U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt

Mohamad (28) ontvluchtte de Syrische oorlog en kwam naar België. Omdat het vandaag Wereldvluchtelingendag is zetten we zijn verhaal in de kijker.

Mohamad: “Ik leerde al op jonge leeftijd lassen en snijbranden in de garage van mijn vader. En later werkte ik drie jaar op een schip waar ik extra las-ervaring opdeed. Hoewel ik graag met mijn handen werk, besloot ik om verder te studeren. Ik schreef me in voor de richting Rechten. Jammer genoeg moest ik die studie stopzetten door de oorlog in mijn land. Ik vluchtte naar België en kwam terecht in Antwerpen. Hoewel ik de taal niet sprak, kon ik toch aan het werk als snijbrander bij een metaalrecyclagebedrijf. Nu leer ik al doende Nederlands. Ik ben blij dat ik snel aan de slag kon. Stilzitten is niets voor mij.”

Mohamad werkt intussen al meer dan drie maanden bij Vermetal in Schelle. Hij doet er dankzij ‘Tech-Check’ een betaalde stage met als doel een vast contract. Zaakvoerder Luc Moortgat is zeer tevreden met deze samenwerking: "Om bij ons te werken hebben de mensen veel goesting nodig.” En die goesting zit er volgens ons zeker in bij Mohamed.

Tech-Check startte als een project gesubsidieerd door de stad Antwerpen. Hun missie:  lokale werkgevers sneller aan geschikt technisch personeel helpen en erkende vluchtelingen activeren. Tech-Check screent eerst de vaardigheden en arbeidsattitude van anderstalige nieuwkomers. Is die screening positief, dan kunnen ze aan de slag bij een van de project-partners. Nieuwkomers worden op de werkvloer verder opgeleid zonder eerst een taalcursus af te ronden.

VDAB zet sinds 1 juni, samen met vzw De Lift het project verder. We richten ons niet enkel naar erkende vluchtelingen, maar naar alle laag- en middengeschoolde anderstalige nieuwkomers. Daarnaast is Tech-Check nu ook een provinciaal project en beperkt het zich niet meer tot stad Antwerpen.

Het verhaal van Mohamad is een mooi voorbeeld van ‘Integratie door werk’, het actieplan dat we vandaag voorstelden aan de pers.

 

De Formula 24+-racewagen van Team Vilvoorde, ook bekend als Team Midget, zit in de afwerkingsfase.

Jutta Polfliet, coördinator van het jongerenproject, vertelt:

"Omdat ook de details tellen, besloot het team om hun logo in 3D te maken. Daarvoor kregen ze medewerking van onze opleiding mechanisch tekenen. Onder het toeziend oog van instructeurs Benny Wellekens en Roel Geerts tekende cursist Deny Hoeree het logo in AutoCAD. Na enkele revisies gaven de racers groen licht: het logo was klaar voor de druk.

Met de nieuwste aanwinst van het competentiecentrum, een Ultimaker 3D-printer, werd het logo geprint in ABS, hetzelfde materiaal als legoblokjes. Zo hebben de cursisten/racers straks een mooi aandenken aan de opleiding: een sleutelhanger van hun eigen raceteam!"

    

Jong, gebeten door techniek én op zoek naar werk: zes teams, verspreid over evenveel locaties, startten met een uniek opleidingstraject. Tijdens een VDAB-opleiding ontwerpen en bouwen de deelnemers een elektrische racewagen. De finish is een flitsende race in de Ethias-Arena. Vorige keer kon je lezen hoe de teams van Vlaams-Brabant warmliepen, vandaag steken we ons licht op in Limburg.

Bemiddelaar Eric Teuwen, Competentiecentrum Hasselt: "Ik was meteen overtuigd van het idee. het was alle hens aan dek om een gemotiveerd én gepassioneerd team bij elkaar te krijgen. De deelnemers moesten ook bereid zijn om na afloop door te stromen naar één van onze opleidingen in de industrie. Dat team vonden we met Jeroen, Jarne, Saad en Hüzeyfe. En let op, het is niet zomaar een team. Ze doen mee als 'The Fast Four' en ze doen er alles aan om hun naam waar te maken!

Het avontuur van The Fast Four startte in Waterschei. Bij instructeur Mostafa maakte het team kennis met verschillende metaalbewerkingsmachines en leerden ze lassen. Vol enthousiasme begonnen ze aan hun eerste las. Er zat -letterlijk en figuurlijk- vuur in het team. Ze stonden al te popelen om hun eigen racewagen te assembleren!

Geen wagen zonder ontwerp: in Hasselt leerden de cursisten met het tekenprogramma CAD-college werken. Aanvullend volgde een montage-oefening. En onder het nauwlettende oog van instructeur Eddy werden The Fast Four ondergedompeld in de wondere wereld van kogellagers en kettingaandrijving. Kennis over maximale kracht: check!

Dan de wielen nog. Instructeur Karel leerde de racers in spe tijdens de workshop wielgeometrie hoe ze hun vier banden moeten controleren en configureren. Eerst met een stevige theoretische basis over verschillende wielhoeken en –standen en het doel ervan. Dan de praktijk met de vierwieluitlijnbank. De toppers gingen meteen zelf aan de slag. Ze leerden de kneepjes van het vak om hun wagen soepel en recht op hun doel te laten afgaan.

De eerste stappen van The Fast Four zijn gezet. Team Limburg wacht nog een boeiende tijd!”

Of ze er zin in hebben? “We kunnen niet wachten om de uitdaging met de andere teams aan te gaan”, klinkt het unisono bij de racers. Wordt vervolgd!

 

 

Ben je of ken je iemand die aan de slag wil in het buitenland? Vandaag, 9 mei, is het Dag van Europa. Exact 67 jaar geleden werd de aanzet gegeven voor de eenwording van Europa. Basisprincipe is “wat beter samen kan, doen we beter samen”. Dat kan ook voor wie werk zoekt. Pak die koffers dus maar al!

“Al 18 jaar werk ik bij VDAB. Ik heb me nog geen moment verveeld”, zegt Gert De Buck, verantwoordelijke internationale mobiliteit bij VDAB, “Ik legde al een fijn parcours af met heel wat uitdagingen. De eerste was de opstart van de Servicelijn waar al sinds ‘99 klanten ons telefonisch kunnen bereiken voor tal van vragen. Ik weet nog goed dat ik tijdens de avondshift met een collega vol spanning en ongeduld zat te wachten op dat volgende telefoontje. Wat een contrast met hoe het er nu aan toegaat, de telefoons staan van ‘s ochtends tot ‘s avonds niet meer stil.”

Maar EURES, het Europees netwerk voor beroepsmobiliteit, kon Gert verleiden. “Eerst als internationaal bemiddelaar bij VDAB, en sinds ‘09 als teamcoördinator, geeft hij aan. Concreet houdt zo’n job twee zaken in: enerzijds zoekt het internationale team mensen in het buitenland die in Vlaanderen knelpuntvacatures willen invullen. Anderzijds helpen ze Vlamingen aan een job in het buitenland. “Wil je naar het buitenland of wil je iemand uit het buitenland? Ons team zet zich elke dag in om in het binnen- en buitenland jobdates te organiseren en de juiste match te vinden”, zegt Gert.

De arbeidsmarkt krijgt te maken met heel wat uitdagingen zoals jeugdwerkloosheid en nieuwkomers. En die uitdagingen zijn er niet alleen in Vlaanderen of in België. “Het is goed dat er een Europees platform bestaat waar je ervaringen uitwisselt en samen naar oplossingen zoekt”, vindt Gert.

“Ik ben blij dat ik daar deel van uitmaak want zo kunnen we onze werking vergelijken met de aanpak in andere landen, en ik merk vaak dat we als VDAB al ver staan. Denk maar aan onze website, onze sociale media, onze vacaturedatabank... Ook het feit dat we niet als één organisatie werken, maar als regisseur van de arbeidsmarkt is een voorbeeld voor heel wat andere Europese landen. Samen met partners staan we sterk.”

Europa vervult ook op andere manieren een heel belangrijke rol. Denk maar aan het vrije verkeer van personen. Ook jij kan makkelijk in een ander Europees land werken. En de ervaring die je opdoet, wordt erkend in eigen land. “Zo zijn we nu bezig met het Europese solidariteitskorps, een initiatief van de Europese Unie. Het project biedt jongeren de kans om humanitair werk te doen in heel Europa. Dit project start in juni, we hebben drukke tijden in het vooruitzicht”, besluit Gert.

Werken in het buitenland

Ben je of ken je iemand die aan de slag wil in het buitenland? Bij VDAB kunnen we je een heel eind op weg helpen. Neem een kijkje op ‘Werken in het buitenland’. Je vindt er nuttige info rond wetgeving, tips & tricks en een heleboel getuigenissen van mensen die nu al in het buitenland werken.

Heb je een specifieke vraag over werken in Europa, dan staan onze internationale bemiddelaars voor je klaar!

 

Gepost op 9 mei 2017

Ben jij creatief aangelegd maar heb je ook een technische knobbel? Of heb je heel andere interesses maar zou je later graag in een creatieve omgeving werken? Vind je dat vrouwen dezelfde jobs aankunnen als mannen? Misschien is een job in de media dan ook wel iets voor jou.

VRT en mediarte.be zetten in een nieuwe campagne de knelpuntberoepen van de audiovisuele sector in de kijker. Voor de technische beroepen geldt namelijk niet alleen dat deze soms moeilijk ingevuld raken. Als de juiste persoon voor een technische functie wordt gevonden, is dit meestal een man. Toch bewijzen de vrouwen die toch zo’n job uitoefenen elke dag opnieuw dat zij er minstens zo goed in zijn.

Marijke Celis - Hoofd Digitale Projecten from mediarte on Vimeo.

Naast technische profielen zijn er ook de zogenaamde a-typische profielen die een knelpunt vormen. Niet omdat er geen mensen bestaan die deze jobs kunnen uitoefenen, wel omdat niet iedereen erbij stilstaat dat ook in de media boekhouders, juristen, IT’ers of mensen die uitblinken in een logistieke functie of in nieuwe media worden gezocht.

Dus wie weet: Misschien ligt ook jouw toekomst wel in de media.

Ben je geïnteresseerd in een audiovisuele opleiding maar weet je nog niet precies welke? Kom er met een paar klikken achter via de studiewijzer Kies voor media.

Jong, gebeten door techniek én op zoek naar werk: zes teams, verspreid over evenveel locaties, startten met een uniek opleidingstraject. Tijdens hun VDAB-opleiding ontwerpen en bouwen de deelnemers een elektrische racewagen. Zo verkennen ze op een leuke manier het circuit van beroepen en opleidingen dat komt kijken bij het bouwen van zo'n wagen. En dat is heel wat: van metaalbewerking, elektriciteit, carrosserie en lassen tot ontwerp en vormgeving, confectie en grafische technieken.

De finish van het opleidingstraject is flitsend. De cursisten mogen piloot zijn van hun zelfgemaakte racewagen in een Formula 24+ wedstrijd tussen de 6 deelnemende teams in een indoorcircuit in de Ethias arena van Hasselt. Na deze opleiding vertrekken ze  zo vanuit pole position naar hun beroepskeuze!

Team Anderlecht in actie

Nicolas vertelt: "The race is on! We zijn officieel gestart om onze Greenpower-car snel klaar te hebben. In Heverlee leerden we werken met SolidEdge, een computerprogramma waarmee we onze racewagen ontwerpen. Na enkele dagen hadden we al een goed model klaar. Onze wagen wordt smal en laag, met zo min mogelijk materiaal en het lichtste gewicht. In Vorst volgde een tweede stap: na het controleren van onze plannen en het nadenken over een teamnaam en -logo kregen we een inleiding in het halfautomaat-lassen. Niet onbelangrijk als je een stevige racewagen wilt. Binnenkort kunnen we echt starten met de bouw!"  

 

...en in Vilvoorde zitten ze ook niet stil

Geert en Noachim:  "Na een zeer lange brainstorm en een nog langere discussie keurde het team een naam en logo unaniem goed: 'e-midget'. Midget betekent dwerg in het Engels, en dat vond het team perfect voor een kleine sportwagen. De 'e' is een afkorting van electric. Anders gezegd: 'elektrische dwergwagen'. Voor het logo begonnen we met een leeuwenhoofd en gingen naar een slak. De slak werd al snel een paard. Vervolgens kwamen we bij een auto uit, met nog een pitstop bij een batterij, al dan niet vol of leeg. Helemaal klaar is het nog niet, wordt vervolgd!"

Employer branding is een krachtig wapen in de war for talent. Om het juiste talent te werven moeten organisaties aantrekkelijk zijn als werkgever en zich onderscheiden op de arbeidsmarkt. Er bestaan echter veel verschillende opvattingen en benaderingen van employer branding. Al te vaak baseren bedrijfsleiders of professionals zich hierbij op intuïtie, eigen ervaringen of voorbijgaande hypes.

De HoGent en de UGent sloegen daarom de handen in elkaar om de kloof tussen onderzoek en praktijk van employer branding te overbruggen. Hierbij baseerden ze zich op de meest recente wetenschappelijke inzichten, aangevuld met inspirerende voorbeelden en best practices uit het werkveld.

Op 4 mei stellen ze hun evidence-based aanpak van employer branding voor tijdens een seminarie. Elke deelnemer ontvangt een exemplaar van het pas verschenen boek De strijd om talent: Employer branding in theorie en praktijk. Samen met dit boek werd een gratis e-tool opgesteld die ondernemingen concrete ondersteuning biedt bij het uitwerken van een employer branding strategie.

Zin in een voorproefje? Bekijk alvast de website employerbranding.hogent.be

Programma

12u30-13u30 ontvangst met broodjeslunch

13u30 Inleiding Fons  Leroy – CEO VDAB - Maatschappelijke context: ‘The war for talent’

13u45 Employer branding - Evidence-based aanpak: Prof. Greet Van Hoye UGent en dr. Eveline Schollaert HoGent

14u20 Inspirerende getuigenissen uit het werkveld: 

Durabrik (Bie De Backer, Hr manager – winnaar HR Ambassadeur Award 2015)

Colruyt (Fiona Ketele, Corporate marketing)

Avento (Ann Van Dingenen, partner – HR lead)

15u00 Pauze

15u30 Voorstelling van de gratis employer branding e-tool: onderzoeksteam HoGent: Bart Van Theemsche, Gerd Jacobs, Eveline Schollaert

16u00 Ervaringen met de e-Tool:  Delaware en Van Coile & partners

16u30 Afsluitend woord

Inschrijven

Inschrijvingsprijs: 65 euro excl BTW – inclusief broodjeslunch en het boek De strijd om talent: Employer branding in theorie en praktijk.

Locatie: Hogeschool Gent – Campus Schoonmeersen - Gebouw C - lokaal C 1.063
Valentin Vaerwyckweg 1, 9000 Gent

Via deze link kan je je nu inschrijven.

Met de Gezond Werken Award willen de dienst voor Welzijn op het Werk Prebes en het VIGeZ ondernemingen binnen profit, social profit en overheden belonen voor hun kwaliteitsvol gezondheidsbeleid naar hun personeel. Binnen elke categorie zijn er twee winnaars.

Heeft jouw bedrijf oog voor de gezondheid van je collega’s en voeren jullie een actief gezondheidsbeleid? Dan is de Gezond Werken Award misschien iets voor jullie! Het wedstrijdreglement en het deelnameformulier vind je terug op gezondwerkenaward.be.

Inschrijven kan tot 30 september 2017. Zowel grote (>100 medewerkers) als kleine ondernemingen (<100 medewerkers) kunnen deelnemen. Succes!

Gepost op 29 maart 2017

Van 20 tot 24 maart 2017 organiseren microStart en Impulskrediet de Week van het Microkrediet. Tijdens die week zetten ze de positieve effecten van microkredieten in de verf:

  • microkredieten verlagen de drempel tot ondernemerschap voor wie moeilijk aan financiering geraakt
  • ze zijn een innovatieve oplossing tegen werkloosheid en sociale uitsluiting
  • op persoonlijk vlak kunnen ze je leven een hele nieuwe wending geven

Imker Marc Severi maakte er al gebruik van. Dit is zijn verhaal:

Marc was in een vorig leven treinbestuurder, en jarenlang vrijwillig in de weer als Hasselts stadsimker. Nu is hij zelfstandig imker. Hij kweekt bijenvolken (zo’n volkje bestaat uit een 50.000 bijen onder de hoede van één koningin), zet deze uit in fruitplantages en op bedrijfsterreinen, verkoopt honing en andere bijenproducten, en geeft workshops rond bijen en imkeren.

Er komt veel kijken bij de uitbouw van een eigen zaak. Daarom pakte Marc de uitdaging voorzichtig aan: hij volgde een starterscursus bij het Starterslabo in het gebouw van Stebo in Genk. Marc: "Daar zitten de juiste mensen op de juiste plaats om starters een goede start te laten nemen. Ik heb er ook kennis gemaakt met de mensen van Impulskrediet. Ik had zoveel vertrouwen in deze mensen dat ik langs deze weg mijn financiering wou laten gebeuren.”

Marc leende via een Impulskrediet van Hefboom 19.000 euro om zijn activiteiten volop te ontplooien én te promoten. Daarmee investeerde hij in bijkomende bijenkasten, maar ook in de aankoop van een tent om op markten te kunnen staan, en in de uitwerking van een eigen huisstijl en een mooie website!

Gepost op 14 maart 2017

Je hebt een passie voor techniek en motorsport en bent jonger dan 26 jaar. Je wil werken in de industrie, maar weet nog niet goed in welke sector. Doe dan ervaring op in de echte wereld van de auto-industrie met het bouwen en ontwerpen van een elektrische racewagen in het Greenpower formula 24+ team.

Met een groepje van 6 tot 8 cursisten verken je op een leuke manier het circuit van alle beroepen en opleidingen in de industrie. Van metaal, elektriciteit, carrosserie en lassen tot ontwerp en vormgeving, confectie en grafische technieken. Alles om je elektrische racewagen zelf te maken. 

De finish van je opleidingstraject is flitsend. Je mag piloot zijn van je zelfgemaakte racewagen in een Formula 24+ wedstrijd tussen de 6 deelnemende teams. 
Volg de opleiding en vertrek zo vanuit pole position naar jouw beroepskeuze!

Wanneer? De oriënterende opleiding start begin april.

Duur racetraject: 6 tot 8 weken

Waar? Opleidingscentra van Gent (Wondelgem), Brugge, Anderlecht, Vilvoorde, Herentals of Hasselt.

Schrijf je snel in! De plaatsen zijn beperkt

Gepost op 8 maart 2017