U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt

© VDAB

Vlogger Hannes Coudenys rijdt graag met dikke auto’s, steps, skateboards en fietsen. Voor de warmste week ziet hij het iets groter.

In VDAB Wondelgem leert instructeur Steven Ring hem voor de eerste keer met een truck rijden. Hannes maakt er een vlog over en wij schenken 1000 euro aan de Warmste week.

Twee vliegen in één klap: onze opleiding vrachtwagenchauffeur wordt in de picture gezet, want ’t is een knelpuntberoep. En wij tonen ons warm hart.

© BILDR

BILDR zoekt de perfecte match tussen Limburgse bouwbedrijven en werkzoekende bouwarbeiders.

Ben je een werkzoekende arbeider?

BILDR maakt het makkelijker dan ooit om een job in de Limburgse bouw te vinden:

 • Gedaan met ingewikkelde cv’s en ellenlange motivatiebrieven
 • In slechts enkele klikken maak je een kort en krachtig profiel aan
 • De app matcht je automatisch met bouwbedrijven die écht bij je passen

Werk je voor een Limburgs bouwbedrijf?

Met BILDR bespaar je flink wat tijd en geld in je zoektocht naar bekwame bouwarbeiders:

 • Openstaande vacatures staan snel en eenvoudig online
 • Je ontvangt alleen profielen die perfect passen bij jouw vraag
 • Zinloze sollicitatiegesprekken zijn voorgoed verleden tijd

Download de gratis app voor iOS of Android 

©

Op 17 oktober 2019 wordt de 14de YOUCA Action Day georganiseerd. Dan gaan 15.000 jongeren uit Vlaamse en Brusselse scholen voor een dag aan de slag bij een bedrijf, organisatie of overheidsinstelling. Het loon dat ze die dag verdienen, 55 euro, gaat naar een project van Trias in Guinée om de werkloosheid onder jongeren te verminderen en hen te stimuleren om te ondernemen.

Ook VDAB doet weer mee: heel wat VDAB'ers staan op 17 oktober hun job voor een dag af en geven jongeren zo de kans hun competenties te versterken, te proeven van de werkvloer en hun engagement te tonen.

Wil jij ook meedoen? Ontdek hier hoe jij als werkgever je bijdrage kan leveren. 

 

Kom dan naar de gratis Startersroadshows, een organisatie van UNIZO i.s.m. het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Gedurende deze avond krijg je heel wat informatie en advies omtrent de opstart van jouw eigen onderneming.

We laten een reeks ervaren ondernemers op je los. Elk met hun eigen ideeën. Stap goed geïnformeerd de ondernemers-arena in en test je creatieve idee.

Op maandag 7 oktober organiseert vzw Pink Ribbon -een organisatie die strijdt tegen borstkanker- het project Pink Monday. 

Pink Monday verwijst naar de dag waarop (ex-)borstkankerpatiënten (opnieuw) aan het werk gaan. Dat is vaak een grote en moedige stap, en begrip en steun helpen daarbij enorm.

Ontdek op de website Pink Monday handige informatie en tips voor een hartverwarmende nieuwe start op de werkvloer.

Of ga naar het eerste Pink Monday Congres. Het wordt een dag vol zinvolle informatie en concrete tips voor experten (HR professionals, Disability Managers, jobcoaches, arbeidsartsen,...) die (ex-)borstkankerpatiënten kunnen helpen bij een hartverwarmende nieuwe start op het werk.

 

Nog even en we stoppen met het ondersteunen van de Vind een job-app. Installeerde jij deze app op je telefoon? Dan zal je er binnenkort geen gebruik meer van kunnen maken.

Een waardig alternatief voor onze oude app, is de mobielvriendelijke toepassing Zoek een Job op onze website.

Probeer het zeker eens. Veel succes in je zoektocht naar werk!

Gepost op 25 juli 2019
© Shutterstock

Overwon jij een burn-out? Ben je bereid hierover te getuigen, en je verhaal te laten opnemen in een boek om anderen te helpen?

Neem contact op met Michel Piedfort van Zelfhulpgroep Burn-out, maak een afspraak voor een interview en doe je verhaal.

Gepost op 16 mei 2019
Man sprekt voor groep
© Shutterstock

In Antwerpen maakt VDAB jongeren warm voor ondernemerschap! Samen met UNIZO en Syntra AB organiseren we, voor het vierde jaar op rij, het project Jongeren en Ondernemerschap. En met succes: van de 13 starters die vorig jaar deelnamen, zijn er vandaag acht die een eigen zaak hebben opgestart.

Het project Jongeren en Ondernemerschap kadert in een ruime aanpak van de jeugdwerkloosheid in de provincie Antwerpen. Naast werken in loondienst, moet zelfstandig ondernemerschap een volwaardige piste worden in de loopbaan van een jongere.

Voor wie?

Ben je werkzoekende of deeltijds werkend? Ben je tussen de 18 en 30 jaar? Woon je in de provincie Antwerpen? Heb je een concreet ondernemersidee? En ben je bereid om een zelfstandige zaak op te starten in hoofdberoep? Dan kan je je aanmelden om deel te nemen!

Wat houdt het in?

 • Als je geselecteerd wordt, krijg je eerst de mogelijkheid om je ondernemersidee te onderzoeken op haalbaarheid. Dat gebeurt bij Syntra AB.
 • Vervolgens word je gecoacht via workshops en individuele gesprekken. Dat gebeurt door startersadviseurs en experten van UNIZO.
 • Bedoeling is dat je tegen eind april 2020 met je eigen zaak in hoofdberoep bent gestart!

Schrijf je in!

Inschrijven kan tot 30 augustus 2019 : stuur een mailtje naar ann.nuyens@vdab.be en vermeld zeker je contactgevens!
 

Gepost op 9 mei 2019
logo DUOday
© DUOday

Op 16 mei 2019 is het weer zover: dan vindt de 10de DUOday plaats!

Wat?

DUOday is een werkbelevingsdag waarop werkzoekenden met een ondersteuningsnood (sociale, medische, psychische, sensorische en fysieke redenen of leermoeilijkheden) een duo vormen met een werknemer van een bedrijf of organisatie.

Deze DUObaan voor één dag is zowel voor de werkzoekende als voor het bedrijf een opportuniteit:

 • Werknemer en werkgever maken kennis met de vaardigheden, de inzet en de mogelijkheden van werkzoekenden met extra ondersteuningsnood.
 • De werkzoekende krijgt de kans om zijn talenten te tonen én kan zijn beeld van een bepaalde job toetsen aan de realiteit.
 • Het is een eenvoudige manier om werkkrachten te ontdekken en kennis te maken met de voordelen die je als werkgever geniet als je iemand aanwerft met extra ondersteuningsnood.

Deelnemen?

 • Inschrijven als bedrijf doe je via dit formulier.
 • Om je aan te melden als werkzoekende neem je best contact op met je bemiddelaar of jobcoach, of mail naar info@duoday.be

Meer info?

Op de website van DUOday!

 

Gepost op 11 april 2019
brandweer
© Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

In België zijn er 18.000 brandweerlieden, waarvan 12.000 vrijwilligers. Zij helpen dag in dag uit mensen vanuit een van de 34 hulpverleningszones en vanuit de Brusselse brandweer. Droom je ervan om ook brandweerman of -vrouw te worden? Dat kan, zeker als je bereid bent er de nodige tijd en energie aan te besteden.

Eerst moet je de federale geschiktheidsproeven afleggen. Breng je deze proeven tot een goede einde, dan kan je met je Federaal Geschiktheidsattest (FGA) solliciteren bij de zone van je keuze. Slaag je vervolgens voor eventuele bijkomende aanwervingsproeven van de zone en ze je daar aannemen, kan je aan je brandweeropleiding beginnen.

Iets voor jou? Op www.ikwordbrandweer.be vind je meer info over het volledige aanwervingstraject en kan je je ook inschrijven voor een specifieke proef.
Succes!

Gepost op 4 april 2019