U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - november 2010

Het is bijna 6 december. Kom de Sint traditiegetrouw langs bij jou op het werk? Of is zoiets uitgesloten? En lijkt je dit leuk of eerder onnozel? 

Kies de juiste kleur voor elke gelegenheid. De imagoconsulent licht een tipje van de sluier op:

  • wie hoopt een hoger loon in de wacht te slepen, kleedt zich beter niet in het beige. Dat is een kleur waarmee je jezelf wegcijfert.
  • 80 % van de Westerse wereldbevolking ziet een man gekleed in de combinatie donkerblauw, wit en rood als een krachtdadige leider. Hoe meer contrast in de kledijkleuren, hoe dominanter hij overkomt.
  • een das met een kleine stip verschaft autoriteit. De intelligentste uitstraling krijg je met de combinatie grijs en geel.

bron: Jobat

Baart de gedachte aan je pensioen je zorgen? Of net niet en kijk je er al naar uit? Vertel het ons!

Heb je je ontslag gekregen of nam je zelf ontslag? Dan kan je Ellen uit de nood helpen door een korte online vragenlijst in te vullen. Ellen studeert bedrijfspsychologie aan de Universiteit Gent, en is voor haar scriptie op zoek naar proefpersonen. Onderwerp van haar scriptie: ontslag en de gevolgen hiervan voor het welzijn tijdens de opzegperiode.

Het invullen van de vragenlijst neemt slechts 10 minuutjes in beslag en is volstrekt anoniem. Interesse? Surf naar http://www.thesistools.com/vragenlijstopzegtermijn en geef als paswoord b2g98 in.

Alvast hartelijk bedankt!

Volgens onderzoekers van de Radboud Universiteit in Nijmegen gebruiken televerkopers een hele rits beïnvloedingstrucs om hun klanten te overtuigen, zo lezen we in het Magezine.

Hoe reageer jij als je opgebeld wordt door een verkoper? Leg je onmiddellijk neer, luister je even en haak je dan in of luister je naar het hele verhaal en ga je misschien zelfs over tot een aankoop? Vertel het ons!

Binnenkort lanceert Voka een nieuw project om jongeren ervan te overtuigen ondernemer te worden. Bekijk alvast het bijhorende filmpje. 

Toen mijn grootvader bijna driekwart eeuw geleden op de scheepswerf van Schiedam aan de slag ging, nam iedereen in zijn omgeving automatisch aan dat hij daar tot aan zijn pensioen zou blijven, schrijft Martin in zijn column in het Magezine. 

Niet omdat hij geen avontuurlijke ziel had en dus de weg van de minste weerstand koos. En al evenmin omdat hij puur op zekerheid en veiligheid uit was, al had hij als kind en als volwassen man meer dan zijn deel van economische crisissen en laagconjunctuur gekregen.

Nee, toen hij begon te werken was het de gewoonte dat je voor de rest van je loopbaan bij dezelfde werkgever bleef. Het was in die tijd (en enkele decennia daarna) een heel normale zaak om het dertig- of veertigjarige jubileum van medewerkers te vieren. Na de doorgaans obligate toespraak van de directeur, die zich toen nog mijnheer liet noemen en niet gewoon Marc of John, volgde er voor de mannelijke jubilaris een doos sigaren en een bos bloemen voor de vrouw thuis, terwijl vrouwelijk personeel meestal een doos pralines en een fraaie ruiker kreeg aangeboden. Waarna iedereen van de afdeling een bescheiden glaasje schuimwijn op de gezondheid van het feestvarken nuttigde en vervolgens weer aan het werk toog want men mocht de klanten niet te lang laten wachten, niet?