U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - april 2011

Onlangs verscheen het boek 'ONTSLAGEN, of hoe werkloosheid de eerste stap naar succes kan zijn' van Sandra Dirkse en Irene van den Hoeven. Het is een positief handboek voor mensen in Nederland of Vlaanderen die hun baan zijn kwijtgeraakt. 

Over het waarom van hun boek vertellen Sandra en Irene het volgende: 

"Wat bezielde ons om dit boek te schrijven? Het kwam zo: we zaten in de tuin met elkaar te praten. Het weer was mooi, de sfeer was goed. Als een indirect gevolg van een reorganisatie hadden we op dat moment allebei geen werk, en we merkten dat dit veel meer impact op ons had dan we dachten. We deelden onze verbazing over de reacties uit onze omgeving; er heersten nogal wat vooroordelen over werkloosheid. Ook de publieke opinie draagt hiertoe bij. Werk is niet alleen de norm in onze maatschappij, maar wordt bovendien als bron van geluk gezien. Het lijkt vrijwel onmogelijk om gelukkig te zijn als je geen werk hebt.

Wij zijn van mening dat werkzoekenden meer gebaat zijn bij een positieve mindset! Ons uitgangspunt is dan ook dat een periode zonder werk niets is om je voor te schamen of om bij de pakken neer te gaan zitten. Wij willen laten zien dat je, als je werkloos bent, nog steeds van het leven kunt genieten. Het is bovendien de kans om te ontdekken wat je echt wilt. Ook besteden we veel aandacht aan de impact die werkloosheid op iemand kan hebben en hoe daarmee om te gaan." 

Interesse? Meer informatie over het boek vind je op: www.ontslagen.eu

Ben jij een notoire laatkomer op afspraken, kom je gegarandeerd te vroeg of ben je altijd stipt op tijd? Vertel het ons!

Voor een nieuw kwaliteitsvol televisieprogramma  zijn het Agentschap Ondernemen en productiehuis Sylvester Productions op zoek naar mensen die -tussen mei en oktober dit jaar- starten met een eigen zaak.

Gedurende vijftien dagen -verspreid over één jaar- zal de camera hen volgen. Zowel in fijne, als in moeilijke momenten. Bedoeling is een boeiend en authentiek portret te maken van startende ondernemers in Vlaanderen.

Welke starters kunnen deelnemen? Eenzame pioniers, maar ook zakenpartners of families. Twintigers, maar ook zestigers. Universitairen, maar ook huisvrouwen of bouwvakkers.

In ruil voor hun deelname zullen de starters een jaar lang begeleid worden door topondernemers in de branche. Deze 'peters' en 'meters' zullen hun pupil met raad en daad bijstaan. Bovendien kunnen de starters rekenen op een flinke dosis tv-publiciteit. Het programma zal in het najaar van volgend jaar te zien zijn.

Zin om deel te nemen? Stuur dan een mail met je persoonlijke gegevens, de startdatum van je zaak en de beroepskeuze naar: tom@sylvesterproductions.be

In het verleden heb ik het er al meer dan eens over gehad en ik had me voorgenomen er de eerstkomende maanden over te zwijgen, maar de even ontnuchterende als veelzeggende column Het oude continent: wijs en grijs? van Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB (en zelf in het bezit van een indrukwekkende grijze haardos), heeft er anders over beslist. Ons land vergrijst aan een zodanig hoog tempo dat er straks méér mensen van de werkvloer verdwijnen dan er op natuurlijke wijze bij komen.

Zowat heel Europa schreeuwt al enkele decennia dat er dringend iets moet gebeuren om ervoor te zorgen dat onze bedrijven straks niet in de problemen komen, maar een groot deel van diezelfde bedrijven blijft afkerig tegenover het aannemen van veertig- en vijftigplussers. Te duur, te weinig flexibel, last van tunnelvisie, niet gedreven genoeg, te zeer verwend. En ga zo maar door. Ik hoor dat soort opmerkingen al langer dan me lief is, van werkgevers én werkzoekenden.

Zo ken ik in mijn directe omgeving heel wat bijzonder talentvolle mensen die in mijn ogen stuk voor stuk een meerwaarde –mijn excuses voor dit managersjargon– kunnen betekenen voor heel wat bedrijven, maar wier cv wegens hun leeftijd niet eens meer wordt bekeken. Want ze zijn 68, 69 en in sommige gevallen zelfs 72 jaar. ‘Kranig’, hoor ik dergelijke mensen wel eens noemen, doorgaans in combinatie met het epitheton ‘oudje’. Maar, en dat weten veel te veel rekruteerders niet omdat ze deze oudere werkzoekenden nooit zullen uitnodigen voor een gesprek, die kranige oudjes hebben behalve een halve bibliotheek aan kennis en ervaring ook dynamiek en enthousiasme te bieden.