U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - september 2011

Tegenwoordig kan je heel wat apps downloaden. Ook VDAB heeft sinds kort apps. Lees meer: http://vdab.be/mobidtv/. Heb jij ooit al apps gedownload? Of is dit voor jou Latijn?

"Heb ik hier al eens geschreven dat ik al bijna 20 jaar basketbalcoach ben?" vraagt Martin zich af in het VDAB-MagEzine?  "Waarschijnlijk wel. Tijdens het voorbije seizoen bleef mijn oog hangen aan een opmerkelijk berichtje in het gastenboek van mijn club. Het waren drie zinnetjes die mij ertoe aanzetten dieper na te denken over mijn passie en de mensen eromheen. Wat las ik? “In een gastenboek kan alles, anoniem of met gelijk welke naam. Als ik dit weekend iets heb geleerd, dan is het wel afstand te nemen van het commentaar van ouders en anderen die langs de lijn staan en het ALTIJD beter weten dan coach of bestuur! Sorry.”

Geef toe, deze boodschap laat aan duidelijkheid én ergernis niets te wensen over. In de afgelopen 20 jaar heb ik mij die bedenking als coach ook vaak gemaakt. Sommigen –het zijn in de regel altijd dezelfden– draaien er hun hand niet voor om om hun meningen rond te spuien. Zélfs op momenten dat je daar als coach niet de minste behoefte aan hebt. Nu ik eraan denk: mééstal als je daar als coach geen behoefte aan hebt…

Kan jij je inleven in moeilijkheden die anderen doormaken? Sta jij open voor andere opvattingen en levenswijzen? En wil je je minimum 4 uur per week vrijmaken? Dan is Tele-Onthaal misschien iets voor jou!

Tele-Onthaal stelt haar telefoonlijnen (106) 24u op 24u open voor iedereen die in alle anonimiteit wil praten. Tele-Onthaal biedt ook anonieme gesprekken aan via chat. Door de telefoonlijn 106 en de internetverbinding loopt een gesprek over zorgen, van de A van alcohol over de R van relatie tot de Z van zelfdoding, en alles wat ertussen zit. Wie zich kandidaat stelt, volgt een opleiding en geniet ook nadien blijvende ondersteuning en vorming.

Zin om mee te werken? Bel 106 of mail naar federatie@tele-onthaal.be. De opleiding begint na de zomer. Meer info vind je ook op www.tele-onthaal.be.