U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - juni 2011

Heb jij een poetsvrouw? Waarom wel of niet? Vertel het ons!

Op het moment dat ik dit schrijf, beginnen mijn vrouw en ik aan de laatste week van onze rondreis langs een aantal prachtige nationale parken in Canada en Amerika, aldus Martin in het Magezine. We hebben net de sneeuw van Yellowstone – jawel, sneeuw op het eind van de maand mei – achter ons gelaten voor vier dagen luiwammesen in Las Vegas. En misschien gelijk eens een gokje wagen, wie weet…

Iedereen die ooit in Amerika of Canada is geweest, weet hoe men je ontvangt als je een winkel, restaurant of hotel binnenkomt. ‘Hey, how are you?’ is een vraag die je steevast te horen krijgt en die men hier niet opdringerig, gemaakt of vervelend vindt. Noord-Amerikanen beantwoorden deze vraag meestal met ‘I’m doing fine, thank you. And how are you?’ Waarna het spreekwoordelijke ijs gebroken is en men overgaat tot de orde van de dag.

In het begin moesten wij ook wat wennen aan die ogenschijnlijk onoprechte vriendelijkheid. Vooral omdat we dachten dat deze amicale houding werd ingegeven door louter commerciële motieven. Tot we merkten dat heel wat mensen uit deze contreien gewoon zo met anderen omgaan. In een boekhandel spreken wildvreemden je aan omdat ze zien dat je geïnteresseerd bent in dezelfde auteur. In de lobby van een hotel begint men spontaan een gesprek met je als men merkt dat je uit een vreemd land komt. 

Amerikanen onder elkaar doen dat trouwens ook. In bepaalde wijken worden nieuwkomers ontvangen met zelfgebakken cakes of een forse pan spaghetti. Noem het oppervlakkig of desnoods geforceerd, ik hou er wel van. Niet dat ik het nodig vind om in een restaurant om de vijf minuten de vraag te krijgen of 'everything alright' is. Of in een visitor center van een nationaal park meteen een van de medewerkers in mijn nek te krijgen. Maar het geeft me wél het gevoel dat ik een gast ben die, indien die dat zou willen, op zijn wenken wordt bediend.

De menseneconomie van Krist PauwelsBedrijven zullen zich in de markt van morgen enkel staande kunnen houden als ze investeren in de relatie met hun omgeving. Daarover schreef Krist Pauwels het boek De menseneconomie (ISBN 9789020996661). Krist Pauwels is master in de psycho-energetica en verdiept zich in de wetmatigheden van de mens- en groepsdynamica. Hij geeft lezingen en doceert aan de Lessius Hogeschool in Mechelen.

De menseneconomie zit boordevol concrete tips voor bedrijfsleiders, HRM- verantwoordelijken en communicatie-experts om menselijke én financiële meerwaarde te creëren in hun onderneming. Aan de hand van het ceo-model -of het creatieve energie organisatiemodel-, beschrijft de auteur hoe werkgevers en werknemers zichzelf en elkaar kunnen verrijken via een bewuste uitwisseling van acht waarden. Resultaat? Er ontstaat een cultuur van creatieve energie waarin de bedrijfstop openstaat voor ideeën en inzichten van de werknemers en waarin alle medewerkers hun persoonlijke energie aanspreken om het geheel sterker te maken.

Aangeraden door Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB. Fons: "Ik vond dit een uiterst boeiend én nuttig boek."

Bron: expertise.be