U bent hier

Feest

Gisteren was het een feestdag. Voor mij betekent dat doorgaans een dagje thuis samen met familie, koekjes bakken en alle dingen doen waar ik anders niet veel tijd voor heb. Wapenstilstand is bovendien een speciale feestdag. Zeker bij ons, in de stad Ieper. Eerst en vooral worden de gesneuvelde soldaten herdacht door de vele poppies -klaprozen- en The Last Post onder de Menenpoort. Maar belangrijker voor de kinderen: op de vooravond van 11 november doet Sint-Maarten zijn intrede per boot in de stad. Dat is altijd een groot feest.

Eens de Sint gearriveerd is, weten mijn vrienden dat de kerstboom wordt opgezet bij mij thuis. Mijn liefde voor Kerst is enorm. Met al die zwarte, steeds donker wordende dagen heb ik dat nodig. Kerst geeft mij hoop en brengt een glimlach op mijn gezicht. Ik kan blij zijn als een kind als ik ontdek dat de kerstdecoratie in de stad hangt en er overal kerstmarktjes met gluhwein zijn. Daardoor worden de mensen in deze grauwe periode net iets zachter en vrolijker.

Ook op mijn werk zetten we een kerstboom en versieren we ons bureau. En de werkzoekenden? Die krijgen weer een beetje meer hoop. Want januari komt dichterbij, en dat betekent meer werkmogelijkheden. Maar laten we nog niet uitkijken naar januari. Eerst moet de Kerstman nog komen. Ho ho ho!

Reageer