U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - oktober 2008

Minister van Werk en Gelijke Kansen Joëlle Milquet (cdH) wil het rouwverlof in 2009 verlengen van 3 dagen tot minstens 10 dagen. Dat heeft heeft de cdH-minister geantwoord op een vraag van CD&V-kamerlid Stefaan Vercamer.

CD&V-kamerlid Vercamer werkt naar eigen zeggen aan een gezamenlijk wetsvoorstel om het rouwverlof voor een werknemer te verlengen van 3 (of 4) naar 10 dagen. "Bij het overlijden van een partner of een kind krijgen de nabestaanden vandaag amper de tijd om de administratieve kant te regelen. Ruimte om stil te staan bij het verlies en het immense verdriet is er niet. In een samenleving waar het tempo hoog ligt, is deze ruimte geen overbodige luxe", aldus Vercamer.

Bron: hln.be

Op de homepagina kon je stemmen op de vraag: vind je het moeilijk of vernederend om voor een jonge baas te werken? Dit was het resultaat:

  • Vernederend: 9%
  • Moeilijk: 24%
  • Geen probleem: 65%

Werkgevers geven toe dat ze maar de helft van de keren de juiste kandidaat hebben aangeworven. De belangrijkste reden is dat ze teveel vertrouwen hebben in wat de kandidaat zegt over zichzelf. Ze checken z'n woorden niet. 

De ontevredenheid is overigens wederzijds. De helft van de nieuwe werknemers is teleurgesteld in hun nieuwe werkomgeving, collega’s en managers. Vier van de tien vinden niet dat de informatie die ze tijdens de sollicitatie kregen klopte.

Bron: managersonline.nl

Twee derde van de Belgen raadt vrienden en kennissen af om te solliciteren bij het bedrijf waar zij werken, zo blijkt uit een onderzoek van StepStone. Ze zijn het niet eens met bepaalde situaties en beslissingen in het bedrijf en willen dat hun vrienden liever besparen. Tegelijk zijn er ook mensen die hun job wel heel graag doen, maar werk en privé liever gescheiden houden. Je vindt de resultaten van dit onderzoek op stepstone.be.

Zou jij je vrienden aanraden om in jouw bedrijf aan de slag te gaan? Waarom wel of niet?

In Gent is het 'Atlas'-project boven de doopvont gehouden. Het initiatief moet het allochtone -en in het bijzonder Turkse- ondernemerschap ondersteunen. Met het Atlasproject wil de werkgeversorganisatie Voka tegemoet komen aan de vragen en noden van de allochtone ondernemers. Daarnaast zal Atlas op een positieve manier allochtone en autochtone ondernemers integreren via gezamenlijke activiteiten, legt Karel Uyttersprot van Voka Oost-Vlaanderen uit. Voor het project werkt Voka samen met Getiad, een vereniging van Turkse ondernemers in Gent.

Bron: Metro

Geen enkel personeelsbeleid is alleen maar gebaseerd op theorieën. Meestal groeit het organisch mee met de onderneming. Volgens Luc Elen weerspiegelt het HR-beleid daarom de ziel van het bedrijf. In zijn boek ‘Human Resources, de essentie’, ontleedt hij de werking van ‘de personeelsdienst'.

Omdat alle werknemers vroeg of laat in aanraking komen met de personeelsdienst, is iedereen tot op bepaalde hoogte vertrouwd met personeelszaken. Elke medewerker -van poetsvrouw tot leidinggevende- ontwikkelt op basis van zijn eigen ervaringen een mening over het personeelsbeleid van zijn bedrijf. Leidinggevenden hebben daarnaast vaak nog een mening over hoe dit beleid op hun afdeling best wordt uitgewerkt.

Personeelszaken zijn dus niet alleen het territorium van de personeelsdienst. Maar de HR-medewerkers van de personeelsdienst hebben wél de taak om alle standpunten in één personeelsbeleid te gieten. Liefst een beleid dat door iedereen aanvaard wordt. En dat is geen gemakkelijke opdracht.