zag dat er veel werk was en sprong bij waar nodig. Hij had er zich min of meer bij neergelegd dat hij nooit iets anders zou doen. Maar die droomjob, die bleef in zijn hoofd rondspoken.

Een jaar later verscheen er een interne vacature op zijn werk… voor de job die hij zo graag wou! Jon belde me op. Hij twijfelde. Hij had het juiste diploma niet, was bang dat zijn collega’s hem zouden uitlachen. Ik moedigde hem aan. Zo’n kans kon hij toch niet laten schieten?

Jon solliciteerde, mocht op gesprek en legde testen af. Een maand lang hoorde hij niets. De onzekerheid groeide. Tot hij me opbelde met nieuws: hij had de job gekregen, zijn droom ging in vervulling!

Geef ze dus niet op, die dromen, ook al moet je soms een stapje lager beginnen. 

Reageer