U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - november 2011

Heb jij het gevoel dat je voldoende vrije tijd hebt? Vertel het ons!

Door de crisis is in Griekenland een informele economie ontstaan, met ruilmarkten en een alternatieve munt. ‘Een baan vinden zit er niet in, maar burgers kunnen voor elkaar koken, ouderen helpen, chauffeur spelen.'

Bij ons is de crisis gelukkig niet zo erg, maar we zijn wel nieuwsgierig: welke spullen of diensten zou jij ruilen op een ruilmarkt?

(bron: De Standaard)

Het boek ‘Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken. De Tweede, Volledig Herwerkte editie’ is het vervolg van het eerste werkboek 'Hoe LinkedIn nu echt gebruiken' uit 2009.

Deze gratis downloadbare tweede editie staat boordevol nieuwe tips en strategieën:

  • de 5 Stappen Basis Strategie om Succesvol te zijn op LinkedIn. Ongeacht je rol of functie.
  • passieve, actieve en proactieve strategieën voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan.
  • strategieën voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe klanten, of nieuwe medewerkers.
  • info over personal branding en hoe je zichtbaarheid en geloofwaardigheid verhogen.
  • een hoofdstuk voor Group Managers met tips om meer leden aan te trekken, interactie te stimuleren en met spammers om te gaan.
  • de krachtige combinatie van online en offline netwerken: hoe het meest halen uit evenementen als organisator en als deelnemer.
  • info voor organisaties: hoe kunnen zij voordeel halen uit LinkedIn als organisatie.
  • video clips die tonen hoe je bepaalde tips toepast.
  • tips voor je persoonlijk profiel, over hoe je LinkedIn netwerk uitbouwen en hoe LinkedIn verfijnen (settings), nieuwe functies (Applications, News, Labs en Plugins), tientallen extra tools en veel meer.

De auteurs -Jan Vermeiren en Bert Verdonck- geven 1.000.000 exemplaren gratis weg. Waarom? Bekijk het filmpje, download je exemplaar en doe een donatie.

Droom jij soms over je werk? Vertel het ons!

Hoe denk jij over de vraag van de week? Vertel het ons!

"Na een reeks minder goede sportresultaten is het doorgaans de trainer die de rekening gepresenteerd krijgt", aldus Martin in het MagEzine. "Vaak gaat zo’n ontslag dan gepaard met drogredenen die zo doorzichtig als glas zijn. De trainer kan de groep niet meer motiveren, hij weegt onvoldoende door, er is geen respect meer vanuit de groep of, en dat is een van de mooiste, de doelstellingen werden niet behaald.

In dergelijke gevallen is het nooit het bestuur dat opstapt terwijl die in de regel de eindverantwoordelijkheid hebben voor het uitgestippelde beleid. Zij waren het immers die de trainer aanstelden. Zij waren het die, al of niet in samenspraak met die trainer, de spelers aantrokken. Zij waren het die de doelstellingen bepaalden, waarbij je er in een professionele omgeving vanuit mag gaan dat die zijn afgesteld op enig realisme. Maar nee, die verantwoordelijkheid ligt dan ineens bij de trainer.

Die beweging is overigens niet louter inherent aan de prestatiedruk en -drang in de sportwereld, je ziet het dagelijks terug in het bedrijfsleven. Torenhoge verwachtingen worden niet ingelost omdat ze niet aansluiten bij de werkelijkheid van de dag, maar ze zorgen er wel voor dat de druk op de werkvloer almaar toeneemt, met tal van ontslagen als gevolg. Ook daar zie je dat de trainer er vaak uitvliegt, al zijn het hier vooral de werknemers die het gelag mogen betalen. Met een grondige toename van burn-outs, depressies en ontmoediging als gevolg.

 

Werk jij voor het geld, om je nuttig te voelen of voor het sociaal contact? Geef je mening!