U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt

Bij VDAB bieden we scholen de kans om praktijklessen te organiseren in onze opleidingscentra. En dat helemaal gratis! De lessen worden gegeven door de leerkrachten zelf, tot maximaal 10 dagen per leerling. Bekijk welke studierichtingen en opleidingscentra in aanmerking komen.

Voorwaarden

Voordat de leerkrachten de infrastructuur kunnen gebruiken, moeten ze wel een (gratis) wegwijssessie volgen over het opleidingscentrum. Wie dat wenst, kan ook een gratis train-the-trainer-sessie volgen over hoe je als leerkracht een opleiding kunt geven met onze infrastructuur.

Daarnaast moeten de leerlingen in hun ‘finaliteitsjaar’ zitten, om onze infrastructuur te kunnen gebruiken. Het gaat dus om leerlingen uit:
•    het tweede leerjaar van de derde graad BSO/TSO
•    de derde leerjaren van de derde graad BSO
•    de opleidingen Secundair-na-Secundair van het TSO
•    de ABO/integratiefase (OV3)
•    de vijfde leerjaren OV3 van het BSO
•    de leerlingen DBSO en leertijd

Interesse?

Wil je graag onze opleidingsinfrastructuur gebruiken om les te geven aan je leerlingen? Schrijf je dan in via het Regionaal Technologisch Centrum (RTC) van jouw provincie (Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant of West-Vlaanderen).
 

Op 29 september is het in Antwerpen het Forum van de patiënt en de mantelzorger, een evenement voor mensen met een chronische ziekte en hun mantelzorgers. 

Naast een patiëntenbeurs zijn er andere activeiten, zoals workshops en lezingen. Wouter Deprez komt vertellen over zijn ervaringen als mantelzorger, er is een workshop 'zelf mocktails maken' en bij Saartje Vandendriessche kan je terecht voor een vakantiesalon.
Ook VDAB is aanwezig met een stand waar je informatie krijgt over onze aangepaste dienstverlening en onze opleidingen.

Interesse? Dan hebben we goed nieuws! Schrijf je hier gratis in met de code #f18-vipsamana. Op de site vind je ook het volledige programma van deze boeiende dag.
Hopelijk tot dan!

Het is september, en we moeten weer met z’n allen de baan op. Het woon-werkverkeer jaagt dagelijks duizenden mensen hun wagen in, met ellelange files tot gevolg. Wil jij het anders doen? Doe dan mee met de Week van de Mobiliteit!

Van 16 tot 22 september is het de Week van de Mobiliteit. Dan worden er verschillende acties rond duurzaam vervoer op poten gezet. Het doel? Pendelaars motiveren om andere vervoermiddelen te nemen dan de auto, en zo de files te slim af te zijn én lief te zijn voor het milieu.

Eén van die acties is Car Free Day op donderdag 20 september. Op die dag laat je je auto staan en kies je voor de (elektrische) fiets, het openbaar vervoer of carpoolen. Misschien springt je werkgever wel mee op de kar, en zorgt hij voor een beloning voor alle deelnemers. Zoals een lekker ontbijt! Dat is bij Koos (48) en Leen (44) het geval, en zij doen mee. Ze vertellen.   

Drempel over

Leen (44) is directrice van een woonzorgcentrum: “Mijn man en ik delen één auto. Dat is een bewuste keuze, zowel voor het milieu als om kosten te besparen. Mijn man kan te voet naar zijn werk, en ik neem de wagen. Maar als mijn werkplanning het toelaat, zal ik tijdens de Week van de Mobiliteit de wagen laten staan. Ik zou dan liefst met de fiets komen, maar dat heb ik nog nooit gedaan. Die drempel moet ik nog over.”

Koos (48), die werkt als verzorger in hetzelfde woonzorgcentrum, herkent die drempel maar maakte er enkele weken geleden komaf mee. Sindsdien is ze niet meer te stuiten.  

Lekker uitgewaaid

Koos: “Vroeger ging ik elke dag met de wagen naar het werk, maar enkele weken geleden nam ik voor het eerst de fiets. Dat deed ik uit noodzaak: mijn dochter had de wagen nodig. Sindsdien ben ik bijna altijd met de fiets gekomen. Ik kom lekker uitgewaaid thuis, en dat vind ik zalig. Ik heb spijt dat ik er niet vroeger mee begonnen ben. Ik wil voortaan altijd de fiets nemen, niet alleen tijdens de Week van de Mobiliteit. Ik woon tenslotte niet ver én het is beter voor het milieu en mijn gezondheid.”

 

Ben je op zoek naar werk, en wil je je sollicitatieverhalen en tips delen in een vlog? Dan ben jij onze man/vrouw!

Wie zoeken we?

  • Je bent enthousiast en op zoek naar je droomjob.
  • Je bent creatief en je kan vlot voor een camera praten.
  • Je weet de kijkers te boeien met je verhalen en tips.
  • YouTube en Instagram hebben geen geheimen voor jou.

Herken je jezelf in deze beschrijving? Dan heb jij dé skills om de eerste vlogger van vdab te worden.

Wat krijg je?

De kans om jezelf en je vlogskills te promoten bij een groot publiek.

Stel je kandidaat

Maak een YouTube-video waarin je uitlegt wie je bent en waarom wij jou moeten kiezen.
Mail je link naar vlogger@vdab.be

Journalist en voormalig VTM-boegbeeld Lynn Wesenbeek heeft samen met haar personal coach Kris Colpaert ‘50 tinten wijs’ geschreven, een boek over het leven na 50. Hiervoor interviewden ze 13 BV’s die zelf een stevig parcours aflegden. Uit die gesprekken distilleerden Colpaert en Wesenbeek 13 waardevolle levenslessen over omgaan met de tweede helft van het leven, aangevuld met tips waarmee je als vijftiger zelf aan de slag kunt.

13 uiteenlopende figuren
Onder meer Luc Appermont & Bart Kaëll, Maggie De Block, Hans Bourlon, Herman Brusselmans, Piet Huysentruyt, Goedele Liekens, Erik Van Looy, Dirk De Wachter en Greet Rouffaer verleenden hun medewerking aan het boek. Elk van hen heeft een eigen verhaal, met hun eigen successen en hun eigen tegenslagen. 

Paradox op de arbeidsmarkt
In iets meer dan een eeuw tijd is onze levensverwachting verdubbeld. Het is dus logisch dat we langer moeten werken, maar tegelijk is het ook moeilijk om als 50+er werk te vinden en is er een mindshift nodig binnen de bedrijfswereld. In dit boek komt dan ook aan bod hoe belangrijk het is om generaties samen te brengen en levenslang te leren. Het laat zien dat niemand te oud is om nog iets bij te leren of om iets te veranderen aan het leven. Want wijsheid komt vaak onverwacht, en in vele tinten.

Meer info over het boek vind je op de website van uitgeverij Van Halewyck, waar je het boek ook online kan bestellen.
 

Droom je op je werk van een product of dienstverlening met een kleinere milieu-impact en een positieve sociale impact? Wil je niet alleen meepraten over een andere toekomst, maar die zelf mee vorm geven? Stel je dan kandidaat als Nieuwe Samenzweerder!

Bij VDAB geloven we volop in de kracht van geëngageerde werknemers. Daarom steunen we de oproep van Arbeid en Milieu in het kader van het project "De Nieuwe Samenzweerders".

Wie zijn de Nieuwe Samenzweerders?

De Nieuwe Samenzweerders is een project van Arbeid & Milieu, een milieuorganisatie die de transitie naar een duurzame, participatieve en sociaal rechtvaardige samenleving wil versnellen. Ze werken daarvoor samen met diverse partners uit de milieubeweging, vakbeweging & middenveld.

De Nieuwe Samenzweerders ondersteunen werknemers die een duurzaam idee willen uitwerken binnen een bedrijfscontext. Daarvoor gaan ze op zoek naar minstens twee bedrijven. Als je bij de gelukkigen bent, krijg je een jaar lang ondersteuning die onder meer bestaat uit een vormingsdriedaagse rond circulaire economie. Ze ondersteunen je ook om je idee op maat van je bedrijf uit te werken.

Hoe stel ik me kandidaat?

Iedere werknemer kan zich kandidaat stellen door het invullen van deze korte vragenlijst, en dit voor 1 oktober 2018. Voor meer info kan je terecht op de website van Arbeid & Milieu. Succes!

Wist je dat VDAB en het Belgisch Ontwikkelingsagentschap (ENABEL) geregeld beroep doen op elkaars expertise om projecten in ontwikkelingslanden te ondersteunen? In het kader van Skilling Up Uganda trokken VDAB’ers Ria en Marc begin deze maand naar Oeganda.

Het was niet de eerste keer dat Ria Gijbels (teamleider accountmanagement Limburg) en Marc Troch (begeleider opleidingsmethodieken) naar Oeganda reisden: vorig jaar brachten ze er technische scholen nauwer in contact met het bedrijfsleven en stelden ze liaison officers of accountmanagers aan. Deze keer organiseerden ze een vierdaagse workshop in Hoima voor de zeven scholen uit de regio’s Karamoja, Rwenzori en Albertine. Het was een fijn weerzien!

Tijdens de workshop werd de voortgang van het project getoetst en werden de onderhandelingsvaardigheden van de accountmanagers versterkt. Ook werden de eerste intentieverklaringen van samenwerking tussen de scholen en de plaatselijke industrie verder uitgewerkt en geconcretiseerd in actieplannen. Gezien het om een veranderingsproces gaat, moest er ook rekening gehouden worden met de weerstand die zo’n proces met zich meebrengt.

Omdat Marc en Ria het project door en door kennen, konden ze de noden en verwachtingen van de deelnemers goed inschatten. De belangstelling was groot: de scholen stuurden elk 4 tot 5 afgevaardigden in plaats van de verwachte 2. Bij deze groep kwamen nog enkele field managers van ENABEL en vertegenwoordigers van intermediaire organisaties: in totaal waren er 43 deelnemers.

Marc en Ria vertellen: “Alles in goede banen leiden met 2 personen vergde heel wat energie, maar we kregen ook veel energie terug! De deelnemers apprecieerden onze interactieve en afwisselende aanpak. We gebruikten verschillende didactische werkvormen zoals presentaties, video’s, rolspellen, online evaluaties, referentiekaders voor kwaliteitsmetingen enzovoort.”

Het resultaat? De managers en liaison officers zijn zich nu bewust van de win-win die ze kunnen bereiken door een duurzame samenwerking met de lokale industrie, ook al is die schaars.

Deze samenwerking kan leiden tot:

  • De ontwikkeling van een arbeidsgericht opleidingsaanbod, met inbreng van de privésector
  • Realistischere praktijkoefeningen, dankzij het inzetten van betere materialen en machines
  • Een beter imago bij de stakeholders
  • Meer stageplaatsen voor studenten
  • Verhogen van de tewerkstellingskansen na de opleiding

En de toekomst? De regionale coördinatoren van ENABEL spelen een belangrijke rol in de verdere implementatie van de actieplannen. Er is een duidelijke nood aan monitoring en evaluatie en kennisdeling via een centrale databank met relevante arbeidsmarktinformatie. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk een volgende opdracht voor VDAB.

Ria en Marc blikken fier terug op hun actie in Oeganda, en terug thuis maken ze een bedenking: ”Na zo’n reis beseffen we maar al te zeer hoe goed alles hier geregeld en voorzien is…”

Steeds meer bedrijven hebben te lijden onder de krapte op de arbeidsmarkt, waardoor veel vacatures niet ingevuld raken. Het kan dan ook interessant zijn om eens over de grens te kijken om geschikt personeel aan te werven. Ook als werkzoekende loont het de moeite om je niet te laten beperken door de grenzen van je regio.

Maar hoe ga je hiervoor te werk? Het project ‘Grenzeloos tewerkstellen’ biedt het antwoord voor het grensgebied Hauts-de-France, Henegouwen en West-Vlaanderen en loopt nog tot eind 2019.

Het beste van 3 werelden
‘Grenzeloos tewerkstellen’ is een samenwerking tussen de 3 openbare diensten voor tewerkstelling: VDAB, Le Forem en Pôle emploi Hauts-de-France. De bedoeling is om de grenzen weg te nemen tussen de Franse, Waalse en Vlaamse arbeidsmarkt. Het project wil werkzoekenden, laatstejaarsstudenten en ondernemingen bewust maken en begeleiden bij grensoverschrijdende tewerkstelling. Dit gebeurt telkens in samenwerking met de partners en bedrijven die deelnemen aan het project en die personeel nodig hebben en/of werk aanbieden.

Meer weten?
Op basis van de behoeften van de grondgebieden worden gerichte opleidingen, informatiesessies & workshops en jobdatings georganiseerd. Voor meer informatie over het project kan je terecht op de website van ‘Grenzeloos tewerkstellen’.
 

Ben je 18 en heb je zin in avontuur? Pak dan je koffers en ontdek Europa via DiscoverEU, een wedstrijd van de Europese Unie waarmee ongeveer 15 000 jongeren deze zomer een gratis reisticket kunnen winnen.

Grijp deze kans om te ervaren hoe het voelt om vrij rond te reizen in Europa, de diversiteit van Europa beter te begrijpen, te genieten van de culturele rijkdom, nieuwe vrienden te maken en uiteindelijk ook jezelf beter te leren kennen. En wie weet krijg je de smaak te pakken en ga je later aan de slag in het buitenland!

Kom hier meer te weten en registreer je voor DiscoverEU

 

 

Kunstenares Bie Michels heeft al jarenlang een fascinatie voor de baksteen als object, en kunst in combinatie met het participatieve. Voor haar laatste kunstwerk -een cilinderachtige constructie waar verschillende metselverbanden (zonder mortel) gebruikt moeten worden- was ze op zoek naar cursisten in de bouw. Die vond ze in het VDAB-opleidingscentrum in Vilvoorde: vijf cursisten metselen en initiatietechnieken bouw zijn bereid de handen uit de mouwen te steken, en helpen Bie met haar kunstwerk.

De cursisten zullen de stenen stapelen en het kunstwerk met al hun kunde opbouwen. Zo nemen ze het 'participatieve' gedeelte voor hun rekening. Het kunstwerk wordt ongeveer 4 op 4.5 meter groot, en naast het goed toepassen van metselverbanden zullen de cursisten zich goed moeten organiseren én goed samenwerken. Instructeurs Filip Holsbeek en Koen Coudenys leiden alles in goede banen. Op woensdag 25 april werd de eerste steen gelegd. Voor de opbouw krijgen de cursisten tien dagen tijd.

Gratis tickets

De expositie vindt plaats in kunstencentrum Argos in Brussel.  Naast het kunstwerk van Bie Michels zal ook kunstenares Marie Voignier tentoon stellen. De tentoonstelling loopt van 12 mei tot en met 15 juli. Nieuwsgierig hoe het kunstwerk er zal uitzien? VDAB en Argos verloten vijf keer twee gratis tickets. Interesse? Laat het weten via dit formulier.

Opleiding initiatietechnieken bouw

Meer info over de VDAB-opleiding initiatietechieken bouw vind je in onze opleidingengids. VDAB organiseert deze opleiding in verschillende regio's in vlaanderen!