U bent hier

Diploma is een bijkomstigheid

Ik vraag me dikwijls af wat de beste manier is om tot een beslissing te komen. Als manager of gewoon in het dagelijkse leven. Moet je beslissen op basis van je verstand of intuïtie?

Mijn ervaring is dat de rede mij veel mogelijkheden voorschotelt, maar me soms in de steek laat om de juiste er uit te vissen. Mijn intuïtie of 'buikgevoel' kiest uit al die opties vaak feilloos de beste. Ik denk dus dat je meer beroep moet durven doen op je intuïtieve kennis.

Daarom zorgt een mix van jonge en oudere mensen in een team voor een goede kruisbestuiving. Jongeren, en zeker kinderen, voelen bijvoorbeeld instinctief aan hoe mensen in elkaar zitten. Zoals bij de dieren, is dit een middel om te overleven. Vaak gaat intuïtie verloren bij de ontwikkeling van het verstand. Alleen in extreme situaties wordt ons verstand even uitgeschakeld. Dan durven we wel blindelings op onze intuïtie te vertrouwen.

Op dit vlak volg ik de Japanners bij het aanwerven van nieuwe mensen. Wat je gestudeerd hebt is een bijkomstigheid. Je diploma zegt iets, maar eigenlijk ook niets over jezelf. Kennis verwerven is maar een eerste stap. Uiteindelijk kan iedereen dat. Het is een kwestie van een normale begaafdheid en een bepaald doorzettingsvermogen.

Maar daarna volgt de ware test: een test die alleen de goede mensen doorstaan. Je moet de moed vinden om je rugzak met al je kennis erin, op te pakken en daarmee de wereld rond te trekken. Steeds verder trekken, weg van het startpunt, weg van wat de school je influisterde.

Voor mij komt het soms zielig over als mensen van pakweg 35 jaar nog steeds hun diploma als basis gebruiken om een job of promotie te behalen. Wat is die kennis nog waard? Geef mij maar moedige en fantasierijke collega’s.

Reacties

X
Diploma's zijn zeker geen garantie van competenties, maar voor de Belgische werkgevers een leidraad om human resources risico's te vermijden. Slechts bij (talent)schaarste op de arbeidsmarkt (agv hoogconjunctuur) zijn ze bereid om anderen dan de zgn. witte raven aan te werven. Maar indien de arbeidsmarkt een overschot vertoont, dan is het feest uit. Arm Vlaanderen, waar de middelmatigen dezelfde soort aanwerven omdat ze niet naar de kroon willen gestoken worden of omdat hun middelmatigheid niet zou opvallen tov de ware talenten...
Dag anne,Soms kan de uitzondering de regel bevestigen. Het is wel jammer voor je, zeker als dit jouw droomjob is. Ik bewonder je wel dat je nog de moed kan vinden om die zware combinatie van opvoeding en werken aan te gaan.
Dag thomas,Over je 'open deur':in heel wat bedrijven is het niveau van je diploma een start- en eindpunt van een carriere. Als je niet de juiste begin specs hebt kun je er niet aan beginnen. Bij ons is er een voorbeeld waar een graduaat met veel ervaring dezelfde job doet als een jonge dokter in de chemie. Ik weet wie er op handen wordt gedragen door de klanten en binnen het bedrijf. Niet diegene die zogezegd de slimste van de klas is.Mensen die geen diploma hebben, daar is inderdaad jammerlijk iets fout mee gegaan. Zeker in ons systeem van opleidingen. Dit betekent niet dat die mensen geen kansen moeten krijgen, maar als een 'diploma-loos' persoon iets in zijn mars heeft gaat die er ook wel komen op zijn manier en bedrijven met een neus voor talent gaan er die ook wel uithalen.Mijn grootste respect gaat altijd naar self-made mensen dus je oordeel over "belediging van mensen zonder diploma" is totaal misplaatst.
Dag robIk vind dat een heel moedige visie van je, doe vooral de dingen waar je plezier aan beleeft.Er moet een "chemische" reactie zijn tussen mensen waarmee je samen optrekt; niet alleen met je lief maar ook met je werkgever. Anders kun je niet al die uren op dat zelfde gezicht blijven staren.
Over diploma's gesproken ... maar hoe ze ook in je nadeel kunnen gebruikt worden door werkgevers.Ik ben nu 45 maar ben ooit afgestudeerd met een A1-diploma als regentes. Ik heb de functie nooit uitgeoefend. Ik heb gewerkt als verkoopster, administratieve medewerker, onthaalbediende, zowel met tijdelijke als vaste contracten. Heb onregelmatige loopbaan wegens opvoeding thuis van mentaal gehandicapt kind. Bij mijn sollicitatie als onthaalbediende/secretariaatsmedewerker (wat ik de laatste 8 jaar gedaan heb) bij de Universiteit Gent en sommige overheidsdiensten MAG IK NIET meedoen wegens te hoog gekwalificeerd, ondanks het feit dat ik volledig bereid ben om betaling van een lager diploma te ontvangen. Wat zeg je dan dat diploma's niet belangrijk zijn ...
Ik heb met veel aandacht je bericht en de reacties daarop gelezen.Ik ben 53 jaar en behaalde op mijn 17 jaar mijn diploma in het Grafische en ging werken. Ik was er al van overtuigd dat ik verder avondlessen zou volgen om nog meerdere getuigschriften en diploma's te behalen want ik wou zeker hogerop en ondertussen kon ik een inkomen verzekeren door te gaan werken.Ik ben dus jaar na jaar cursussen en avondlessen gaan volgen, telkens in de lijn van mijn beroep. Terwijl de meeste mensen een terrasje deden of gingen sporten of gezellig voor de buis gingen zitten, zat ik 's avonds na mijn dagtaak, en dan soms nog op verre verplaatsing... mijn hersenen te pijnigen om die muur vol te krijgen met diploma's.Ik werkte 34 jaar zonder 1 week werkloos te zijn en veranderde van functie naarmate het behaalde diploma. Ik deed mijn job graag alhoewel de dagen konden variëren zoals bij iedereen.Er groeide langzaam een probleem; het bedrijf waar ik werkte evolueerde niet mee met de technologie zoals dat hedentendage noodzakelijk is. In september 2004 ging de zaak failliet wegens de te grote concurentie, wat uiteraard te maken had met het verouderde machinepark en het uitblijven van de nieuwere software.En nu? Diploma's? Ja, veel ... maar die functies waarvoor ik de diploma's behaalde zijn er niet meer in de huidige tijd.De meeste van mijn ex-collega's vonden ondertussen een nieuwe job in een andere sector ZONDER VOORKENNIS en op de koop toe soms nóg beter betaald.Ik wou niet meer in de sector verder werken, ik hield het voor bekeken en wou, hoe kan je het raden, weer een opleiding volgen maar dan nu in het administratieve om mijn kansen op de arbeidmarkt te vergroten, maar nu zit ik terug met een probleem. Ik heb nog geen ervaring in deze branche en mag dus terug van nul beginnen.Ik ga niet klagen want ik heb ondertussen toch 34 jaar gewerkt. Velen geraken nog voor geen jaar aan het werk.Mijn conclusie: zoek een werkgever die bereid is een opleiding binnen het bedrijf te geven en je doet onmiddellijk ervaring op. Naderhand krijg je dan nog een ervaringsattest wat dan weer goed is voor je volgende werkgever. Het zegt meer dan je behaalde diploma's van 5, 10 of 20 jaar geleden want die zijn meestal niet meer relevant aan de hedendaagse werksituatie en werkwijze.Ben je nu dommer omdat je geen diploma heb? Wel nee, vergeet het maar! Ik ken er veel die er wel een hebben maar die geen kl... kunnen.Mijn motto is: IEDEREEN KAN ALLES!!!(weliswaar binnen zijn of haar fysieke, psychologische mogelijkheden). Het is gewoon een kwestie van gezien te hebben, een voorbeeld, werkwijze, handeling en ... het willen doen met interresse.En voel je nog een tekortkoming en wil je je nog volmaken, doe dan een klapke met uwe wekgever en spreek hem over de VDAB. Als het een werkgever is die wat ziet in je en ballen aan zijn lijf heeft, dan zit het dik oké.
Eigenlijk zeg je juist het omgekeerde van wat je wil aantonen en beledig je mensen die geen diploma behaald hebben : "Uiteindelijk kan iedereen dat. Het is een kwestie van een normale begaafdheid en een bepaald doorzettingsvermogen."Dus hebben mensen die geen diploma behaald hebben op één van deze gebieden tekort geschoten volgens jou.Dat een diploma slechts een startpunt van een carrière is, is een open deur intrappen. Het is inderdaad niet alleen een diploma dat van tel is, maar ook en vooral wat je er in je carrière reeds mee gedaan en bereikt hebt. Maar voor veel functies moet dat diploma als startpunt nu eenmaal wel aanwezig zijn. "Fantasierijke en moedige collega's", dat is natuurlijk een plus. Maar in de bouwsector moeten we toch vooral afgaan op kwalificaties: een lasser moet kunnen lassen, een technicus moet zijn vak kennen en een ingenieur moet wel degelijk over de vereiste kennis beschikken.Daarnaast is ervaring natuurlijk cruciaal daarom ben ik een voorstander van ervaringsdiploma's, mensen die al jaren aantonen dat ze een bepaald beroep aankunnen moeten die ervaring kunnen omzetten in tastbare kwalificaties.
Hey,Ik ben zelf industrieel ingenieur heb veiligheid gedaan maar heb een beperking ten gevolge van een hersenletsel.Momenteel zoek ik ander werk omdat ik administratieve functies niet echt goed (boekhouding, onthaal, personeelsadministratie) kan. Theoretisch sta ik sterk genoeg, maar praktisch loopt het mis. Ik hoop ergens iets te vinden waar ik mijn kennis kan gebruiken en toch afgeschermd zit.Steven ik geef je voluit gelijk. Ik heb 2 diploma's maar dat zegt nog niet veel. Bij mijn huidige job had ook ik een slecht buikgevoel van in het begin. Dit moet wel echt goed zitten anders loopt het mis en het verandert niet achteraf. Ik dacht van wel, maar helaas.
Ik vind het heerlijk om te lezen hoe jij over diploma's denkt! Jammer genoeg ben je in de minderheid...Wegens omstandigheden heb ik na mijn middelbaar (Economische Wetenschappen - Moderne Talen) niet kunnen verder studeren. Momenteel ben ik op zoek naar een nieuwe uitdaging (ik heb 10 jaar gewerkt als QA-assistant, door interne opleidingen heb ik dit niveau kunnen bereiken).Ik word jammer genoeg bij elke vacature geconfronteerd met het feit dat ik geen hoger diploma heb. Ervaring weegt blijkbaar niet op...Maar los daarvan: ik geef de moed niet op en ik zal een toffe job vinden!