U bent hier

Nieuws over de arbeidsmarkt - februari 2012

Zou jij willen werken in een kantoor waar er een hond van de partij is? Vertel het ons!

1 maart is het nationale complimentendag. Hoe veel complimenten geef jij gemiddeld op een doorsnee werkdag? Vertel het ons!

LinkedIn is een handig kanaal om werk te zoeken, zo blijkt uit het Magezine. Gebruik jij LInkedIn hiervoor? Of voor iets anders? Vertel het ons!

Geanimeerde discussie in het radio 1-programma "Peeters en Pichal" deze morgen. Aanleiding was een interview in Het Laatste Nieuws met Wouter Torfs, topman van de gelijknamige keten van schoenenwinkels. Die gaat radiospots voor zijn vacatures laten maken omdat hij er niet in slaagt via de klassieke wervingskanalen 40 nieuwe medewerkers voor zijn winkels te vinden.

Torfs-verkopers worden verwacht om ook geregeld in het weekend te werken en dat is vaak een bezwaar voor de potentiële werknemers. De Vlaming haalt met andere woorden zijn neus op voor werken in het weekend, en dat is geen goede evolutie.

In de discussie werd ook VDAB-woordvoerster Anneke Ernon gevraagd waar volgens haar het schoentje knelt.

Je kan de uitzending hieronder beluisteren, of de discussie die er op volgde nalezen op de site van Peeters en Pichal.

De Vlaamse overheid wil dat haar personeel een afspiegeling is van de maatschappij en boekt steeds betere resultaten bij het aantrekken van personen uit diverse doelgroepen. Toch stelt Jobpunt Vlaanderen vast dat niet elk talent even gemakkelijk de weg vindt naar de vacatures van de Vlaamse overheid.”

Dat was het uitgangspunt van een social media-campagne op Facebook: Vlaamse overheid gaat voor kleur. Jobpunt Vlaanderen gaf “kleurrijke teams” - teams waarin personen van allochtone afkomst werken - het woord om te vertellen waarom zij graag voor de Vlaamse overheid werken. Twaalf teams, met in totaal meer dan honderd teamleden, schreven zich in om via deze actie hun werkgever op een leuke manier te promoten. Iedereen kon stemmen op zijn/haar favoriete video.

Vandaag bleek op een uitreiking in Brussel, door Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois, dat de meeste stemmen verzameld werden voor het filmpje van het agentschap Natuur en Bos. Daarin zien we een uitgelaten bende door het werkterrein van dit agentschap dansen. Aan het hoofd van de bonte stoet danst Hana, een ambtenaar bij dat agenschap van Iraanse afkomst.

Of het een natuurgetrouw beeld is van hun dagelijkse werk, wij durven het te betwijfelen. Maar dat het er een plezante en kleurrijke bende is, dat staat wel vast.

Zonder al te cynisch te willen klinken: soms vraag ik me af of ik er een mensenleven geleden niet beter aan had gedaan om ijskasten of televisies te gaan verkopen in plaats van in de HR-sector te stappen, vraagt Martin zich af in het MagEzine. IJskasten of televisies bedenken zich namelijk niet op het allerlaatste moment, stellen geen onbillijke eisen, krijgen nooit te maken met de luxe van de keuze, maken geen afspraken die ze niet nakomen, laten zich niet verleiden voor een handvol zilverlingen en doen gewoon waarvoor ze gemaakt zijn. Wat meer is, als er iets aan mankeert, worden ze gerepareerd of vervangen door een nieuw exemplaar. En in beide gevallen is de klant een tevreden mens.

Hoeveel anders is het in de wereld van werving & selectie. Een sollicitant reageert vol enthousiasme op een bepaalde vacature en stuurt een uitgebreid cv en motivatiebrief. Hij komt aan de telefoon over als iemand die dolgraag de openstaande betrekking zou invullen en komt langs voor een uitvoerig sollicitatiegesprek. Hij ondergaat zonder problemen een competentie- en persoonlijkheidstest, legt vervolgens nog een of meerdere taalproeven af, geeft een salarisindicatie op, en gaat ermee akkoord dat zij of hij wordt voorgesteld bij de klant. Nadien laat hij niets meer van zich horen. Geen reactie op voice mails, e-mails of telefoontjes. Alsof de persoon in kwestie van de aardbodem is verdwenen.

Geniet jij van de vrieskou? Of vind je het horror? Vertel het ons!