U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt

Ben jij creatief aangelegd maar heb je ook een technische knobbel? Of heb je heel andere interesses maar zou je later graag in een creatieve omgeving werken? Vind je dat vrouwen dezelfde jobs aankunnen als mannen? Misschien is een job in de media dan ook wel iets voor jou.

VRT en mediarte.be zetten in een nieuwe campagne de knelpuntberoepen van de audiovisuele sector in de kijker. Voor de technische beroepen geldt namelijk niet alleen dat deze soms moeilijk ingevuld raken. Als de juiste persoon voor een technische functie wordt gevonden, is dit meestal een man. Toch bewijzen de vrouwen die toch zo’n job uitoefenen elke dag opnieuw dat zij er minstens zo goed in zijn.

Marijke Celis - Hoofd Digitale Projecten from mediarte on Vimeo.

Naast technische profielen zijn er ook de zogenaamde a-typische profielen die een knelpunt vormen. Niet omdat er geen mensen bestaan die deze jobs kunnen uitoefenen, wel omdat niet iedereen erbij stilstaat dat ook in de media boekhouders, juristen, IT’ers of mensen die uitblinken in een logistieke functie of in nieuwe media worden gezocht.

Dus wie weet: Misschien ligt ook jouw toekomst wel in de media.

Ben je geïnteresseerd in een audiovisuele opleiding maar weet je nog niet precies welke? Kom er met een paar klikken achter via de studiewijzer Kies voor media.

Jong, gebeten door techniek én op zoek naar werk: zes teams, verspreid over evenveel locaties, startten met een uniek opleidingstraject. Tijdens hun VDAB-opleiding ontwerpen en bouwen de deelnemers een elektrische racewagen. Zo verkennen ze op een leuke manier het circuit van beroepen en opleidingen dat komt kijken bij het bouwen van zo'n wagen. En dat is heel wat: van metaalbewerking, elektriciteit, carrosserie en lassen tot ontwerp en vormgeving, confectie en grafische technieken.

De finish van het opleidingstraject is flitsend. De cursisten mogen piloot zijn van hun zelfgemaakte racewagen in een Formula 24+ wedstrijd tussen de 6 deelnemende teams in een indoorcircuit in de Ethias arena van Hasselt. Na deze opleiding vertrekken ze  zo vanuit pole position naar hun beroepskeuze!

Team Anderlecht in actie

Nicolas vertelt: "The race is on! We zijn officieel gestart om onze Greenpower-car snel klaar te hebben. In Heverlee leerden we werken met SolidEdge, een computerprogramma waarmee we onze racewagen ontwerpen. Na enkele dagen hadden we al een goed model klaar. Onze wagen wordt smal en laag, met zo min mogelijk materiaal en het lichtste gewicht. In Vorst volgde een tweede stap: na het controleren van onze plannen en het nadenken over een teamnaam en -logo kregen we een inleiding in het halfautomaat-lassen. Niet onbelangrijk als je een stevige racewagen wilt. Binnenkort kunnen we echt starten met de bouw!"  

 

...en in Vilvoorde zitten ze ook niet stil

Geert en Noachim:  "Na een zeer lange brainstorm en een nog langere discussie keurde het team een naam en logo unaniem goed: 'e-midget'. Midget betekent dwerg in het Engels, en dat vond het team perfect voor een kleine sportwagen. De 'e' is een afkorting van electric. Anders gezegd: 'elektrische dwergwagen'. Voor het logo begonnen we met een leeuwenhoofd en gingen naar een slak. De slak werd al snel een paard. Vervolgens kwamen we bij een auto uit, met nog een pitstop bij een batterij, al dan niet vol of leeg. Helemaal klaar is het nog niet, wordt vervolgd!"

Employer branding is een krachtig wapen in de war for talent. Om het juiste talent te werven moeten organisaties aantrekkelijk zijn als werkgever en zich onderscheiden op de arbeidsmarkt. Er bestaan echter veel verschillende opvattingen en benaderingen van employer branding. Al te vaak baseren bedrijfsleiders of professionals zich hierbij op intuïtie, eigen ervaringen of voorbijgaande hypes.

De HoGent en de UGent sloegen daarom de handen in elkaar om de kloof tussen onderzoek en praktijk van employer branding te overbruggen. Hierbij baseerden ze zich op de meest recente wetenschappelijke inzichten, aangevuld met inspirerende voorbeelden en best practices uit het werkveld.

Op 4 mei stellen ze hun evidence-based aanpak van employer branding voor tijdens een seminarie. Elke deelnemer ontvangt een exemplaar van het pas verschenen boek De strijd om talent: Employer branding in theorie en praktijk. Samen met dit boek werd een gratis e-tool opgesteld die ondernemingen concrete ondersteuning biedt bij het uitwerken van een employer branding strategie.

Zin in een voorproefje? Bekijk alvast de website employerbranding.hogent.be

Programma

12u30-13u30 ontvangst met broodjeslunch

13u30 Inleiding Fons  Leroy – CEO VDAB - Maatschappelijke context: ‘The war for talent’

13u45 Employer branding - Evidence-based aanpak: Prof. Greet Van Hoye UGent en dr. Eveline Schollaert HoGent

14u20 Inspirerende getuigenissen uit het werkveld: 

Durabrik (Bie De Backer, Hr manager – winnaar HR Ambassadeur Award 2015)

Colruyt (Fiona Ketele, Corporate marketing)

Avento (Ann Van Dingenen, partner – HR lead)

15u00 Pauze

15u30 Voorstelling van de gratis employer branding e-tool: onderzoeksteam HoGent: Bart Van Theemsche, Gerd Jacobs, Eveline Schollaert

16u00 Ervaringen met de e-Tool:  Delaware en Van Coile & partners

16u30 Afsluitend woord

Inschrijven

Inschrijvingsprijs: 65 euro excl BTW – inclusief broodjeslunch en het boek De strijd om talent: Employer branding in theorie en praktijk.

Locatie: Hogeschool Gent – Campus Schoonmeersen - Gebouw C - lokaal C 1.063
Valentin Vaerwyckweg 1, 9000 Gent

Via deze link kan je je nu inschrijven.

Met de Gezond Werken Award willen de dienst voor Welzijn op het Werk Prebes en het VIGeZ ondernemingen binnen profit, social profit en overheden belonen voor hun kwaliteitsvol gezondheidsbeleid naar hun personeel. Binnen elke categorie zijn er twee winnaars.

Heeft jouw bedrijf oog voor de gezondheid van je collega’s en voeren jullie een actief gezondheidsbeleid? Dan is de Gezond Werken Award misschien iets voor jullie! Het wedstrijdreglement en het deelnameformulier vind je terug op gezondwerkenaward.be.

Inschrijven kan tot 30 september 2017. Zowel grote (>100 medewerkers) als kleine ondernemingen (<100 medewerkers) kunnen deelnemen. Succes!

Gepost op 29 maart 2017

Van 20 tot 24 maart 2017 organiseren microStart en Impulskrediet de Week van het Microkrediet. Tijdens die week zetten ze de positieve effecten van microkredieten in de verf:

  • microkredieten verlagen de drempel tot ondernemerschap voor wie moeilijk aan financiering geraakt
  • ze zijn een innovatieve oplossing tegen werkloosheid en sociale uitsluiting
  • op persoonlijk vlak kunnen ze je leven een hele nieuwe wending geven

Imker Marc Severi maakte er al gebruik van. Dit is zijn verhaal:

Marc was in een vorig leven treinbestuurder, en jarenlang vrijwillig in de weer als Hasselts stadsimker. Nu is hij zelfstandig imker. Hij kweekt bijenvolken (zo’n volkje bestaat uit een 50.000 bijen onder de hoede van één koningin), zet deze uit in fruitplantages en op bedrijfsterreinen, verkoopt honing en andere bijenproducten, en geeft workshops rond bijen en imkeren.

Er komt veel kijken bij de uitbouw van een eigen zaak. Daarom pakte Marc de uitdaging voorzichtig aan: hij volgde een starterscursus bij het Starterslabo in het gebouw van Stebo in Genk. Marc: "Daar zitten de juiste mensen op de juiste plaats om starters een goede start te laten nemen. Ik heb er ook kennis gemaakt met de mensen van Impulskrediet. Ik had zoveel vertrouwen in deze mensen dat ik langs deze weg mijn financiering wou laten gebeuren.”

Marc leende via een Impulskrediet van Hefboom 19.000 euro om zijn activiteiten volop te ontplooien én te promoten. Daarmee investeerde hij in bijkomende bijenkasten, maar ook in de aankoop van een tent om op markten te kunnen staan, en in de uitwerking van een eigen huisstijl en een mooie website!

Gepost op 14 maart 2017

Je hebt een passie voor techniek en motorsport en bent jonger dan 26 jaar. Je wil werken in de industrie, maar weet nog niet goed in welke sector. Doe dan ervaring op in de echte wereld van de auto-industrie met het bouwen en ontwerpen van een elektrische racewagen in het Greenpower formula 24+ team.

Met een groepje van 6 tot 8 cursisten verken je op een leuke manier het circuit van alle beroepen en opleidingen in de industrie. Van metaal, elektriciteit, carrosserie en lassen tot ontwerp en vormgeving, confectie en grafische technieken. Alles om je elektrische racewagen zelf te maken. 

De finish van je opleidingstraject is flitsend. Je mag piloot zijn van je zelfgemaakte racewagen in een Formula 24+ wedstrijd tussen de 6 deelnemende teams. 
Volg de opleiding en vertrek zo vanuit pole position naar jouw beroepskeuze!

Wanneer? De oriënterende opleiding start begin april.

Duur racetraject: 6 tot 8 weken

Waar? Opleidingscentra van Gent (Wondelgem), Brugge, Anderlecht, Vilvoorde, Herentals of Hasselt.

Schrijf je snel in! De plaatsen zijn beperkt

Gepost op 8 maart 2017

Van 13 tot en met 24 februari zijn MNM en VDAB opnieuw samen sterk voor werk! Elke werkdag tussen 12:00 en 13:00 zendt MNM live uit de Werkwinkel van Antwerpen (13-14/2), Hasselt (15-17/2) en Brugge (20-24/2). In de uitzendingen hebben we het over werk en opleiding, ervaring opdoen en creatief solliciteren.

 

Deze week in Libelle, een interessant artikel "Een leuk loon? Of leuke collega's? 13 pas afgestudeerden over carrière en geld"

VDAB-medewerkster Lenny Stevens deelt er haar tips en cijfers voor jongeren op zoek naar een job met toekomst.

”Je studiekeuze kan grote gevolgen hebben in je latere leven. Volg je hart, maar denk er ook goed over na”

88% van de jongeren vindt binnen het jaar werk

Als het beter gaat met de economie, dan plukken ook de jongeren daar de vruchten van. Van de schoolverlaters in 2014, was een jaar later nog amper 12% op zoek naar werk, dat is iets beter dan het jaar voordien (13%). Het totaal aantal werkzoekende jongeren jonger dan 25 daalde op een jaar tijd met 2% (van 54.764 naar 53.658). In totaal is 23% van de Vlaamse werkzoekenden jonger dan 25. 

Meer en meer afgestudeerden 

Almaar meer Vlaamse jongeren beseffen dat ze zonder enige kwaliicatie weinig kans maken op de arbeidsmarkt. En dus verlaten steeds minder jongeren de schoolbanken zonder een diploma, getuigschrift of gelijkaardig. Van 2011 tot 2014 daalde hun aantal met maar liefst 27%. Dat is de positieve kant van de crisis: dat studenten en hun ouders beter gaan nadenken over hun studiekeuze en de invloed ervan op hun latere leven. 

60% van de hooggeschoolden is vrouwelijk

Het gaat goed met de vrouwen op studiegebied én op de arbeidsmarkt. 60% van de hooggeschoolden is vrouwelijk. Bij de laaggeschoolden is het net omgekeerd: 60% is een man. Maar welk diploma vrouwen ook halen, ze vinden gemiddeld gezien makkelijker een job: op een paar uitzonderingen na zijn er op bijna alle studieniveaus minder vrouwelijke dan mannelijke schoolverlaters ingeschreven als werkzoekende, 10% tegenover 14%.

Sneller aan het werk in West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen geraken schoolverlaters het makkelijkst aan een job, minder dan 10% is na een jaar nog zoekende. In Antwerpen ligt de zoektocht naar werk het moeilijkst, daar is 14% (t.o.v. een totaal in Vlaanderen van 12%) na een jaar nog op zoek naar een job. Meer dan elders in Vlaanderen breken jongeren er hun studie af of zoeken ze hun heil in het deeltijds onderwijs, dat nog steeds met een negatief imago kampt. Jammer, want het is een regio met veel kans op werk, bijvoorbeeld in de haven.
Opmerkelijk is dat Limburg aan een opmars bezig is: in 2013 scoorde deze provincie nog het slechtst (met maar liefst 16% jongeren zonder werk na een jaar), nu doen ze heel wat beter.

Jobs met toekomst

Vooral wie toegepaste wetenschappen gestudeerd heeft, vindt makkelijk werk. De arbeidsmarkt schreeuwt om mensen met een STEM-opleiding, wat staat voor science (wetenschappen), technology (technologie), engineering (ingenieursstudies) en mathematics (wiskunde). Wie technische of ingenieurs studies gedaan heeft, statistiek (data-analyse), auto, voeding en klassiekers zoals bouw, hout en mechanica-elektriciteit zit op rozen. Een warm pleidooi dus ook voor de technische opleidingen, die zeker niet onder moeten doen voor ASO. Als je hoopt makkelijk aan werk te geraken, kun je beter studies zoals kantoor, verkoop en handel, en kunstopleidingen vermijden. Maar veel hangt natuurlijk ook af van je persoonlijkheid, sociale vaardigheden en enthousiasme. Kies met je hart, maar laat je ook goed informeren over de toekomstmogelijkheden van de opleiding die je wilt volgen.

Hoe hoger het diploma, hoe sneller werk

Professionele bachelors en masters scoren het best op de arbeidsmarkt. Gemiddeld is slechts 5% na een jaar op zoek naar werk. Maar het is vooral belangrijk om je studie, welke studie dan ook, af te maken. Wie na beroepsonderwijs bijvoorbeeld een 7de jaar doet, zal veel makkelijker aan werk geraken. Ook Leertijd - een combinatie van werken en leren met een leercontract - geeft een mooi vooruitzicht op werk, als de studie afgerond wordt met een getuigschrift of diploma. De boodschap blijft dus: haal dat (hoger) diploma! 

Extra begeleiding, aub

Wie na een jaar nog geen enkele werkervaring heeft kunnen opdoen, is er minder goed aan toe. Het gaat over 2780 jongeren (4% van het totaal aantal schoolverlaters). Ze hebben een vlotte aansluiting met de arbeidsmarkt gemist en moeten intensief begeleid worden om niet in de langdurige werkloosheid terecht te komen. 

“Vroedvrouw of ergotherapeut? Architect of niet? Klinisch psycholoog of bedrijfspsycholoog? Dankzij VDAB weten we hoeveel jobs er momenteel voor deze beroepen zijn.” 

Tom en Elke weten nu al of hun studiekeuze garantie biedt op veel werk. Ze ontdekten het op de eerste Studie- en informatiedagen, zeg maar SID-ins, in Leuven.

In alle provincies krijgen studenten de komende dagen en weken op zo’n SID-in informatie over een aantal beroepssectoren. Vorig jaar telden deze informatiemomenten samen bijna 61.000 bezoekers. Het aanbod voor hen is ruim! Voor de bacheloropleidingen alleen al gaat het om een 160-tal mogelijke diploma’s met verschillende opleidingen per diploma. 
Die worden aangeboden voor 17 hogescholen en 5 universiteiten. Voor het hoger beroepsonderwijs HBO5 gaat het om een 45-tal graduaatsdiploma’s die worden aangeboden door samenwerkingsverbanden tussen hogescholen en Centra voor Volwassenenonderwijs en/of secundaire scholen.
De centra voor leerlingenbegeleiding (CLB) en het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming organiseren de SID-ins in de 5 Vlaamse provincies. Natuurlijk kan VDAB hier niet ontbreken!

“Volgend jaar willen we allemaal voor ingenieur studeren.” 

Laatstejaarsstudenten Pieter, Lucas en Nicolas hebben slim gekozen voor een ingenieursstudie die naar een knelpuntberoep leidt. Zij kregen op de SID-in van Leuven, net als vele andere studenten, inzicht in de arbeidsmarkt en vernamen wat hen later als jonge werkzoekenden te doen staat. 

De beroepeninformatie die VDAB geeft, is interessant voor jongeren die meteen willen werken na het secundair onderwijs, maar ook voor wie verder wil studeren. 

“Nu weet ik dat ik zelfs na mijn hogeschoolstudies nog een opleiding kan volgen om me bij of om te scholen.” 

Lise wil psychologie studeren. Ze vergroot haar kans op werk door verder te kijken dan het diploma en ook haar sterke punten in de kijker te zetten.

Op de SID-ins geeft VDAB informatie over welke opleiding jongeren het best volgen om een bepaald beroep uit te oefenen, waar de jobkansen liggen en in welke beroepssectoren ze terechtkunnen met hun diploma.

Daarnaast kunnen studenten bij de VDAB-stand terecht met vragen over hun competenties, hun droomjob,  studierichtingen met veel kans op werk en de arbeidsmarkt. 

Er zijn de komende weken nog SID-ins op volgende locaties:

  • tot 14 januari in de Brabanthal in Leuven
  • van 19 tot 21 januari in Flanders Expo in Gent
  • van 26 tot 28 januari in Kortrijk Xpo  in Kortrijk
  • van 16 tot 18 februari in Antwerp Expo in Antwerpen
  • van 23 tot 25 februari in de Limburghal in Genk
Wil je zelf meer weten over bepaalde beroepen? Neem een kijkje op vdab.be/beroepeninfo voor onze beroepenfilms, de lijst knelpuntberoepen én een reeks getuigenissen. Weten welk beroep het best bij jou past? Je zal verrast staan van de vele tests op onze site.

 

Een fijn werkbaar werkjaar in 2017!