U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt

© Shutterstock

Ga je na een periode van ziekte terug aan de slag via uitzendwerk? Dan ben jij de persoon die we zoeken! 
Met het project IN-STAP onderzoeken we hoe de stap naar uitzendarbeid makkelijker kan voor mensen die recht hebben of hadden op een ziekte-uitkering.
Daarvoor zijn we op zoek naar zowel positieve, neutrale als moeilijkere verhalen.

Wil jij anderen helpen door jouw ervaring te delen in een persoonlijk gesprek? Laat het ons weten. Een medewerker van IDEA contacteert je voor een online of telefonisch gesprek van ongeveer 30 minuten. Wat je vertelt wordt vertrouwelijk en anoniem verwerkt.

Wil je meer informatie over het onderzoek of wil je graag deelnemen? Stuur een mailtje naar marieke.carpentier@ideaconsult.be. Zij beantwoordt graag jouw vragen of plant een gesprek met je in.

Hier vind je alvast bijkomende informatie.

Gepost op 1 juli 2020

De coronacrisis heeft een zware impact op het welzijn van mensen die leven in armoede. Als werkgever is het niet evident om armoede te herkennen bij je medewerkers. Daarom ontwikkelde het Netwerk tegen Armoede een test.

De test is gratis en leert werkgevers om de signalen van armoede bij werknemers herkennen. Zo krijg je als werkgever een zicht op de armoedeproblematiek of het armoederisico in je bedrijf.

Het invullen van de test duurt vijf minuten. De resultaten kan je bespreken met Heleen Dom van het Netwerk tegen Armoede. Stuur een mail naar heleen.dom@netwerktegenarmoede.be.

Gepost op 25 mei 2020
© VDAB

Vlogger Hannes Coudenys rijdt graag met dikke auto’s, steps, skateboards en fietsen. Voor de warmste week ziet hij het iets groter.

In VDAB Wondelgem leert instructeur Steven Ring hem voor de eerste keer met een truck rijden. Hannes maakt er een vlog over en wij schenken 1000 euro aan de Warmste week.

Twee vliegen in één klap: onze opleiding vrachtwagenchauffeur wordt in de picture gezet, want ’t is een knelpuntberoep. En wij tonen ons warm hart.

© BILDR

BILDR zoekt de perfecte match tussen Limburgse bouwbedrijven en werkzoekende bouwarbeiders.

Ben je een werkzoekende arbeider?

BILDR maakt het makkelijker dan ooit om een job in de Limburgse bouw te vinden:

  • Gedaan met ingewikkelde cv’s en ellenlange motivatiebrieven
  • In slechts enkele klikken maak je een kort en krachtig profiel aan
  • De app matcht je automatisch met bouwbedrijven die écht bij je passen

Werk je voor een Limburgs bouwbedrijf?

Met BILDR bespaar je flink wat tijd en geld in je zoektocht naar bekwame bouwarbeiders:

  • Openstaande vacatures staan snel en eenvoudig online
  • Je ontvangt alleen profielen die perfect passen bij jouw vraag
  • Zinloze sollicitatiegesprekken zijn voorgoed verleden tijd

Download de gratis app voor iOS of Android 

©

Op 17 oktober 2019 wordt de 14de YOUCA Action Day georganiseerd. Dan gaan 15.000 jongeren uit Vlaamse en Brusselse scholen voor een dag aan de slag bij een bedrijf, organisatie of overheidsinstelling. Het loon dat ze die dag verdienen, 55 euro, gaat naar een project van Trias in Guinée om de werkloosheid onder jongeren te verminderen en hen te stimuleren om te ondernemen.

Ook VDAB doet weer mee: heel wat VDAB'ers staan op 17 oktober hun job voor een dag af en geven jongeren zo de kans hun competenties te versterken, te proeven van de werkvloer en hun engagement te tonen.

Wil jij ook meedoen? Ontdek hier hoe jij als werkgever je bijdrage kan leveren. 

 

Kom dan naar de gratis Startersroadshows, een organisatie van UNIZO i.s.m. het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Gedurende deze avond krijg je heel wat informatie en advies omtrent de opstart van jouw eigen onderneming.

We laten een reeks ervaren ondernemers op je los. Elk met hun eigen ideeën. Stap goed geïnformeerd de ondernemers-arena in en test je creatieve idee.

© Shutterstock

Op maandag 7 oktober organiseert vzw Pink Ribbon -een organisatie die strijdt tegen borstkanker- het project Pink Monday. 

Pink Monday verwijst naar de dag waarop (ex-)borstkankerpatiënten (opnieuw) aan het werk gaan. Dat is vaak een grote en moedige stap, en begrip en steun helpen daarbij enorm.

Ontdek op de website Pink Monday handige informatie en tips voor een hartverwarmende nieuwe start op de werkvloer.

Of ga naar het eerste Pink Monday Congres. Het wordt een dag vol zinvolle informatie en concrete tips voor experten (HR professionals, Disability Managers, jobcoaches, arbeidsartsen,...) die (ex-)borstkankerpatiënten kunnen helpen bij een hartverwarmende nieuwe start op het werk.

 

Nog even en we stoppen met het ondersteunen van de Vind een job-app. Installeerde jij deze app op je telefoon? Dan zal je er binnenkort geen gebruik meer van kunnen maken.

Een waardig alternatief voor onze oude app, is de mobielvriendelijke toepassing Zoek een Job op onze website.

Probeer het zeker eens. Veel succes in je zoektocht naar werk!

Gepost op 25 juli 2019
© Shutterstock

Overwon jij een burn-out? Ben je bereid hierover te getuigen, en je verhaal te laten opnemen in een boek om anderen te helpen?

Neem contact op met Michel Piedfort van Zelfhulpgroep Burn-out, maak een afspraak voor een interview en doe je verhaal.

Gepost op 16 mei 2019
Man sprekt voor groep
© Shutterstock

In Antwerpen maakt VDAB jongeren warm voor ondernemerschap! Samen met UNIZO en Syntra AB organiseren we, voor het vierde jaar op rij, het project Jongeren en Ondernemerschap. En met succes: van de 13 starters die vorig jaar deelnamen, zijn er vandaag acht die een eigen zaak hebben opgestart.

Het project Jongeren en Ondernemerschap kadert in een ruime aanpak van de jeugdwerkloosheid in de provincie Antwerpen. Naast werken in loondienst, moet zelfstandig ondernemerschap een volwaardige piste worden in de loopbaan van een jongere.

Voor wie?

Ben je werkzoekende of deeltijds werkend? Ben je tussen de 18 en 30 jaar? Woon je in de provincie Antwerpen? Heb je een concreet ondernemersidee? En ben je bereid om een zelfstandige zaak op te starten in hoofdberoep? Dan kan je je aanmelden om deel te nemen!

Wat houdt het in?

  • Als je geselecteerd wordt, krijg je eerst de mogelijkheid om je ondernemersidee te onderzoeken op haalbaarheid. Dat gebeurt bij Syntra AB.
  • Vervolgens word je gecoacht via workshops en individuele gesprekken. Dat gebeurt door startersadviseurs en experten van UNIZO.
  • Bedoeling is dat je tegen eind april 2020 met je eigen zaak in hoofdberoep bent gestart!

Schrijf je in!

Inschrijven kan tot 30 augustus 2019 : stuur een mailtje naar ann.nuyens@vdab.be en vermeld zeker je contactgevens!
 

Gepost op 9 mei 2019