U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - april 2009

Creatieve rekruteerders stellen graag ongewone vragen om gemotiveerde, stressbestendige, en creatieve mensen die over een gezonde dosis logica beschikken er snel uit te pikken. Vragen als ‘Wat zou je doen met een miljoen pingpongballen?' of ‘Hoe zou jij de berg Mount Fuji verplaatsen?' en ‘Hoeveel vliegtuigen zijn er in de hele wereld?' mogen je niet van de wijs brengen.

Microsofts recruitment manager Jolie den Boer: 'De meeste kandidaten hebben hun gesprek goed voorbereid en hun cv op orde. Vaak komt er dan een riedeltje van wat ze kunnen en hebben gedaan. Waardevolle informatie, maar niet voldoende. Door ze met vreemde vragen van hun stuk te brengen, krijg ik informatie over wie er echt aan de andere kant van de tafel zit."

bron: express.be

Als je een poosje in het buitenland hebt gewoond, ben je beter in het bedenken van creatieve oplossingen voor problemen. Dat blijkt uit een onderzoek van Amerikaanse psychologen. Sterker nog: hoe langer je in een vreemd land hebt gewoond, hoe groter de kans is dat je de juiste ingeving krijgt op het juiste moment.

Volgens de onderzoekers is dat geen toeval: ‘Als mensen zich in een vreemd land vestigen, vindt er een soort psychologische transformatie plaats. Hun creativiteit groeit, waarschijnlijk omdat ze hun best moeten doen om zich aan te passen aan een nieuwe cultuur’.

bron: hln.be

Op de homepagina kon je stemmen over de vraag: wat vind je van airco op kantoor? De antwoordmogelijkheden: aangenaam, overbodig of verschrikkelijk. Hieronder vind je het resultaat.

  • Aangenaam: 54%
  • Overbodig: 15%
  • Verschrikkelijk: 29%

Bedrijven die door de economische crisis het aantal zakenreizen beperken, bezorgen de betrokken personeelsleden mogelijk gezinsproblemen. Dat zeggen de Amerikaanse psychologen Dave Carder en Frank Pittman.

Carder: ‘Doordat ze niet meer zo vaak op reis gaan, zijn deze medewerkers vaker thuis bij hun gezin. Dat zorgt voor een grondige verandering binnen de gezinnen. De zakenreiziger moet zich aanpassen aan een minder afwisselende levensstijl, intiemere relaties en meer routine. Deze plotselinge verandering in het levenspatroon is te vergelijken met militairen die na een missie weer thuis komen, mensen die met pensioen gaan of werknemers die pas zijn ontslagen.’

Pittman: ‘Een aantal getuigt dat ze perfect weten te reageren in elke luchthaven van de wereld en in elke situatie in de lucht, maar niet in het echte leven. Vele echtparen hadden een perfecte relatie met één partner geregeld onderweg, maar beginnen te ruziën nu ze veel meer in elkaars buurt zijn.’

bron: express.be

De schone schijn op houden -zoals in de Britse serie Keeping up appearances- kan bij sommigen misschien medelijden opwekken maar een aantal psychologen stelt dat dit gedrag in een crisisperiode eigenlijk goed is. Ze stellen dat trots belangrijk is om in sociaal moeilijke omstandigheden overeind te blijven.

Zo stappen vele ontslagen Amerikanen nog altijd elke ochtend opgekleed de deur uit alsof ze naar het werk gaan terwijl ze een gedeelte van hun dag eigenlijk gewoon in een koffiebar -al dan niet in het gezelschap van collega's die hetzelfde lot hebben ondergaan- doorbrengen. Dat meldt de Amerikaanse krant The New York Times.

Bron: express.be

Op de homepagina kan je stemmen over de vraag of je met de fiets naar je werk wil. Licht hier je antwoord toe.

Al dertien jaar werkte de franse Christina Pommerel voor een Duits busbedrijf in Regensburg. Onlangs werd ze echter ontslagen omdat ze haar dubbeldekker langs de kant van de weg parkeerde om… een kikker te redden.

‘Het beestje zat op het midden van de weg’, vertelt Pommerel. ‘Ik vertraagde, zette mijn knipperlichten op, stapte uit en zette de kikker in een doos. Ik ging ermee naar de zijkant en liet hem daar weer vrij. Ik dacht zelfs niet meer aan dat voorval tot ik van de directie de klacht op mijn bord kreeg van één van de passagiers die daarover zijn beklag had gedaan. Ik niet mocht gestopt zijn en moest die kikker tot moes gereden hebben. Toen ik zei dat ik zoiets niet over mijn hart kreeg, kreeg ik mijn C4’, aldus een stomverbaasde Pommerel.

Bron: demorgen.be

Op de homepagina kan je stemmen op de vraag of jij een jarige collega kust. Licht hier je antwoord toe.

Door de economische crisis krijgen privédetectives steeds meer opdrachten. Dat zegt de Nationale Beroepsorganisatie van Belgische Privédetectives.

De sector zegt dat er sinds februari dit jaar een duidelijke stijging is van het aantal onderzoeken. Daarbij wordt opgemerkt dat er een duidelijke verschuiving is in de aard van de onderzoeken die gevraagd worden: opdrachten in de privésector nemen af terwijl bedrijven juist meer beroep doen op privédetectives.

Het gaat vooral om screening van kandidaat-werknemers, het opsporen van namaak en onderzoek naar oneerlijke concurrentie van werknemers die in onderaanneming werken voor de concurrentie.

Bron: express.be

De Nederlandse studente Gitta Snijders houdt er sinds enkele maanden -lees: sinds de crisis- een speciaal bijbaantje op na: ze werkt voor een bedrijf dat sollicitatiebrieven produceert voor werkzoekenden die moeite hebben zelf een origineel exemplaar te schrijven.

Hoe gaat het in zijn werk? Via mail krijgt ze de contactgegevens, leeftijd, gevolgde opleidingen, werkervaring, competenties, hobby’s en de functie waarvoor de werkzoekende wil solliciteren. Op basis daarvan knutselt zij een brief in elkaar die het betreft originaliteit wint van de standaardbrieven en daarom de aandacht van de werkgever zal vasthouden. 36 uur na ‘bestelling’ levert ze de brief af.

Zou jij gebruik maken van een ghostwriter voor je sollicitatiebrieven of schrijf je ze toch maar liever zelf?

Bron: NRC Handelsblad

Claudio Dell'Anno van het VTM-programma Mijn Restaurant zette in de jongste aflevering zijn ober Benjamin aan de deur op een manier die veel ophef veroorzaakte. Eerst schoffeerde hij de man en daarna werd deze ontslagen nadat zijn rugzak gecontroleerd werd om er zeker van te zijn dat het kot niet werd ‘leeggeschoept.'

'Werknemers zijn geen gereedschap', reageert de socialistische vakbond ABVV, die niet te spreken is over het tv-ontslag. 'Een werknemer kan ontslagen worden, op een fatsoenlijke manier, als daar een reden voor bestaat. Maar je zet hem niet aan de deur zoals dat gebeurde in Mijn restaurant. Het gaat om sensatiezucht in dienst van de kijkcijfers.'

Chef-kok Claudio Dell'Anno zegt dat hij de ober Benjamin op een fatsoenlijke manier heeft ontslagen. De makers van Mijn restaurant verplichtten hem echter alles nog eens over te doen, terwijl de camera's draaiden. De grenzen van de realitytelevisie zijn daarbij nog maar eens verlegd...

Bron: standaard.be

Een nieuw reality-tv-programma toont elke week een bedrijf dat wegens de economische crisis in moeilijkheden zit en werknemers moet ontslaan. De werknemers krijgen te horen hoeveel iedereen verdient en wie van welke waarde is voor het bedrijf. Nadien worden ze tegen elkaar uitgespeeld.

Regisseur David Goldberg gaat er prat op dat het productiehuis Endemol steeds op zoek gaat naar concepten die de tijdsgeest typeren. De Amerikaanse zender FOX heeft nu al de rechten van het format gekocht, en volgens de Nederlandse Endemol-topman Paul Römer zou het ook in Nederland op televisie kunnen komen. Maar daar woedt momenteel een controverse gezien de vakbonden er niet te spreken zijn over het concept.

Bron: standaard.be

Door de crisis zijn de bedrijfsresultaten van sommige topmanagers onder druk gekomen. Sommigen zijn er daardoor niet in geslaagd hun doelstellingen te halen, waardoor hun salaris een stuk lager uitviel.

Carlos Brito bijvoorbeeld, de Braziliaanse topman van de bierbrouwerij Anheuser-Bush InBev, zag zijn totale salarispakket in 2008 met 75 % zakken van 4,3 miljoen naar een 'schamele' 1,06 miljoen euro.

Drie toplui verdienden in 2008 wél meer dan het jaar voordien. De gelukkigen zijn Marc Coucke van Omega Pharma, Jef Colruyt van Colruyt en Gérard Mestrallet van GDF Suez.

Bron: demorgen.be

Wil je graag méér halen uit je profiel op LinkedIn, maar weet je niet hoe eraan te beginnen? Het werkboek ‘Hoe LinkedIn nu echt gebruiken’ (Step by Step Publishing, ISBN 9789081188609) helpt je op weg.

De auteur Jan Vermeiren biedt je in dit boek niet alleen een overzicht van alle mogelijke functionaliteiten op LinkedIn, maar ook heel wat strategieën om via deze zakelijke netwerksite je doelen te bereiken. Volgens hem begint succesvol netwerken dan ook bij het duidelijk stellen van dat doel. Om je daarbij te helpen, reikt hij de D.O.E.N oefening (Doelen Opstellen en Effectief bereiken via je Netwerk) aan.

Eenmaal je doel duidelijk is, ga je nadenken over welke mensen je daarbij het beste kunnen helpen. En dat zijn niet noodzakelijk de mensen die je al kent. De échte kracht van je netwerk schuilt immers in de netwerken van de mensen uit jouw netwerk. Hoe je de juiste contacten legt op de juiste manier, kom je ook in dit boek te weten.

Tip: de gratis light versie van dit boek kan je hier downloaden.

Veel netwerkplezier!

Om te besparen wil ING tijdens de huidige crisis het contract met de plantendienst opzeggen. Niet slim, volgens het MagEzine, want met een plant op je bureau werk je beter. Het wordt al langer gezegd, maar volgens TNO is het nu ook echt bewezen. De juiste planten verminderen stress, gaan ziekteverzuim tegen, en zorgen voor betere prestaties én creatievere ideeën.

Geloof jij in het helend effect van planten? En heb je zelf planten op je bureau?

Geeft je baas je onbelangrijke klusjes, plant hij vergaderingen als je er niet bent of maakt hij je zwart bij collega's? Misschien ben je het slachtoffer van 'bossing': pesten door de leidinggevende. Frank de Mink, oprichter van het Mobbing Experts Platform, licht dit fenomeen toe in het MagEzine.

Waarom grijpen sommige leidinggevenden naar bossing? De Mink: "Veelal worden werknemers gepest omdat hun baas hen als een bedreiging ziet. Bijvoorbeeld omdat ze erg goed zijn of omdat ze gevoelige informatie over hem hebben. De leidinggevende hoopt dat de medewerker door het gepest het bedrijf zal verlaten. Ironisch genoeg treft bossing dus veelal mensen die de organisatie het minst kan missen: succesvolle, productieve medewerkers."

De internationale specialisten vallen bijna over elkaar om hun kijk op de crisis met ons te delen, schrijft recruitment coördinator Martin Overheul in het MagEzine. En de opvattingen lopen dusdanig uiteen, dat veel mensen zich stilaan afvragen of er wel een deugdelijk denkproces aan die meningen voorafgaat. Het antwoord daarop krijgen we misschien volgend jaar?

Intussen telde het Vlaams ministerie van Werk en Economie eind februari 189.226 werklozen in Vlaanderen. Een stijging met maar liefst 15,3% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat zijn ontnuchterende cijfers. De situatie op de arbeidsmarkt is zelfs zo treurig dat de RVA eraan denkt op zaterdag te gaan werken om de stroom werklozen op te vangen. Het is duidelijk dat de keuze voor afvloeiingen en reorganisaties diepe sporen nalaat.

Op de homepagina kon je stemmen op de vraag of de lente meer of minder energie geeft. Ziehier het resultaat.

De lente geeft...

  • Meer energie: 86%
  • Minder energie: 3%

  • Maakt geen verschil: 10%