U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - juli 2011

Heidi zoekt werk in de creatieve branche. Om dat te bereiken, zet ze in op een creatieve zoektocht.

Met haar blog wil ze mensen inspireren en meer duidelijkheid geven over wie ze is. Nieuwsgierig naar deze kunstzinnige duizendpoot? Neem dan een kijkje in haar portfolio, voer haar virtuele visjes, lees haar blogs, geniet van haar fotoreportages of neus in haar verlanglijstje…

Het is vakantie! Is dit voor jou de hemel op aarde of ga je toch liever gewoon werken? Vertel het ons!

Een klein onderzoekje op internet leert dat solliciteren stilaan een soort exacte wetenschap is, zo schrijft Martin in het MagEzine. Als werkzoekende kun je tegenwoordig op tientallen al of niet relevante websites terecht voor een schier onuitputtelijke lijst met ‘tips & tricks’ voor de sollicitant.

Je moet goed voorbereid zijn. Jezelf door creativiteit onderscheiden. Een aantrekkelijk cv hebben. Vragen stellen. Op je lichaamstaal letten. Assertief zijn op een diplomatische manier. Je voorkomen verzorgen. Hiaten in je loopbaan verklaren. Niet negatief zijn over ex-werkgevers. Competenties, of het gebrek eraan, toelichten. Gespecialiseerde literatuur en vakbladen lezen.

Al bij al een opdracht waar je een forse dagtaak aan hebt. En tussendoor moet je écht gaan solliciteren en kom je meer dan eens terecht bij een gesprekspartner die al die websites kent én al die boeken en tijdschriften leest. Iemand die de tips en trucjes kent en ze doorziet voor wat ze zijn: een valkuil voor spontaniteit.

Waar ik op let tijdens een sollicitatiegesprek? Op authenticiteit en eerlijkheid, net zoals bij muziek. Ik houd van gesprekken met sollicitanten die niet achter elke vraag een valstrik zien. Die ongedwongen zichzelf durven zijn, ook al zijn ze in wezen bezig met een verkoopgesprek. Want ik ben er van overtuigd dat een oprechte sollicitant vroeg of laat zijn kwaliteiten ‘verkocht’ krijgt.

Hoe? Door te tonen dat hij in zijn kwaliteiten gelooft en niet bang is om fouten te maken. Dankzij fouten in het verleden heeft hij immers geleerd hoe het wel moet. Door te tonen dat hij de capaciteiten heeft om de functie naar behoren uit te voeren en iets substantieels aan het bedrijf toe te voegen. Kortom, niet door een ingestudeerde rol te spelen, maar door authentiek te zijn. En dat is véél gemakkelijker dan al die kneepjes uit het hoofd te leren.

Een bewijs? Wel, een paar jaar geleden stelde een interviewer mij de volgende vraag aan het eind van een sollicitatiegesprek: “Waarom zou ik je niet aannemen?” Mijn spontane antwoord was: “Dat zou ik echt niet weten.” Kort daarna ben ik bij dat bedrijf begonnen.